Forum » Pomoč in nasveti » Wireless ne dela ... pomoč prosim
Wireless ne dela ... pomoč prosim
Andrej_ID ::
Doma imam internet pri Telemachu. Imam (že mnogo let) tudi svoj router ASUS WL-500gP V2. PC imam povezan s kablom na router, ostale naprave (iPad in Nexus) pa jasno brezžično.
Včeraj skoraj cel dan nisem imel interneta pa sem mislil, da je problem pri operaterju. Sem klical na podporo in so rekli, da je vse uredu. Ugotovil sem, da mrežni internet deluje le, če imam vpisane DNSje:
Če dam na automatically, ne dela!
Problem je, ker wireless pa sploh ne dela. Ampak obe napravi, iPad in Nexus sta povezani (kažeta odličen signal)! Samo nobena mrežna aplikacija ne deluje!
Nisem totalen analfabet v teh zadevah ampak res ne vem kako naj se tega lotim, probal sem že vse možno kar znam, tudi googlal že vse živo. Kako naj popravim wireless?
Včeraj skoraj cel dan nisem imel interneta pa sem mislil, da je problem pri operaterju. Sem klical na podporo in so rekli, da je vse uredu. Ugotovil sem, da mrežni internet deluje le, če imam vpisane DNSje:
Če dam na automatically, ne dela!
Problem je, ker wireless pa sploh ne dela. Ampak obe napravi, iPad in Nexus sta povezani (kažeta odličen signal)! Samo nobena mrežna aplikacija ne deluje!
Nisem totalen analfabet v teh zadevah ampak res ne vem kako naj se tega lotim, probal sem že vse možno kar znam, tudi googlal že vse živo. Kako naj popravim wireless?
GupeM ::
Kaj pa če namesto www.slo-tech.com vpišeš kar ip? https://91.236.1.130
Potem dela?
Podoben problem sem imel pred leti na Amisu, vendar samo če sem uporabljal linux. Več tukaj.
Potem dela?
Podoben problem sem imel pred leti na Amisu, vendar samo če sem uporabljal linux. Več tukaj.
Andrej_ID ::
Ja, očitno morajo vse naprave imeti vpisane DNSje 8.8.8.8 ... tko sem sedaj, nekako parcialno rešil težavo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linksys WRT45GLOddelek: Omrežja in internet | 2899 (1502) | SaXsIm |
» | Katero tablico: samsung,ipad 3, nexusOddelek: Kaj kupiti | 2245 (2029) | AvtoR |
» | Router blokira določene spletne straniOddelek: Omrežja in internet | 2850 (2790) | rzhektor |
» | T-2 in Linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 2116 (1746) | bzp |
» | T-2 in Wireless routerOddelek: Omrežja in internet | 12686 (12218) | iro |