Forum » Zvok in slika » iPod Nano v. Classic
iPod Nano v. Classic
TechBoy ::
Pozdrav, nameravam kupiti iPoda Nano ali Classic, seveda oba iz najnovejše generacije. Zanima me vaše mnenje o njima, ker bo eden od njiju moj prvi Apllov izdelek, ki ga imam. No zanima me predvsem katerega se bolj splača kupiti.
Zanima me pa tudi, če se ju da kupiti preko neta, ker so cene v BigBangu kar visoke.
LP
Zanima me pa tudi, če se ju da kupiti preko neta, ker so cene v BigBangu kar visoke.
LP
Gandalfar ::
Nisi razlozil kaj zelis pocet z njim. Nano je zanimiv, da ga mas v zepu in nekaj malo glasbe gor, super je za tek ipd.
Classic je pa debela krava ki ima pa 60GB diska ;)
Classic je pa debela krava ki ima pa 60GB diska ;)
Hmm zdi se mi da bi ga imel predvsem za glasbo, drugače me je pa strah da nano ne bo dovolj kompakten in da bo hitro nehal delovati..
Gandalfar ::
kako mislis ne bo dovolj kompakten? Saj zadeve skoraj nic ni :)
Kar se tice delovanja pa so moji nanoti prenesli ze ogromno abusa (torbe, tek, potovanja, ..) pa so se vsi preziveli. Prej sem katerega izgubil :)
Bolj je vprasanje - koliko diska si zelis za glasbo?
Kar se tice delovanja pa so moji nanoti prenesli ze ogromno abusa (torbe, tek, potovanja, ..) pa so se vsi preziveli. Prej sem katerega izgubil :)
Bolj je vprasanje - koliko diska si zelis za glasbo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
XS!D3 ::
Kar se tiče izdelave sta pomoje po kompaktnosti oba tam tam, je pa Classic bolj občutljiv zaradi HDD-ja.
legice ::
strinjam se z @jan3000. classic je malce bolj občutliji ker ima HDD v sebi oz. gibljivi deli, ki neradi skačejo. za hojo vredu, delo za mizi itd, z lavfanje pa no go. v tem primeru predlagam kateregakoli drugega ipoda, vendar če se ti gre za prostor, bo 8gb več kot dovol.
Prekopu vrt in našu Bin Ladna
lmfao ::
Classic ima 20 min "anti shock" zaščite, to pomeni, da se HDD vključi na vsakih 20 min in vsebino prepiše v RAM, če imaš vnaprej določen seznam predvajanja.
Imam nano 6G in je za glasbo super, baterija zdrži še več kot 24 ur. Če si želiš še dodatnih lastnosti, npr video predvajanje ali kamera, pa je nano 5. generacije absolutni zmagovalec.
Imam nano 6G in je za glasbo super, baterija zdrži še več kot 24 ur. Če si želiš še dodatnih lastnosti, npr video predvajanje ali kamera, pa je nano 5. generacije absolutni zmagovalec.
Buco2 ::
@lmfao: Ne vem, če bo držalo, da ima 20min antishock. To je preveč posplošeno.
iPod Classic ima, če se prav spomnem, 64Mb RAM-a. Komadi iz playliste se iz diska naložijo notri in se potem predvajajo iz njega. Ko pa se predvajanje približuje koncu komada ki je še shranjen v RAMu, se disk spet požene in se ponovno naloži. Tako, da teh 20min ni čisto res, ker ko recimo poslušaš Apple Lossles file (oziroma večje fajle od 64Mb) se tudi med komadom naloži v RAM. Se pravi, da je odvisno od fajla ki ga poslušaš/gledaš koliko krat se bo naložilo.
iPod Classic ima, če se prav spomnem, 64Mb RAM-a. Komadi iz playliste se iz diska naložijo notri in se potem predvajajo iz njega. Ko pa se predvajanje približuje koncu komada ki je še shranjen v RAMu, se disk spet požene in se ponovno naloži. Tako, da teh 20min ni čisto res, ker ko recimo poslušaš Apple Lossles file (oziroma večje fajle od 64Mb) se tudi med komadom naloži v RAM. Se pravi, da je odvisno od fajla ki ga poslušaš/gledaš koliko krat se bo naložilo.
lmfao ::
"drobni tisk:" Če je posnet mp3 pri 128 kb/s Maš prav. To o antishocku je Jobs povedal daljnega leta 2001, ko je predstavil prvi iPod, mogoče so kaj izboljšali.
OK, za tek in če je 8 GB dovolj in če mora biti Ipod, je nano primernejši.
OK, za tek in če je 8 GB dovolj in če mora biti Ipod, je nano primernejši.
jah, kje pa bi se ga dalo najceneje dobiti?
meni se zdi da so jih v sloveniji hudo precenili..
v Ameriki je ena nižja vsaj za 50€. :o
LP :)
meni se zdi da so jih v sloveniji hudo precenili..
v Ameriki je ena nižja vsaj za 50€. :o
LP :)
Key Quest ::
Classic je uporaben samo v smislu, da res moras nosit s seboj celotno svojo glasbeno zbirko, kar je meni osebno kr neki. Ajde mogoce ce res veliko potujes, pa ne mores jemati s seboj nicesar drugega, samo ne vem tocno kolko folka je v taki situaciji. Ce rabis nekaj za tek, se mi tudi zadnji Nano zdi precej zgresen nakup zato ker pac za karkoli moras zadevo jemat iz zepa in gledat v zaslon, kar je pac kr neki. Ce za hoces Apple robo, vzemi raje Shuffla, ki se bo tle precej bolje odrezal + malce prihranis.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | iPod touch 5 gen za poslušanje glasbe preko bluetootha - vreden nakupa?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1075 (828) | neo5468 |
» | htpc like box za glasboOddelek: Zvok in slika | 1571 (1314) | umexteacher |
» | Apple prenovil iPodeOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 10566 (9194) | matejdro |
» | Nova "iPod" linija by AppleOddelek: Loža | 2754 (1940) | Gandalfar |
» | Apple za novo serijo iPod-ovOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5691 (3682) | Jst |