Forum » Zvok in slika » XLR v PC
XLR v PC
jasa123434 ::
Pozdravljni,
Pred parimi dnevi sem kupil Xlr Audio Technica At2020 mikrofon. Kupil sem narobe izdelek kajit hotel sem kupiti usm model mikrofona. Kaj je najcenejša "varjanta" da lahko povežem tale mikrofon v računalink?
Po kratkem brskanjo po forumih sem zasledil da mikrofon potrebuje napajanje in sem našel to: http://www.gear4music.si/sl/Snemanje-in...
Ali bi s tem lahko mikrofon s tem priključil v pc ali ne?
Pred parimi dnevi sem kupil Xlr Audio Technica At2020 mikrofon. Kupil sem narobe izdelek kajit hotel sem kupiti usm model mikrofona. Kaj je najcenejša "varjanta" da lahko povežem tale mikrofon v računalink?
Po kratkem brskanjo po forumih sem zasledil da mikrofon potrebuje napajanje in sem našel to: http://www.gear4music.si/sl/Snemanje-in...
Ali bi s tem lahko mikrofon s tem priključil v pc ali ne?
- spremenilo: jasa123434 ()
Highlag ::
Direktno ne. Mikrofon, ki si ga kupil je kondenzatorski mikrofon, ki pač potrebuje napajanje, da sploh deluje.
Škatlica mikrofonu da napajanje, moral bi pa dobiti še en adapter kabel XLR / banana 3,5. Da bi zadevo priključil na vhod PC-ja.
Premalo vem kako deluje ostala šara za PC-je, ker bi pričakoval, da so tudi drugi mikrofoni, ki jih kupiš za PC kondenzatorski. Tako bi v osnovi pričakoval, da rabiš samo ustrezen adapter kabel. V uporabniškem priročniku za PC (Motherboard ali audiocard) nič ne piše o tipih mikrofonov, ki jih priključiš na mic vhod?
Škatlica mikrofonu da napajanje, moral bi pa dobiti še en adapter kabel XLR / banana 3,5. Da bi zadevo priključil na vhod PC-ja.
Premalo vem kako deluje ostala šara za PC-je, ker bi pričakoval, da so tudi drugi mikrofoni, ki jih kupiš za PC kondenzatorski. Tako bi v osnovi pričakoval, da rabiš samo ustrezen adapter kabel. V uporabniškem priročniku za PC (Motherboard ali audiocard) nič ne piše o tipih mikrofonov, ki jih priključiš na mic vhod?
Never trust a computer you can't throw out a window
dottor ::
Kaj pa kak zunanji DAC? Nekateri dražji imajo tudi XLR Input. Menda obstajajo XLR na USB adapterji. Ena varjanta pa so tudi mešalne mize. Rabiš tako da ima XLR input in RCA output. Priklopiš mikrofon na mešalko, izhod pa na moder 3,5mm priključek na zvočni kartici (vsaka ga ima).
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
jasa123434 ::
Torej če kupim
1.PS400
2.xlr (m) - xlr (ž) kabl
3.xlr - 3.5 banana kabl
bo mikrofon deloval ?
1.PS400
2.xlr (m) - xlr (ž) kabl
3.xlr - 3.5 banana kabl
bo mikrofon deloval ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jasa123434 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MEŠALNA MIZAOddelek: Zvok in slika | 2287 (1938) | videc |
» | ozvočenje, pomočOddelek: Zvok in slika | 2749 (1782) | znamovsi |
» | Oprema za snemanje vokalaOddelek: Zvok in slika | 1977 (1421) | AtaStrudl |
» | Mikrofon + zvočnikOddelek: Pomoč in nasveti | 3699 (3333) | čuhalev |
» | Studijski mikrofon + predojacevalec ??Oddelek: Zvok in slika | 813 (691) | BosS NeOs |