Forum » Omrežja in internet » OpenVPN brez internetne povezave
OpenVPN brez internetne povezave
alsu ::
Pozdravljeni,
doma sem si za probo skonfiguriral OpenVPN in sicer na Win7, vse deluje normalno, tako da se lahko povežem lokalno ali pa z zunaj. Server vzpostavi brez napak, prav tako pri klientu ne javlja nobenih error-jev. Vse je bilo tako dokler nisem poskusil usmeriti , da ves promet gre skozi VPN.
Zadevo sem naredil po navodilih in sicer:
server.ovpn
Vir navodil: Routing all client traffic (including web-traffic) through the VPN
Tudi ostale tweake za Win7 sem naredil, sprostil prehod na požarenm zidu, uredil zadevo na routerju, ampak ko se sedaj poveže klient na server, je povezava normalno vzpostavljena ampak brez internetne povezave.
OpenVPN GUI - vedno zaženem z admin pravicami, tako da se noramlno kreira route.
Bi morda moral kaj spremeniti na "Network connection" - glavni povezavi...
Poskusil sem tudi z nastavljanjem statičnega IP-ja... 192.168.64.105 ... DNS server - 192.168.64.1 - tudi naslove ISP-ja sem vnesel, ampak še vedno isto - NO INTERNET CONNECTION.
Ima kdo kakšno idejo?
doma sem si za probo skonfiguriral OpenVPN in sicer na Win7, vse deluje normalno, tako da se lahko povežem lokalno ali pa z zunaj. Server vzpostavi brez napak, prav tako pri klientu ne javlja nobenih error-jev. Vse je bilo tako dokler nisem poskusil usmeriti , da ves promet gre skozi VPN.
Zadevo sem naredil po navodilih in sicer:
server.ovpn
push "redirect-gateway def1" push "dhcp-option DNS 8.8.8.8"
Vir navodil: Routing all client traffic (including web-traffic) through the VPN
Tudi ostale tweake za Win7 sem naredil, sprostil prehod na požarenm zidu, uredil zadevo na routerju, ampak ko se sedaj poveže klient na server, je povezava normalno vzpostavljena ampak brez internetne povezave.
OpenVPN GUI - vedno zaženem z admin pravicami, tako da se noramlno kreira route.
Bi morda moral kaj spremeniti na "Network connection" - glavni povezavi...
Poskusil sem tudi z nastavljanjem statičnega IP-ja... 192.168.64.105 ... DNS server - 192.168.64.1 - tudi naslove ISP-ja sem vnesel, ampak še vedno isto - NO INTERNET CONNECTION.
Ima kdo kakšno idejo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domači VPN (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 25001 (10849) | Daniel |
» | OpenVPN na DD-WRTOddelek: Omrežja in internet | 960 (757) | ExSpirit |
» | OpenWRT in OpenVPN (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10426 (8286) | BivšiUser2 |
» | Težave z OpenVPN povezavo (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9951 (6847) | čuhalev |
» | Openvpn (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 14769 (6336) | Blisk |