Forum » Omrežja in internet » Internet v domžalah, točneje Srednje Jarše
Internet v domžalah, točneje Srednje Jarše
Tac20 ::
Živjo,
Mi lahko kdo da informacijo, kam se lahko obrnem oz. mi kar pove kakšne je možne priklop interneta v Srednjih Jaršah v domžalah...?
Optika, kabelski, kdo so ponudniki itd....
Mi lahko kdo da informacijo, kam se lahko obrnem oz. mi kar pove kakšne je možne priklop interneta v Srednjih Jaršah v domžalah...?
Optika, kabelski, kdo so ponudniki itd....
SeMiNeSanja ::
Potrkaš na vrata sosedov in vprašaš pri komu imajo internet in zakaj ne pri komu drugemu (ni bil zanesljiv, ni mogel ponuditi priklopa, je bil dražji,...).
fosil ::
Pogledaš na spletne strani ponudnikov pod rubriko možnosti priklopa.
Nekateri imajo že kar online bazo in takoj izveš, drugje pa pošlješ poizvedbo in počakaš na odgovor.
Nato izbereš.
Nekateri imajo že kar online bazo in takoj izveš, drugje pa pošlješ poizvedbo in počakaš na odgovor.
Nato izbereš.
Tako je!
RejZoR ::
Hm, kakor sem slišal od kar nekaj folka naj bi bila tam okoli celo optika (srednje oz zgornje jarše). Za točno pa se obrni na operaterja. Pri večini vpišeš naslov in ti izpljune če imaš tam lahko optiko ali samo navadno bakreno parico...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
[D]emon ::
A posurfat po straneh ISPjev pa poslat par mailov pa vprasat za moznost priklopa je res tako nelogicna zadeva ? Z ozirom na to, da pises na internetnem forumu najbrz dostop do interneta trenutno imas.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
A posurfat po straneh ISPjev pa poslat par mailov pa vprasat za moznost priklopa je res tako nelogicna zadeva ? Z ozirom na to, da pises na internetnem forumu najbrz dostop do interneta trenutno imas.
Če nimaš kej pametnega za povedat, pač ne pisat v to temo:) Vprašal sem tukaj konkretno, ker ljudje po vsej verjetnosti tam živijo in je informacija iz prve roke. Seveda pa lahko kontaktiram vse ponudnike in sprašujem, hvala ker si mi odprl to opcijo, na katero sam prej nisem pomislil.
Ja, ocitno res nisi pomislil, ker je to ponavadi najenostavnejse in zahteva najmanj cajta. Posljes genericni mail
"Spostovani,
sem Janez Novak, zivim na naslovi Jankova Ulica 1, 1000 Vukojebina pod Hrastom, zanima me, ali je preko vas mozen priklop internetne povezave po *vstavi preference*.
Lep pozdrav"
Vsekakor ti posiljanje takega maila vzame najvec 5 minut, odgovor pa lahko pricakujes neprimerno hitreje, kot pa na tem forumu.
Med drugim tudi ni nujno, da ce tvoj sosed ima T-2, da ga imas lahko tudi ti. Bratranec zivi v eni od vrstnih his, kjer je T-2 napeljava speljana samo do tiste zraven njega. Kaj mu potem pomaga sprasevati sosede ?
"Spostovani,
sem Janez Novak, zivim na naslovi Jankova Ulica 1, 1000 Vukojebina pod Hrastom, zanima me, ali je preko vas mozen priklop internetne povezave po *vstavi preference*.
Lep pozdrav"
Vsekakor ti posiljanje takega maila vzame najvec 5 minut, odgovor pa lahko pricakujes neprimerno hitreje, kot pa na tem forumu.
Med drugim tudi ni nujno, da ce tvoj sosed ima T-2, da ga imas lahko tudi ti. Bratranec zivi v eni od vrstnih his, kjer je T-2 napeljava speljana samo do tiste zraven njega. Kaj mu potem pomaga sprasevati sosede ?
...:TOMI:... ::
Tam dela optika bolje od elektrike. Razmisli o konkretnem UPSu.
Elektrika je kul, saj je vse pod zemljo.
Internet je pa tudi ok, saj je optika Telekoma Slovenije, možnost pa je izbrati, kateregakoli operaterja, ni bitnega toka.
