» »

Stikalo ali podaljšek z funkcijo on\off preko wifi in oddaljenega dostopa

Stikalo ali podaljšek z funkcijo on\off preko wifi in oddaljenega dostopa

;-) ::

Kje bi našel kako ponudbo stikal, ki delujejo reko oddaljenega dostopa, najraje bi vedel da se poveže na wifi in potem z kakšnim android app-om vklopim in izklopim zadevo. V poštev pride tudi GSM stikalo in da komande pošiljam preko ukazov z sms-i.

Sploh obstaja kaj takega ?

stb ::

sorodna tema: Wifi vtičnica

AndrejO ::

V kategoriji "poceni" sem videl, da se v Sloveniji, da se dobita Edimax SP-1101W in SP-2101W. Zaenkrat lahko za SP-1101W rečem, da dela, bom pa videl kako se bo obneslo na dolgi rok. Za iskanje podobnih variant (mislim, da imaš tudi Belkin in D-Link modele) je izraz "smart plug" uporaben v iskalnikih. Kar se je v Nemčiji odločilo, da se bodo JE zapirale, so to postali neverjetno popularni artikli, kar pomeni, da izbire ne manjka.

Za malo bolj napredne oziroma variante za hobi samograditelja pa sem ogledoval AllNet ALL3075v3. Neposreden HTTP dostop in možnost uprabe JSON sta me privlekla, ampak za 120 EUR si še nisem pogledal od bližje kako in kaj z njimi.

Mesar ::

Malo bolj pametne rešitve, v zadnjem času poznane kot "pametne hiše" se začnejo pri cca. 1kE... to je samo centralni vmesnik + stikala, kamere pa še par malenkosti v kombinaciji za naprej pripravljeno iOS/android app. dela pa odvisno kako si nastaviš, načeloma povsod kjer imaš internet/lan(oz. wlan). Sej načeloma se da s tega naret kar nekaj, če si kreativen in znaš osnove programiranja, ni pa to na nivoju KNX, je pa res, da pri KNX cena lepo naraste...

Zdaj odvisno če ti hočeš oddaljeno odpiranje vrat, prižiganje luči, centralno, etc, etc... al hočeš samo eno dumb vtičnico.
Your turn to burn!

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 450 51 52 53 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2646482200 (865) Lonsarg
»

pametna hiša, stanovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7618245 (2735) kriptobog
»

IT v novi hisi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
628712 (6706) jero_no1
»

Pametna instalacija