» »

Težava z daljinskim upravljalnikom, pomoč...

Težava z daljinskim upravljalnikom, pomoč...

ursika ::

Imam približno leto dni star tv philips serije 6100, do zdaj je delalo vse v redu. Včeraj zvečer sem pa gledala tv nakar sem hotela preklopit na HMDI priključek, ker uporabljam tv tudi kot monitor a se daljinec ne odzove... Prestiskala sem vse možne gumbe na njem in se tv ne odziva razen, ko ga obrnem na stran tipkovnice in stiskam gumbe na tipkovnici pa ga tv zazna saj se isto časno ob pritisku na tipko prižge rdeča lučka pod tv-jem.
Ali ima kdo kakšno rešitev, nasvet, je možno daljinca resetirati ali kaj podobnega, bilo kakšen nasvet bi mi prišel prav....

shmandi ::

lahko preveriš, če daljinec sploh deluje, da ga usmeriš v kamero oz. fotoaparat telefona. Videti se mora utripanje lučke. Na daljincu načeloma ni kaj resetirat. Priporočam, da ga neseš na kakšen servis ali pa kupiš novega. Obstaja pa tudi možnost, da je okvara na strani TV.

ursika ::

Kot sem napisala daljinec deluje saj ko ga obrnem na stran tipkovnice in stisnem katero koli tipko se na tv-ju prižge lučka (utripne), za razliko od druge strani kjer je tipka za preklop med tv-jem in HDMI, preklapljanje kanalov, volume... Upam da ima mogoče kdo rešitev...

Hvala za odgovor.

shmandi ::

Če deluje, potem pa je tako vse vredu.
Iz tega tvojega opisa si težko predstavljam kaj deluje in kaj ne.
A ene tipke delajo druge ne? Ali daljinec dela, ko je obrnjen okrog (tipkovnica spodaj)?
Ko lučka na TV utripne, a tudi funkcija tipke prime?

crniangeo ::

baterijo si zamenjala ? :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

c3p0 ::

"na stran tipkovnice" kaj to pomeni? Nimamo vsi philips daljincev. Če v eni poziciji dela, v drugi ne, gre nekje za slab stik.

ursika ::

Slika daljinca:


daljinec naj bi imel nekakšen gravitacijski senzor da ko imamo daljinec obrnjen na stran tipkovnice, tipke na drugi strani ne delujejo. Vendar mi tipke za off/on, volume, prestavljanje kanalov v dobenem primeru ne delujejo.
Poskusila sem tudi z novimi baterijami ampak vse isto...

SeMiNeSanja ::

Pa si preverila tisti nasvet s fotoaparatom/kamero na mobilcu?

Kadar IR daljinci oddajajo signal, se to lahko vidi na fotoaparatu. Tako lajko ugotoviš, če daljinec sploh kaj oddaja, ko pritiskaš gumbe na problematični strani.

Če kaj oddaja, potem je lahko problem na TV aparatu. Če nič ne oddaja, pa je lahko problem ravno v tistem senzorju, ki zaznava, kako imaš obrnjen daljinec. Tega bodo morali potem pogledati na servisu, kaj je z njim narobe.
Če pa oddaja na enih tipkah, na drugih pa ne, je pa problem v prevodni površini na posameznih tipkah. Toda te ponavadi postopoma crkavajo, pa še to zgolj ena po ena, kakor se pač obrabijo.

ursika ::

Kolikor sem sama pobrskala, ta test v vsakem primeru ne bo deloval, saj daljinec ne uporablja IR signala ampak RF signal. Res bi se rada izognila servisu saj kolikor sem slišala so cene vse prej kot nizke, zato poskušam uredit zadevo sama, se mi pa zdi zelo nenavadna težava. Po neki logiki je potem lahko le da ne dela ta senzor za gravitacijo, vsaj ne pravilno, čeprav se mi zdi malo čudno...
Če še ima kdo bilo kakšno idejo...
Hvala za dosedanje odgovore.

SeMiNeSanja ::

Če je RF zadeva, potem ti tisti test s kamero dejansko ne bo nič koristil...

T0RN4D0 ::

Poišči račun in uveljavi garancijo, če je še veljavna.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

shmandi ::

Če je RF pa res fotoaparat ne pomaga :) Poskusi malo potolčti z daljincem, če mogoče senzor šteka. Brez razdiranja daljinca verjetno ne bo šlo.
Drugače pa servisi tudi niso tak bav-bav. Sam sem večkrat kakšno malenkost popravil za hvala lepa ali kakšno kavo in to na uradnem servisu.

hodu63 ::

Philipsove radijske (dvostranske) daljince je mogoče resetirati. To napraviš takole:
1.Hkrati drži pritisnjene tipke format, mute in 0 vsaj 2 sekundi.
2.Iz daljinca vzami baterije in pritiskaj katerokoli tipko vsaj 10 sekund, da se izpraznijo kondenzatorji v daljincu.
3.Vstavi baterije.
Če se po resetu tv ne odziva na daljinca ju je potrebno sinhronizirati. To napraviš tako, da se postaviš z daljincem cca 10 cm od sprejemnika telekomand na televizorju, ta je pod displejem približno na sredini aparata (tam kjer je rdeča lučka) ter hkrati držiš pritisnjeni rdečo in modro tipko na daljincu dokler se na televizorju ne pojavi napis da sta daljinec in tv povezana.

l.p.

hodu63 ::

Če našteto ne pomaga pokliči phplipsovo telefonsko številko za podporo 01 8888312 in prijavi okvaro daljinca. Pri roki imej naslednje podatke: točen model in serijsko številko ter račun. Nov daljinec ti bodo brezplačno poslali po pošti.

l.p.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kompatibilni daljinec za garazna vrata

Oddelek: Loža
3712614 (480) c3p0
»

Daljinec za ojačevalec dela občasno

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5545 (421) blblb
»

zbudi računalnik z ir daljincem

Oddelek: Pomoč in nasveti
91235 (885) BorutK-73
»

servis mode pri GORENJE TV

Oddelek: Zvok in slika
279965 (7007) hojnikb
»

tezave z daljincem pri PCTV Pro

Oddelek: Pomoč in nasveti
61376 (1313) ferjan

Več podobnih tem