Forum » Zvok in slika » Preprost časovnik
Preprost časovnik
Kforge ::
Nikjer ne najdem časovnika ki bi mi omogočal nastavljanje v sekundah. se pravi,rad bi nastavljal čas v sekundah koliko časa naprava obbratuje in koliko stoji in se za tem spet vklopi za isti čas in to ponavlja v nedogled. Primer: nastavim čas obratovanja 15 sekund in potem stoji 30 nato pa spet 15 sekund deluje itd... Izhod ni toliko važen lahko je 220 če je pa manj bom rešu z relejem.
Je lastna izdelava zahtevna? glede na to da nisem iz te stroke,nekaj osnov pa useeno poznam.
lp
Je lastna izdelava zahtevna? glede na to da nisem iz te stroke,nekaj osnov pa useeno poznam.
lp
telexdell ::
Nikjer ne najdem časovnika ki bi mi omogočal nastavljanje v sekundah. se pravi,rad bi nastavljal čas v sekundah koliko časa naprava obbratuje in koliko stoji in se za tem spet vklopi za isti čas in to ponavlja v nedogled. Primer: nastavim čas obratovanja 15 sekund in potem stoji 30 nato pa spet 15 sekund deluje itd... Izhod ni toliko važen lahko je 220 če je pa manj bom rešu z relejem.
lp
Pojdi v kakšno trgovino z elektro materijalom. Takšna naprava se imenuje časovni rele. Vzemi sekundnega pa imaš za nekaj € točno to kar si želiš.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Spajky ::
Heh, če bi se jest spomnil tega pred enim letom, ne bi šel delat celega "robota" (elektronike z NE555!), ki mi odpira sekvenčno ventil od centralne ... zgleda, da moraš bit glup, da se lahko spomniš enostavnih for ala časovni sekundni rele ..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Kforge ::
če prav razumem je to tole? http://www.conrad.si/Ocene.htm?websale8...
Je pa stvar dokaj draga glede na to da programska stikalna ura stane par evrov?
lp
ps. šele zdej sem opazu da sm po pomoti odpru v napačnem oddelku,prosim če prestavite v elektrotehnika in elektronika
Je pa stvar dokaj draga glede na to da programska stikalna ura stane par evrov?
lp
ps. šele zdej sem opazu da sm po pomoti odpru v napačnem oddelku,prosim če prestavite v elektrotehnika in elektronika
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Arduino kot časovni releOddelek: Pomoč in nasveti | 1605 (1191) | davor92 |
» | Programerji, koliko ur "mislite" da ima dan?Oddelek: Programiranje | 4174 (3180) | mr Vragec |
» | Pohitritev zagona Windowsow?Oddelek: Strojna oprema | 2170 (1903) | krentam |
» | Problem z zaslonomOddelek: Pomoč in nasveti | 1004 (1004) | zcetrt |
» | Zakasnjen vklop z releji v ATX napajalniku ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2772 (2577) | mazy |