» »

Studijski mikrofon + predojacevalec ??

Studijski mikrofon + predojacevalec ??

BosS NeOs ::

Pozdrav !

Zanima me kako lahko povezem studijski mikrofon na racunalnik.Vem da je treba imet predojacevalca (s fantomskim napajanjem 47 V).Mikrofon povezes na predojacevalec, predojacevalec pa na racunalnik ??

Evo bom dau en primer pa me zanima ce bi se dalo to povezat na racunalnik...prosim da navedete tud kable ki jih potrebujemo..

To je predojacevalec :
http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_...

In to je mikrofon:
http://musicdedi.si/studio/power-dynami...

No se da to povezat na racunalnik al je se bolj zapleteno ?? Hvala za pomoc ! ;))

čuhalev ::

Ker gre za klasičen mikrofon s tuljavo, fantomsko napajanje ni potrebno.

Če že hočete snemati, vzemite vsaj M-Audio Fast Track Pro, kamor se priklopi tak mikrofon direktno in od tod preko USB na računalnik.

Kako klasicen ? A ni to studijski oz. kondenzatorski mikrofon (ki rabi fantomsko napjanje) ?

Torej navedena kombinacija ni tocna ?

čuhalev ::

Aja je, zmotilo me je dejstvo, da je naziv podjetja Power Dynamics in sem od tod sklepal na dinamičen oziroma klasičen.

Se zgodi xD
No ce bi jz zdej kupu ta predojacevalec in mikrofon, bi upau snemat na racunalniku ali je potrebno se kej ?

neres ::

Ja, to bi moralo delat.
Kar se kablov tiče rabiš XLR M-Ž in še TS M-M (6,25mm za v mixer in 3,5mm za zvočno, če gre za integrirano).

mte ::

Delalo sicer bo, ampak je kvaliteta v tem primeru zelo odvisna od zvočne kartice. Jaz bi pred nakupom sprobal. Definitivno boljša varianta je kakšna zunanja zvočna kartica (usb, firewire), ki ima vhod za mikrofon ter phantom napajanje...
lp

Aha se pravi je bujs varijanta kupit zvocno kartico s fantomskim napajanjem ?
Sm biu u dvomih glede tega pac, ce se da povezat na racunalnik, da se kei ne zaplete...jz bi rad neki financno bl dostopnega in zato ne rabim neke visoke kvalitete, le to da ni nekega suma..

PS. Hvala odg.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Aktivni zvocniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
547400 (6027) Zvezdica27
»

Kateri mikrofon za snemanje diatonične harmonike?

82586 (2454) Aeroplane
»

domači snemalni studio

64961 (4721) neve
»

Snemanje vokala?

235350 (5062) zcetrt
»

Mikrofonski predojačevalec 8)