» »

Navijanje graficne?

Navijanje graficne?

DoloresJane ::

Mam sicer staro Riva TNT 2 sam bi jo rad navil. Imam tntoverclocker programček; ne vem koliko lahko navijem, pa če se mi pri pregrevanju tudi sama izklopila kot procesor.

Dr_M ::

potegn si dol powerstrip, pa s tem naviji. pol pa tko lepo po korakih po ene 5mhz gor, pa testiri mal s ksnim spilom.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

mato22 ::

Tko kot je reku Dr_M, navijaj postopoma in vmes poženi kako igro. Najprej probi naviti GPU in ga navij do toliko, da špili še normalno delajo, da slika ne zmrzne, potem pa navij postopoma še ram. Navijaj toliko časa, dokler se ti ne pojavijo artefakti. Ko opaziž, da špil ne dela dobro znižaj frekvenco za 5Mhz in spet probaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mato22 ()

mISOk ::

Vprasanje?

Imam namen nabavit sistem:

1700+ B
Epox nf2 8RdA+
2x256DDR(TwinMOS PC2700)

imam pa staro graficno GF2 MX 400 64rama (Abit Siluiro)

Ali bi sploh lahko navil celotni sistem, ali bi mi zaradi stare grafične kartice vse skupaj blokiralo in navijanje sploh nebi bilo mogoce? Ali bi lahko z navijanjem graficne kaj pridobil toliko, da bi lahko sistem stabilno navil.

Hvala za odgovore!

frenk ::

sistem loh brez problema naviješ tud s to grafo, sam je nesmiselno ker ti bo grafa bremzala use skupi...to je tko kokr bi dou na frerarrija lesene kolute(kolesa):D...to je kopirano

mISOk ::

Torej sistem, kot sistem (delovanje ne grafičnih programov) bi bili hitrejsi, sam v spilih pa nebi nic dosegel?

ja tko nekak:D

DoloresJane ::

Sicer hvala za odgovore, drugače me pa samo še to zanima; se da to grafično skurit z navijanjem ali ne?

Hvala

Zgodovina sprememb…

ali3n ::

Mislim da se da vsako grafično skurit (naj me kdo popravi če narobe mislim); potrebno je biti malo previden - če se pojavijo hudi artefakti (nepravilnosti) na sliki - reset compa - pa mal znižat frekvence, ko se rač. nazaj postavi in sprobat znova.
Nekako navijaj v tej smeri, da lahko računalnik brez skrbi pustiš laufat čez vikend...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

težko boš grafo skuru...če menjaš sam takt bo itak prej šteknl, če pa po 5mhz povečuješ in sproti probavaš pa skorj ni možnosti

Dr_M ::

dokler ne prihaja do prenapetosti ne mores nic skurit, razen stare amd procesorje brez hladilnika.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jok3r ::

Bom kar tukaj vprašal ne bi rad postavljal nove tem za to:8) . Kaj pomeni tista napetost v biosu za AGP? Ali lahka tist povišam in še bolj navijem:D ali kaj? In za koliko se bi dalo priproličlijvo povišat?

Aja še moj sistem
AMD XP 1700+@1,9GHz (200x9.5)
Win Fast Ti 4 4200 64DDR (285MHz/580MHz)

OwcA ::

@.:joker:.:To je napetost s katero deluje AGP vodilo (razlika med amplitudama valovanja). Teoretično ti omogoča višjo frekvenco AGP vodila, praktično pa ne pričakuj preveč (ampak poskusiti ni greh ;) ).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

R33D3M33R ::

Hm...kje pa najdeš to napetost, sem po biosu surfal pa se mi zdi da nisem nič takega opazil? :\.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

OwcA ::

@|GeNeRaToR|: nastavljanje Vagp omogočajo le nekatere (bolj overclockanju prijazne) plošče.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje AMD procesorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
776397 (5000) Davidf1
»

8800gts navijanje (strani: 1 2 )

987073 (4004) PINki
»

navijanje starih grafik

221297 (973) sirotka
»

AGP na plati je 3.3V, grafična pa rabi le 1.5V !!!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
544125 (3424) TribesMan
»

Premalo točk v 3d marku 2001se?

Oddelek: Pomoč in nasveti
391777 (1314) aambro

Več podobnih tem