» »

tezave z daljincem pri PCTV Pro

tezave z daljincem pri PCTV Pro

Huligan00 ::

Oj! Kupil sem TV tuner Pinnacle PCTV Pro. Zadeva dela ko je treba, razen daljinca. Ko pritisnem gumb na daljincu se izvede neka nakljucna funkcija al pa sploh nic. Seveda traja od stiska do bilo kakega rezultata minimalno 3 sekunde. Ce recimo stisnem (beri drzim) isti gumb 5 krat se mi trikrat izvede razlicna funkcija 2 krat pa sploh nic. Nimam pojma v cem je finta. Instaliral sem original software, tudi baterije v daljincu sem menjal, senzor mam pa meter od sebe. Racunalnik bi mogo bit tudi dovolj dober(1800xp,256 ddr ram,winme). Tudi PCTVRemote odkrije daljinca in ga pri testu zazna. Na testu je odziv na daljinca takojsen. Zanima me, ce je kdo ze imel take tezave in mogoce pozna resitev. Thx za odgovore ...

ferjan ::

daljinec se začne čudno obnašati če imaš v bljižini senzorja neonsko luč.

drugače imam PCTV Pro in deluje brez problema. Samo ne uporabljam priloženega remote softwara ampak IRAssistant + gonilnik za omenjeni daljinec. S to kombinacijo lahko upravljam tudi Winamp, BSPalyer in še nešteto drugih programov (omejitev je samo domišlija).8-)

Huligan00 ::

Oj! Si meu prav. Jaz sicer nisem imel luci v blizini ampaj je vzrok ocitno bil racunalnik. Senzor sem prestavila za cca 50 cm in sedaj dela brezhibno. Hvala lepa ...

urosh ::

ferjan daj mi reči kje si dobil te programčke. Koliko so veliki? kje se jih da dobiti...

Aja, pa ima radijski del tudi RDS? nisem nikjer zasledil, dela pa mi tudi ne....

lp

sorry se mi zdejle full mudi...pridem cez 2 dni in ti bom poslal.

urosh ::

V bistvu sem program naše, le da me nastavitve "zajebavajo"... Ne vem, kako naj kaj naštelam... Daj to mi malo razsvetli...

lp

PS lahko tudi na mail

1. Pod File/Settings/Driver ti mora pisati Pinnacle...če ti ne mi povej, da ti pošljem pravi driver.

2. Pod "variation" si nastavi "2", tako boš imel možnost učenja ukazov z tiščanjem tipke in ne samo z pritiskanjem (ZELOO uporabno; npr za volume, fwd, ...)

3. daj kjukico pod minimize IRAssistant in activation.

Tako z nastavitvami sva opravila. IRAssistanta si dodaj še v "Startup", da ti ga bo samodejno naložilo ob zagonu oken.

Sedaj pa k MAKROJEM.

1. Najprej naredi:
"Button group" - Zbirka makrojev in njim dodeljenih tipk na daljincu za posamezen program. (Jest imam na primer Buttongroupe: Winamp, PCTV, BSPlayer)

2. Znotraj Button grupa naredi nekaj:
"group macrojev" - naprimer volume up, channel down, track forward, toggle fullscreen, .... in pa obvezno macro "Start (Program)", ki ti bo zagnal željeni program.

Vsem macrojem s pomočjo ukaza "Learn item" določi pripadajočo tipko na daljincu. Tukaj velja opozoriti da lahko med "učenjem programa" tipko na daljincu pritiskaš (recimo za komando play ali stop) ali pa tiščiš (za volume up, track fwd. in podobne)

Edini makro kateremu ne boš dodelil je "Start (Program)" namesto tega boš željeno tipko dodelil "Button groupu" in le temu s pomočjo "edit item" nastavil "Macro to run when Button group activates" - macro "Start (Program). S takimi nastavitvami se bo tvoj daljinec obnašal kameleonsko, kar pomeni, da se bo ob zagonu ob pritisku na tipko za zagon winampa zagnal winamp in aktivirala grupa tipk za winamp, ko pa boš pritisnil tipko za zagon drugega programa se bo aktivirala druga grupa in z istimi tipkami na daljincu boš krmilil drug program.

3. Obstaja še možnost "general macro", ki pa je, če uporabljaš daljinec za več programov bolj neuporabna. V te grupi imam jest samo macro "toggle mute", ki sem mu dodeljil tipko mute. Mute je pač mute...ne glede na to v katrem programu se nahajaš.

Za konec pa še pomembno opozorilo:
Nastavitve si exportej (Tools/Export) in jih shrani za primer če boš ponovno nalagal operacijski sistem.

Na net sem ti (in ostalim, ki to berete) dal tri svoje button group nastavitve...potreben je le še import in learn.

Grupe Winamp, BSPlayer, PCTV

Jest uporabljam verzijo IRAssistanta 3.50 in sem z njo zelo zadovoljen. Če boš (boste) uporabljali novejšo verzijo in našli kakšne uporabne novosti mi to prosim sporoči(te).

Obstaja tudi možnost, da z daljincem kontrolirate skoraj neomejeno število programov... (toliko kolikor je permutacij števila tipk na vašem daljincu) vendar o tem kdaj drugič.

Upam, da sem bil v pomoč. :\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ati remote wonder +uICE

Oddelek: Pomoč in nasveti
252430 (1694) claudyka
»

Daljinski upravljalnik za PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
375643 (4304) Bramac ^^