Tomi
pegasus ::
Ja, ker je pod zemljo in ker je kabel že star, ob vsakem večjem deževju začne prebijat. In ker smo residential area manj vredni od fabrik tam okoli, odklopijo bajtam, da lahko fabrike naprej delajo. Imamo trafo postajco na koncu ulice in do sedaj najhitrejši čas ukrepanja je bil uro in pol. Tako da je dobro imeti UPS vsaj za dve uri ;)
FXMagic ::
Ja, ocitno res nisi pomislil, ker je to ponavadi najenostavnejse in zahteva najmanj cajta. Posljes genericni mail
"Spostovani,
Lep pozdrav"
Pa kaj bluzis clovek? Vprasal je tukaj, glede na to da je to tehnicni forum. Kaj te tocno moti?
Tr0n ::
Pa kaj bluzis clovek? Vprasal je tukaj, glede na to da je to tehnicni forum. Kaj te tocno moti?
Da uporabniki na tem forumu ne vemo, na katerem naslovu zivi, pa tudi ce bi, mu ne bi znali povedat, kaksen internet lahko na tem naslovu dobi. :)
Tako kot je predlagal; poslje se maile vsem ponudnikom s tocnim naslovom, in je to to.
Moti ga to, da se morjo nekateri vtaknit v vsako stvari in neki pametovat in učit folk živet, vsak ma svoj veselje, skratka tnx za ves info.
Moti me predvsem to, da za podatke, katere imajo SPECIFICNO TOCNE SAMO PONUDNIKI, sprasuje na tehnicnem forumu, ki ne ve niti njegovega naslova, kaj sele specificnih podatkov ponudnikov.
sloxl8 ::
...lahko pa vpraša uporabnike, ki so v njegovi bližini, ker od ponudnika ne dobi primernega odgovora.
V preteklosti sem tudi sam spraševal ponudnike po možnosti priklopa in so mi vsi odgovorili, da ni možno ali pa da ni možna določena vrsta povezave, čeprav je sosed, ki je delal pri enem od ponudnikov, razložil, da možnost je, samo ponudnik (trenutno) nima interesa.
Če to veš, je veliko lažje pritisniti na ponudnika in morda "izsiliti", da kaj ukrene v smeri napeljave do tvoje hiše, kajne?
V preteklosti sem tudi sam spraševal ponudnike po možnosti priklopa in so mi vsi odgovorili, da ni možno ali pa da ni možna določena vrsta povezave, čeprav je sosed, ki je delal pri enem od ponudnikov, razložil, da možnost je, samo ponudnik (trenutno) nima interesa.
Če to veš, je veliko lažje pritisniti na ponudnika in morda "izsiliti", da kaj ukrene v smeri napeljave do tvoje hiše, kajne?
Borut6 ::
Moti me predvsem to, da za podatke, katere imajo SPECIFICNO TOCNE SAMO PONUDNIKI, sprasuje na tehnicnem forumu, ki ne ve niti njegovega naslova, kaj sele specificnih podatkov ponudnikov.
Podatke o možnosti priklopa imamo tudi nekateri drugi, ki nismo ponudniki storitev in tudi velikokrat povemo v ZS kaj lahko dobi in na kakšen način. Tako je bilo tudi avtorju te teme v ZS sporočeno kaj lahko dobi in na kakšen način.
Marsikdaj dobiš od ponudnikov negativen odgovor o možnosti priklopa, ker v njihovi bazi imajo takšen podatek. Dejansko stanje na terenu je pa pogosto drugačno od njihovega podatka. In zato je tudi forum, da se lahko vsak še na drug način informira.
Sure. Potem je pa hurr durr grdi Telemach ki nima opcije priklopa pri Janezu ker je Janez soseda poslusal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dva modema v hišiOddelek: Omrežja in internet | 3479 (2810) | IL_DIAVOLO |
» | Prehod na T-2 (preko TS optike) in prec brca v glavoOddelek: Omrežja in internet | 5928 (4850) | ProGo |
» | Priklop na internetOddelek: Omrežja in internet | 2365 (2179) | NLight |
» | Nov priklop - drug ponudnik na Telekomovi optikiOddelek: Pomoč in nasveti | 7817 (7004) | cegu |
» | Inštalacija interneta v stanovanje - pomočOddelek: Omrežja in internet | 6079 (5334) | Spajky |