Forum » Zvok in slika » Dual-link DVI
Dual-link DVI
Isotropic ::
problem:
imam dva monitorja, prvi uporablja DL-DVI in je vštekan v port 1 na grafični.
drugi je še vedno VGA (lcd), ki ga imam prek dvi pretvornika. na prejšnji grafični sem imel oba izhoda s tistimi 4 luknjicami za dl-dvi, na sedanji pa tega ni. pretvornik ima tudi tiste luknjice.
rad bi imel še vedno oba monitorja priklopljena, nebi pa rad menjaval starega (ker sem ga pač navajen in nimam želje trositi denar...)
razen tega imam sicer se dp in hdmi.
wat do
imam dva monitorja, prvi uporablja DL-DVI in je vštekan v port 1 na grafični.
drugi je še vedno VGA (lcd), ki ga imam prek dvi pretvornika. na prejšnji grafični sem imel oba izhoda s tistimi 4 luknjicami za dl-dvi, na sedanji pa tega ni. pretvornik ima tudi tiste luknjice.
rad bi imel še vedno oba monitorja priklopljena, nebi pa rad menjaval starega (ker sem ga pač navajen in nimam želje trositi denar...)
razen tega imam sicer se dp in hdmi.
wat do
- spremenil: Isotropic ()
Senitel ::
Malo mešaš se mi zdi. Za dual link je 6 pinov v sredini konektorja in dual link pomeni dva digitalna linka (na en monitor) in ne digitalen + analogen link. Če nimaš štirih štirih analognih pinov ob strani konektorja, potem grafična ne oddaja več VGA signala in rabiš ali aktiven pretvornik v VGA ali pa nov monitor.
aja, tisti so analogni pini, pardon.
kaj pa, če bi dal še staro kartico (starejša od tele) v računalnik, bi delalo oboje skupaj?
primaren monitor bi mel pač na novi, sekundarnega pa na stari pa je.
kaj pa, če bi dal še staro kartico (starejša od tele) v računalnik, bi delalo oboje skupaj?
primaren monitor bi mel pač na novi, sekundarnega pa na stari pa je.
aja, zakaj pa?
3d bi lavfal čez novo. do sedaj sem tut čez staro (razne redke igre, CAD) in ni bilo problemov.
3d bi lavfal čez novo. do sedaj sem tut čez staro (razne redke igre, CAD) in ni bilo problemov.
Senitel ::
Okna na vga zaslonu lahko renderira nova grafična, se pa vsebina teh oken prenese čez PCI-Ex na staro grafično. In pa na VGA monitorju ne boš mogel poganjat stvari v exclusive (full screen) načinu čez novo grafično.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVI-D (dual link) na VGAOddelek: Strojna oprema | 868 (725) | gendale2018 |
» | VGA na moderen GPU ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3500 (3107) | Netrunner |
» | Nova grafična, črn ekran.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2789 (2391) | hojnikb |
» | DVI KVM preklopnik na VGA monitorOddelek: Zvok in slika | 4537 (4386) | Saladin |
» | Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 18926 (12442) | Ursus |