Forum » Strojna oprema » Trdi disk v prenosniku in premikanje le-tega med delovanjem
Trdi disk v prenosniku in premikanje le-tega med delovanjem
StarMafijec ::
Koliko je trdi disk v prenosniku sploh vzdržljiv? Recimo, koliko smem med delovanjem premikati prenosnik po mizi ali pa ge celo dvigniti in z njim hoditi po prostoru? Včasih se mi zgodi, da med delovanjem zasukam zaslon in ob tem pozabim prijeti spodaj in tako se mi spodnji del dvigne, potem pa butne nazaj na mizo. In koliko se pri teh stvareh okvari trdi disk?
m0LN4r ::
Ko se ti bo enkrat glava zataknila, se bo zataknila. Igra na srečo.
Večji problem so nenadni sunki in udarci, ko je glava aktivna.
Večji problem so nenadni sunki in udarci, ko je glava aktivna.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ja, ampak disk ves čas hrešči, takrat je pa menda glava aktivna.
Pa kak lahko zvem, ali se mi je disk poškodoval ali ne?
Pa kak lahko zvem, ali se mi je disk poškodoval ali ne?
Podledaš s programom: http://crystalmark.info/software/Crysta...
Če dosti delaš zgoraj naštete manevre, je smiselno razmisliti o SSDju, ki je na vse to odporen.
Če dosti delaš zgoraj naštete manevre, je smiselno razmisliti o SSDju, ki je na vse to odporen.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
ghost13xc ::
Prenosnik se lahko prenasa le ce je ugasnjen, da disk ni aktiven, drugace pa je poskodba diska dokaj hitra (odvisno je tudi od diska). Ljudje se se vedno ne zavedajo, da PC ni cudezna naprava, s katero lahko delas kot se ti zazdi. Ce se drzis navodil, pravil za uporabo potem ni tezav. Vsaj po mojih izkusnjah je tako. :)
Ja, saj jaz ga prenašam le takrat, ko je ugasnjen. No, ko ga pomotoma premaknem, se toliko bolj sekiram.
Invictus ::
Kar seveda ni res.
Tri disk imajo auto park glave glede na tresljaje že kar precej časa. Še iz časom mojega faksa, pa je to precej daleč.
Praktično trdi diks zdrži precej normalne uporabe pri nošenju. Oz. kar vso ... Seveda ga pa niso predvideli za idiotske teste metanja v steno ... Zna pri prenosnik prej crknit kaj drugega kot pa trdi disk ...
Prenosnik se prenaša le ko je ugasnjen? To bo pa kar budalaština leta 2015 ... Pa smo šele na začetku ...
Tri disk imajo auto park glave glede na tresljaje že kar precej časa. Še iz časom mojega faksa, pa je to precej daleč.
Praktično trdi diks zdrži precej normalne uporabe pri nošenju. Oz. kar vso ... Seveda ga pa niso predvideli za idiotske teste metanja v steno ... Zna pri prenosnik prej crknit kaj drugega kot pa trdi disk ...
Prenosnik se prenaša le ko je ugasnjen? To bo pa kar budalaština leta 2015 ... Pa smo šele na začetku ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
ZaphodBB ::
Prenosnik se lahko prenasa le ce je ugasnjen, da disk ni aktiven, drugace pa je poskodba diska dokaj hitra (odvisno je tudi od diska). Ljudje se se vedno ne zavedajo, da PC ni cudezna naprava, s katero lahko delas kot se ti zazdi. Ce se drzis navodil, pravil za uporabo potem ni tezav. Vsaj po mojih izkusnjah je tako. :)
Kaj pa stari iPodi - praktično do toucha so imeli vsi diske notri. Pa mi menda ja ne boš rekel, da se je dalo na iPodu glasbo poslušati samo če si bil čisto pri miru?
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
galu ::
Active hard-drive protection
Eni imajo to implementirano preko SW, drugi pa close to the metal (in torej ni treba imeti nobenega namenskega SW na računalniku).
Kako veš, če se je aktiviralo? Težko, ker se veliko podatkov, ki jih aplikacija rabi, nahaja v RAM-u (iz HDD se naloži v RAM, preden se sploh določeni podatki dejansko uporabijo). Tako boš lahko recimo poslušal glasbo, vrgel iPod na tla, HDD se bo zaustavil, predvajanje pa se ne bo ustavilo, ker ima (recimo, na pamet) iPod naslednjih 5 sekund glasbe naložene v RAM.
Vredno je tudi omeniti, da te zaščite niso vsemogočne in ne veš, kje je meja. Moraš pa meti kar konkretno slab disk (ali pa veliko merico nesreče), da bo HDD crknil zaradi premikanja na mizi. Je pa možno, ja.
Meni je en eksterni disk od WD (v ohišju) padel cca 5x na tla iz višine 1 m, pa deluje. Ima nekaj slabih sektorjev, ampak glavno je, da sem lahko podatke skopiral na boljše diske, ta eksterni pa se trenutno rabi kot dump.
Eni imajo to implementirano preko SW, drugi pa close to the metal (in torej ni treba imeti nobenega namenskega SW na računalniku).
Kako veš, če se je aktiviralo? Težko, ker se veliko podatkov, ki jih aplikacija rabi, nahaja v RAM-u (iz HDD se naloži v RAM, preden se sploh določeni podatki dejansko uporabijo). Tako boš lahko recimo poslušal glasbo, vrgel iPod na tla, HDD se bo zaustavil, predvajanje pa se ne bo ustavilo, ker ima (recimo, na pamet) iPod naslednjih 5 sekund glasbe naložene v RAM.
Vredno je tudi omeniti, da te zaščite niso vsemogočne in ne veš, kje je meja. Moraš pa meti kar konkretno slab disk (ali pa veliko merico nesreče), da bo HDD crknil zaradi premikanja na mizi. Je pa možno, ja.
Meni je en eksterni disk od WD (v ohišju) padel cca 5x na tla iz višine 1 m, pa deluje. Ima nekaj slabih sektorjev, ampak glavno je, da sem lahko podatke skopiral na boljše diske, ta eksterni pa se trenutno rabi kot dump.
Tako to gre.
Crkne tudi, če downloadaš na faksu pa nekdo pomotoma brcne v mizo. Pa ne rabi letet 1m zato.
Najprej malo klika, potem pa več ne...
Najprej malo klika, potem pa več ne...
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vgradnja novega diska v prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 4017 (3429) | m0LN4r |
» | iPod Nano v. ClassicOddelek: Zvok in slika | 1046 (689) | Key Quest |
» | Apple za novo serijo iPod-ovOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5691 (3682) | Jst |
» | Razširitev "rama" na USB ključ (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5209 (3954) | faca9 |
» | iPod in Mac mini članek na Jabuk.net (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 8815 (7713) | Roadkill |