» »

Dell U2412M - kalibracija

Dell U2412M - kalibracija

rusalex12 ::

Pozdravljeni,

rabim vašo pomoč in nasvete pri kalibraciji monitorjev. Imam dva Dellova monitorja U2412M, oba priklopljena preko DVI na zunanjo grafično kartico. Prvega sem kupil pred dvema mesecema (nastavljen kot primarni), sedaj sem dokupil istega, novega (sekundarni). Zadeva deluje, vendar sem razočaran nad barvami na novem sekundarnem monitorju. Oba sta nastavljena na default nastavitve, vendar novi prikazuje slike v toplem rumenkastem odtenku, stari pa v bolj realni hladno-beli-svetlejši varianti. Prvega nisem nikoli kalibriral in je od novega na default nastavitvah, ker sem bil z barvami zadovoljen. Novi, drugi pa zlasti v primerjavi s prvim deluje popačeno. Kako oba zaslona skalibrirati na enake "vrednosti"?

Hvala, Lp

Nikonja ::

Kvalitetno jih skalibriraš samo z zunanjim kalibratorom in imaš dve opciji:
http://www.xrite.com/colormunki-display
http://spyder.datacolor.com/products/

Vsi tisti softwerski kalibratorji se zanašajo samo na tvoje oči in želijo od tebe da im poveš kaj ti misliš da je ok. Z zunanjim nimaš nobenega dela, samo priklopiš, daš na ekran, zalaufaš software in prideš nazaj čez 10-15 min in to je to.

Če rabiš da je slika na monitorjih enaka samo zaradi nabijanja igric, potem si najdi neko sliko, dej je na oba monitorja in igraj se z nastavitvami dokler ne dobiješ isto sliko na oba monitorja.

rusalex12 ::

Če za začetek poskusim s softwarskimi kalibratorji, katerega je najbolje uporabiti? Predvidevam, da takrat oba monitorja nastaviš na default nastavitve in potem vse opraviš v softwaru? Kaj mi pa preostane na izbiro od integriranih softwarskih rešitev (windows, nvidia control panel) ali je s tem nesmiselno izgubljati čas?

delfinus ::

Zacni s tem online testom. Lagom. lp, d.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dual-link DVI

Oddelek: Zvok in slika
5982 (953) Senitel
»

Gledanje filma na 2 monitorjih - pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
5786 (640) boogie_xlr
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19318290 (11806) Ursus
»

Kateri 24" lcd kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
283145 (2416) Tugo
»

Multi monitor overlay

Oddelek: Sedem umetnosti
61061 (968) SasoS

Več podobnih tem