Forum » Omrežja in internet » Router Linksys E3200 ter Tenda W309R pomoč !
Router Linksys E3200 ter Tenda W309R pomoč !
markolino ::
Pozdravljeni.
Imam eno težavico Doma imam brezicni router Linksys E3200 z sistemom DDWRT, ki mi deluje povsem lepo in pravilno.
Danes pa sem dokupil router Tenda W309R za spodnje stanovanje.
V spodnjem stanovanju imam napeljan UTP kabel, kateri je priklopljen na linksysov master router.
Problem je sledeč.. na routerje se spoznam in osnove obvladam.
Jaz bi namestil Tenda router v spodjem stanovanju (V načinu da imam enak SSID ter geslo in vse ) Priklopljen pa bi bil prek UTP kabla. Zaradi izgub nočem da deluje kot repetitor! Zato sem povlekel tudi UTP kabel v spodnje stanovanje. Želim si samo, da bi bila oba routerja v nek Bridge modu ter oba imela Eden in Edini SSID.
----------------------------------------------
Tenda router, ki naj bi bil v spodjem stanovanju ima sledeče možnosti nastavitve
- WDS Bridge
- WISP mode
- Universal Repeater
-----------------------------------------------
Po domače povedano jaz si želim imet Eden in enak SSID po celi hiši ne, da bi stalno priklapljal na drugi SSID. ( Z wifi napravami kot so mobitel prenosnik itd. )
Jaz vem in upam v vas, da vi ste tlele mački in obvadate te zadeve kot so povezovanja v most itd..
V pričakovanju na odgovor.
S spoštovanjem.
Marko.
Imam eno težavico Doma imam brezicni router Linksys E3200 z sistemom DDWRT, ki mi deluje povsem lepo in pravilno.
Danes pa sem dokupil router Tenda W309R za spodnje stanovanje.
V spodnjem stanovanju imam napeljan UTP kabel, kateri je priklopljen na linksysov master router.
Problem je sledeč.. na routerje se spoznam in osnove obvladam.
Jaz bi namestil Tenda router v spodjem stanovanju (V načinu da imam enak SSID ter geslo in vse ) Priklopljen pa bi bil prek UTP kabla. Zaradi izgub nočem da deluje kot repetitor! Zato sem povlekel tudi UTP kabel v spodnje stanovanje. Želim si samo, da bi bila oba routerja v nek Bridge modu ter oba imela Eden in Edini SSID.
----------------------------------------------
Tenda router, ki naj bi bil v spodjem stanovanju ima sledeče možnosti nastavitve
- WDS Bridge
- WISP mode
- Universal Repeater
-----------------------------------------------
Po domače povedano jaz si želim imet Eden in enak SSID po celi hiši ne, da bi stalno priklapljal na drugi SSID. ( Z wifi napravami kot so mobitel prenosnik itd. )
Jaz vem in upam v vas, da vi ste tlele mački in obvadate te zadeve kot so povezovanja v most itd..
V pričakovanju na odgovor.
S spoštovanjem.
Marko.
- spremenil: markolino ()
A lahko naredim po domače ?? Te to pravilno ?
V tanovem routerju ki naj bi se nahajal v spodnjem stanovanju napišem Enak SSID ter izberem Enak kanal ter enak password..
bi blo pametno da kloniram MAC adreso ? da imata oba enako ? ter da na spodnjem routerju izklopim Dhcp server, da dodeli Ipje le primarni linksis router ?
V tanovem routerju ki naj bi se nahajal v spodnjem stanovanju napišem Enak SSID ter izberem Enak kanal ter enak password..
bi blo pametno da kloniram MAC adreso ? da imata oba enako ? ter da na spodnjem routerju izklopim Dhcp server, da dodeli Ipje le primarni linksis router ?
UlyssesE ::
Bi moralo delat. Ne bi bilo pametno klonirat mac, pa dhcp server se bo najbrž sam izklopil, ko boš dal bridge.
Tu imaš en tutorial, je sicer za dd-wrt, ampak pomoje so iste nastavitve kot pri tendi.
http://www.cnet.com/how-to/reuse-an-old...
Tu imaš en tutorial, je sicer za dd-wrt, ampak pomoje so iste nastavitve kot pri tendi.
http://www.cnet.com/how-to/reuse-an-old...
Hmm bom pogledal..
jaja MAC adrese ne bom kloniral tako da.
Naj mi še kdo potrdi če je zadeva tudi tako vredu kot sem jaz skonfiguriral.
Torej noben ne ve pravilne nastavitve ?
jaja MAC adrese ne bom kloniral tako da.
Naj mi še kdo potrdi če je zadeva tudi tako vredu kot sem jaz skonfiguriral.
Torej noben ne ve pravilne nastavitve ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: markolino ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 567925 (4754) | c23po |
» | Router za običajnega uporabnika na optiki (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10281 (8517) | XS!D3 |
» | daljši doseg wifi signalaOddelek: Omrežja in internet | 6656 (4969) | maremare |
» | Domača mreža in bridge modeOddelek: Omrežja in internet | 1752 (1691) | OmegaBlue |
» | dva brezžična ruterjaOddelek: Omrežja in internet | 1205 (1056) | Tomay |