Forum » Loža » Katero banko za stanovanjski kredit?
Katero banko za stanovanjski kredit?
jusv ::
Pozdravljeni,
s punco iščeva stanovanjski kredit za nakup stanovanja v vrednosti 80.000e, privarčevanih imava 20.000e. Oba sva zaposlena za nedoločen čas. Mesečno pa planirava, da bi dajala 500-700 za kredit.
Sedaj naju čaka iskanje in povpraševanje na bankah za najugodnejši kredit, pa me še prej zanima, katere banke so relevantne oz. katere se splača obiskat? katera ima ugoden kredit za nakup stanovanja?
Hvala za vse odgovore že vnaprej!
s punco iščeva stanovanjski kredit za nakup stanovanja v vrednosti 80.000e, privarčevanih imava 20.000e. Oba sva zaposlena za nedoločen čas. Mesečno pa planirava, da bi dajala 500-700 za kredit.
Sedaj naju čaka iskanje in povpraševanje na bankah za najugodnejši kredit, pa me še prej zanima, katere banke so relevantne oz. katere se splača obiskat? katera ima ugoden kredit za nakup stanovanja?
Hvala za vse odgovore že vnaprej!
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!
St235 ::
Midva sva najboljše ponudbe pred cc termi leti dobila na Abanki in SKB. Z abanko pred tem nisem imel stika, razen odprt TRR za viso Elektron (brez rednih prilivov), na SKB je imela račun žena.
Pri obeh je bil pogoj, da preseliva prihodke na TRR odprt pri njih. Šlo je pa za 70k kredita in 30k pologa. Zavarovanje kredita preko hipoteke.
Na koncu je bil malenkost bolj ugoden SKB (3m euribor namesto 6m) in brez stroškov odobritve. Dodatne plus je bila bližina poslovalnice in to, da je žena že imela vse od prej pri njih.
Pri obeh je bil pogoj, da preseliva prihodke na TRR odprt pri njih. Šlo je pa za 70k kredita in 30k pologa. Zavarovanje kredita preko hipoteke.
Na koncu je bil malenkost bolj ugoden SKB (3m euribor namesto 6m) in brez stroškov odobritve. Dodatne plus je bila bližina poslovalnice in to, da je žena že imela vse od prej pri njih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Slowenc ::
Pol leta nazaj:
Pribitek banke: skb - 2.7%, nlb: 3.3%.
prednost skb je tudi v tem da lahko zraven odpreš poseben varčevalni račun za kredit (če ti ostaja kaj denarja viška), kamor poljubno nalagas sredstva in se vsakih 5 let položi in s tem zmanjša glavnico.
Na nlb obvezno zahtevajo cenilca.
Služba za nedoločen čas je res važna, ampak je zelo važno koliko vsak mesec dobiš plače na račun. Če je to minimalc ne boš dobil veliko krede.
Pribitek banke: skb - 2.7%, nlb: 3.3%.
prednost skb je tudi v tem da lahko zraven odpreš poseben varčevalni račun za kredit (če ti ostaja kaj denarja viška), kamor poljubno nalagas sredstva in se vsakih 5 let položi in s tem zmanjša glavnico.
Na nlb obvezno zahtevajo cenilca.
Služba za nedoločen čas je res važna, ampak je zelo važno koliko vsak mesec dobiš plače na račun. Če je to minimalc ne boš dobil veliko krede.
Skiny gate.
bozicek ::
Nimam papirjev pri sebi zdele da povem povsem tocno glede obresti....
NLB tri mesece nazaj vzel
40.000 dobil cistega ven, mesecni obrok 300 evrov, doba 15 let. V to vseti ze stroski odobritve in cenilec. Notar mislim da bil 450 evrov.
Skratkka preplacan bo 14 jurjev (kot kaze sedaj)
Zavarovano na hipoteko
NLB tri mesece nazaj vzel
40.000 dobil cistega ven, mesecni obrok 300 evrov, doba 15 let. V to vseti ze stroski odobritve in cenilec. Notar mislim da bil 450 evrov.
Skratkka preplacan bo 14 jurjev (kot kaze sedaj)
Zavarovano na hipoteko
Darila letos samo za poredne
Kaboom ::
Tukaj je ena podobna tema:
http://www.podsvojostreho.net/forum/vie...
http://www.podsvojostreho.net/forum/vie...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Smrekar1 ::
Po moje imajo to vse banke. Za Abanko in NLB vem da imajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Izaso ::
Še moja izkušnja: Pred pol leta. Dobil sem vredu ponudbo od Hypo, kjer sem tudi njihov komitent (verjetno so mi tudi zato dali nižjo obrestno mero). Za 50.000€ v roku 15 let. Kar pa mi je zlasti prav prišlo, da so mi plačali še notarja, kar pomeni, da sem prišparal še tistih 500€ :)
Meni se je izšlo, ti pa preveri, kar ti najbolj ustreza.
Meni se je izšlo, ti pa preveri, kar ti najbolj ustreza.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stanovanjski kredit (strani: 1 2 3 4 … 53 54 55 56 )Oddelek: Loža | 465523 (41) | Lonsarg |
» | Stanovanski kredit -pogodba za določen časOddelek: Loža | 6876 (6186) | Bud_Bundy |
» | Izbira banke za kredit - Abanka vs NLBOddelek: Loža | 14092 (8565) | Izaso |
» | Dobra izbira banke za spletno bančništvoOddelek: Loža | 16290 (14144) | ...:TOMI:... |
» | stanovanjski kredit - kaj se izplača? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20638 (14073) | LeQuack |