» »

Povrnitev izbrisanih slik - tablica Asus

Povrnitev izbrisanih slik - tablica Asus

cryptozaver ::

Kako bi najenostavneje povrnil izbrisane slike s tablice? Vidim da se da dobit kar neki aplikacij a je treba met r00tano napravo. Evo tega še nisem počel pa če ma kdo kak hiter guide ali še bolje aplikacijo bi bil zlo vesel. Ni zame nekomu pomagam a je daleč stran in bo moral sam delat pa nima preveč izkušenj...

Mavrik ::

Verjetnost, da bomo mi tebi razložili tako, da boš ti nekomu drugemu še manj izkušenemu razložil kako naredi NAND recovery na neznani tablici z neznanim bootloaderjem z neznanim Androidom ... brez da za vedno povozi in uniči vse podatke, je praktično nična.

Kaj naj oseba naredi je:

1.) TAKOJ izklopi napravo popolnoma in se je ne dotika
2.) ALI nese napravo profesionalcem, ki bodo dumpnili flash
3.) ALI pozabi da so slike obstajale.

Resno, napačne poteze pri tem športu ti uničijo podatke - NAND se da hitro TRIMnit (če že slučajno ni) in potem tvojih slik več ni nikjer.
The truth is rarely pure and never simple.

RejZoR ::

Pri recoveriju je vedno najbolje čim hitreje narediti 1:1 kopijo particije na nek eksterni vir (prenosni disk, USB ključek). Ni važno kje je (telefon, SD kartica, PC disk). Nato to particijo mountaš in obdeluješ. Če karkoli zaserješ, samo ponovno mountaš čisti image in poizkusiš z drugimi metodami. Če boš delal na živi particiji je vsako dejanje dokončno. In pri SSD napravah je to še toliko bolj problematično zaradi načina kako delujejo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Blum ::

Poskusi z GetDataBack (FAT). Je kar močno orodje, sem si že večkrat z njim povrnil zbrisane slike z SD kartice (zbrisal slike v fotoaparatu).

Lonsarg ::

Blum je izjavil:

Poskusi z GetDataBack (FAT). Je kar močno orodje, sem si že večkrat z njim povrnil zbrisane slike z SD kartice (zbrisal slike v fotoaparatu).

In če tablica podpira Mass Storage mode, potem računalnik vidi interni spomin od kartice kot navadni USB disk/SD kartica in to res deluje tako simpl.

Lahko se pa stvari precej zakomplicirajo, jaz se tega niti slučajno ne bi lotil drugače kot direktna telefonska veza z nekom, ki je že večkrat reševal podatke.
Kot je že Mavrik omenil, telefončki so pri takih zadevah nevarni.

Slike je shranlo na notranji pomnilnik saj kartice na tablici nima. Ja nič, pol pa bo na servis moral nest...

Hvala sem

Mirk ::

Ne nosite zadeve na servis če se gre za pomembne podatke! Naloga servisa ni reševanje podatkov in v najboljšem primeru tam ne bodo nič naredili (razen zavrnili servis).
Za reševanje podatkov imaš specializirana podjetja, ki imajo ustrezna orodja in znanje. Temu primerna je pa potem tudi cena storitve.

Če slike že niso prepisane in so vredne par 100€, ki jih bo obnovitev najverjetneje prišla, kontaktirajte ustrezno podjetje in uredite ustrezno. Drugače pa smatrajte kot nauk za prihodnost in od naprej delajte redni backup.

Lonsarg ::

Podjetja za tako rešvanje računajo 500EUR+. En Slo-tech manijak lahko to zrihta za 10-50EUR, odvisno od tega ali dela uslugo, ali hoče kaj malega pokasirat.

Ampak ja, preko telefona ja jako komplicirano, naj se nese znalcu direktno, oziroma če so slike RES vredne celo profesionalnemu servisu. Imaš tudi obične servise, ki ti bodo to zrihtali cenovno gledano nekje med znalcem in med profesionalcem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Ja OK, poskušam pomagat nekomu, ki je sicer humanitarni delavec pa bi rad da čim ceneje pride skozi. Bi mu pomagal jaz pa nisem v SLO. Tko da če se najde kdo, ki bi si vzel mal časa... bo nekomu polepšal dan ;)

Blum ::

Odvisno, o kakih slikah je govora. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dostopanje do diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
201536 (901) Mendos
»

Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
784886 (3868) Dejk0
»

Zbisani podatki

91000 (889) TOP
»

Izgubljene fotografije na digitalnem fotoaparatu

92647 (2448) zvitorepec
»

UNDELATE - prosim za pomoč! NUJNO!!!