Forum » Omrežja in internet » Tomato na WRT54GL?
Tomato na WRT54GL?
worteleven ::
Zdravo. Nekaj dni nazaj mi je nekdo svetoval naj inštaliram tomato firmware na mojem WRT54GL routerju, ker sem izrazil željo da želim kot skrbnik videti promet na posamezni napravi, ki je povezana na wifi (torej UL, DL). Zanima me kaj so še drugi plusi, ki jih prinaša tomato firmware?
Prebral sem, da se lahko poveča tudi domet samega routerja, namreč problem imam, da WIFI signal ne doseže dnevne sobe, ki je na drugi strani hiše. Vem, da bi to lahko rešil z repetitorjem signala, vendar ga ne mislim kupovat, če lahko sam firmware poskrbi za to.
Prebral sem, da se lahko poveča tudi domet samega routerja, namreč problem imam, da WIFI signal ne doseže dnevne sobe, ki je na drugi strani hiše. Vem, da bi to lahko rešil z repetitorjem signala, vendar ga ne mislim kupovat, če lahko sam firmware poskrbi za to.
rejven ::
Lahko povecas oddajno moč. Mislim, da je po defoultu 50mW in lohk povecas do max 250 (tko nekak iz glave ;-))
worteleven ::
Kaj pa v primeru da ti ne dela/povzroča težave, kako potem iti nazaj na stock firmware?
Apple ::
Živijo,
po izkušnjah sodeč ne bo dovolj, da si namestiš samo Tomato FW, nabavi si še močnejšo anteno, lahko tudi usmerjeno.
po izkušnjah sodeč ne bo dovolj, da si namestiš samo Tomato FW, nabavi si še močnejšo anteno, lahko tudi usmerjeno.
LP, Apple
mzakelj ::
Če povečuješ moč povečuješ tudi izhodne motnje. Tomato je zaradi tega boljši ker ima več bombonov. Za razliko od dd-wrt se ne resetira router na default v primerih če zmanjka štroma ( dd-wrt ne naredi tega sicer zmerom je pa kar nek njihov stalni bug )
UlyssesE ::
Nabaviš lahko tudi močnejšo mrežno.
Jst mam wrt54gl že vrsto let. Najprej sem imel dd-wrt gor, zdaj že dolgo tomato.
Drugi plusi za tomato poleg opazovanja traffica so, da dobiš ven izjemno močen router za ene par minut zajebancije.
Pa ne meče ven skoz(ni treba skoz routerja rebootat), maš tudi zelo enostaven QoS. Mislim, da obstaja custom verzija, pri kateri imaš QoS že neki naštiman ali nekaj takega.
Jst mam wrt54gl že vrsto let. Najprej sem imel dd-wrt gor, zdaj že dolgo tomato.
Drugi plusi za tomato poleg opazovanja traffica so, da dobiš ven izjemno močen router za ene par minut zajebancije.
Pa ne meče ven skoz(ni treba skoz routerja rebootat), maš tudi zelo enostaven QoS. Mislim, da obstaja custom verzija, pri kateri imaš QoS že neki naštiman ali nekaj takega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dd-wrt ali tomato firmwareOddelek: Omrežja in internet | 3618 (1901) | NoName |
» | Linksys WRT54GL firmwareOddelek: Omrežja in internet | 10520 (9479) | Skyman |
» | Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9436 (5665) | Pyr0Beast |
» | Ruter WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 3982 (2908) | mihec87 |
» | wirless preko routerja iz ene hiše v drugoOddelek: Omrežja in internet | 3013 (506) | Spajky |