» »

3ds max ne deluje

3ds max ne deluje

bea01 ::

Hej!
Pred kratkim sem inštalirala 3dsmax za arhitekturno renderiranje. Program že pri malo kompleksnejših modelih zamrzne in odpove. Zanima me ali imam preprosto preslab računalnik ali je mogoče to da mi je kolega inštaliral 32 bitno verzijo jst mam pa WindowsŸ 7 Home Premium 64 Bit,..??? On je reku da to ne bi smel bit problem,..

moj računalnik:
http://aldi.medion.com/md98920/sl/

Hvala za odgovore!!!

Machete ::

Se sesuje med samim modeliranjem ali renderiranjem? Če slednje, potem znižuj nastavitve kvalitete renderiranja. Tu je še stotine nastavitev, ki te lahko zezajo od vrste in output kvalitete luči, do št poligonov itd.. Nasplošno pa je ta kišta daleč pod zahtevo za normalno renderiranje. Laptopi niso primerni za to opravilo, razen če ne greš čez 1000EUR modele, raje 2K. Pomemben ti je cpu in vsaj 12 raje 16GB rama. Za začetek bi bilo dobro imeti 64bitno verzijo. Meni je recimo na več kot hudi kišti stalno krešalo ob določenem izboru luči ... So stvari ki jih pogruntaš skozi proces izločanja težav. Za začetek pa lahko še malo bolj točno opišeš kaj napiše ko kreša in ob katerih pogojih. Lahko je nepravilno nameščen kakšen plugin itd.. Ampak v kali je ta laptop bolj za kaj drugega kot 3ds max..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Kurzweil ::

zamrzne in odpove? Kaj to pomeni, da zmrzne program? celoten sistem? vrže is programa (kakše error)?

Predvidevam da se samo terminira, kar je najpogosteje ob crashu. Še en osnoven predlog, med modeliranjam uporabljal zgolj wire (črtasti) pogled in ne polnega ali celo polnega plus borderlines. Pa riši v enem pogledu in tega obračaj z orientacijsko kocko desno zgoraj, ne imet vseh 4ih pogledov. Če bo mogoče kaj bolje.

Zgodovina sprememb…

Sesuje se je med modeliranjem oziroma ko odprem model ki je malo bolj kompleksen,.. zmrzne, napiše da se ne odziva in ponavadi sam odpove ali pa ga morm jst na silo ugasnit,.. recimo zdej sem odprla en tutorial za forest plugin in mi je že ko sem malo navigirala po prostostoru zadeva zaštekala,..kaj še le če bi renderirala,.. torej definitivno nov računalnik, in to ne laptop,.. hvala za nasvet :) Drugače kolko pa cenovno pride ena taka zadeva,.. da je še kvalitetna in ne svinjsko draga,..?? Bi dobila že kej za 1500 evrov na primer,.. al računam ful več,..

1500 za stacionaren PC več kot čez glavo.
1000 bo že čisto super.
650-800 tudi tekoče delovanje, ampak brez presežkov v renderiranju. (to velja, če čisto vse vzameš novo)

Rastlinje je najbolj zahtevno za prikazovanje, manipuliranje sploh renderiranje.
Če odpreš nek (pol)profesionalni file ali turtorial potem ni čudno da šteka, sploh če je to gozd in ostalo rastlinje.
To lahko zatrokira še na nekajkrat boljših mašinah.

Če želiš delat modele na švoh sistemu, moraš temu primerno pristopiti.
Vse od začetka pametno uporabljati poligone in vse ostale informacije o predmetih v sceni.
Graditi postopoma in najzahtevnejše modele in detajle urejati proti koncu projekta, uporabljati layerje, blocke in seveda pametno sklapljati in prikaztovati zgolj potrebno za modeliranje (ne pa cele scene, po možnosti še z polnim ožičenim prikazom, v štirih oknih z vsemi drevesi in rožami).
Lep primer je kaj se da doseči z pravilno uporabo poligonov (čeprav gre tu za avtomatizirano uporabo plugina)
http://www.mootools.com/plugins/us/poly...
Ekvivalenten rezultat z 1800 ploskvami, namesto 18000.

Zgodovina sprememb…

Qushaak ::

Sej ka prenosnik s Core i7 4700QM, 16GB RAM-a, GeForce 850M in SSD-jem bi ti moral bit zadost. To je nekako 1300-1400€ nov.
Pa jasno ves software izključno 64-bit. Ne vem kaj sploh še delajo 32-bit različice.

Če se pa odpoveš prenosnosti pa desktop. Za 1200€ hudo močno reč dobiš.

Jah sej vidim da je cela znanost tuki uzadi,.. No sej dokler si zadeve ne nabavim bom probala kej skompenzirat, pa preštudirat tole,.. hvala za linke,.. ja hudo,.. Drugače tole sem odprla, nej bi bil uradni tutorial na njihovi spletni strani,.. (pa sploh nism pršla do tega da bi kaka drevesa dodajala,.. :)):
http://www.itoosoft.com/tutorials/tutor...

Delam pa skoraj izključno z rastlinami ker sem krajinska arhitektka,.. tko da ja ... :)) upsi
Drugače pa prenosnik mam tko da se komot odpovem prenosnosti,.. a to je 1200 evrov z monitorjem in vsem, al samo računalnik?

Qushaak ::

Načeloma brez monitorja.
To sem imel v mislih kak najboljši Core i7 na s1150, 32 GB RAM (ja, tudi toliko sem ga že dajal) in pa jasno SSD.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenova namiznega računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
71421 (1109) denisbegood
»

Računalnik za modeliranje.

356814 (5670) x45
»

Pomoč pri sestavi PC-ja za oblikovanje

465004 (4198) Zion10
»

rabim računalnik za delo v 3d programju....??

151577 (1198) artichoka
»

za uporabo 3ds max-a

131107 (910) Jst

Več podobnih tem