Forum » Pomoč in nasveti » Mozzila Thunderbird
Mozzila Thunderbird
damjan91 ::
Pozdravljeni,
zanima me zakaj mi Thunderbird zavzame toliko prostora na disku, saj je samo prikazovalnik mailov, ne vem zakaj jih shranjuje na disk?
hvala
zanima me zakaj mi Thunderbird zavzame toliko prostora na disku, saj je samo prikazovalnik mailov, ne vem zakaj jih shranjuje na disk?
hvala
stapler rump ::
Pod "Account Settings" -> "Synchronization & Storage" si pri IMAP računih izklopi, da ti Thunderbird drži lokalno kopijo mailov. Seveda potem odpade branje prejetih mailov, ko ni interneta.
Izklopiš lahko tudi indeksiranje sporočil (pod "Preferences" -> "Advanced" -> "General" -> "Advanced configuration" -> "Enable Global Search and Indexer"). Indeks se uporablja za hitro iskanje sporočil in tudi zna zasedati precej prostora (čeprav ponavadi manj kot sama sporočila).
Izklopiš lahko tudi indeksiranje sporočil (pod "Preferences" -> "Advanced" -> "General" -> "Advanced configuration" -> "Enable Global Search and Indexer"). Indeks se uporablja za hitro iskanje sporočil in tudi zna zasedati precej prostora (čeprav ponavadi manj kot sama sporočila).
ST-777 ::
zanima me zakaj mi Thunderbird zavzame toliko prostora na diskuV slovenski verziji Thunderbird uporabi funkcijo Zgosti, ko želiš, da pošta zavzame manj prostora na disku. Ko sem s programom Mozilla Thunderbird Backup shranil vso pošto v eno datoteko za arhiv, je bilo pošte za več kot 2 GB pred uporabo te funkcije, po uporabi pa okrog 10 krat manj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Programska oprema | 277250 (22181) | Matko |
» | Gmail backup, thunderbird, ...Oddelek: Programska oprema | 5006 (1445) | markhenry |
» | Zakaj Thunderbird ni resen odjemalec ...Oddelek: Programska oprema | 9127 (8096) | enadvatri |
» | Seagate prodal milijon hibridnih trdih diskovOddelek: Novice / Diski | 15012 (13638) | Dr_M |
» | skriti fajliOddelek: Operacijski sistemi | 1261 (1159) | CaqKa |