» »

Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf?

Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf?

1
2
»

DonMatejo ::

MBR naredil.
restart naredil.
šeenkrat assignal D:.

spet vse uredu.
PROBLEM NI REŠEN. spet enako kot na printscreenu Partition Wizarda .

oldguy ::

Ajt, pa poskusi z partition recovery wizardom...

DonMatejo ::

dal sem cel disk, ne samo D: na scan. če je problem v sektorjih je pomojem med C: in D: poročam, ko bo konec. mislim, da gladko petnajst minut pavze. Hvala zaenkrat.

Zgodovina sprememb…

oldguy ::

No, nato bo naslednja možnost, da poskusiš še s partition wizardom najprej zmanjšat C: particijo tako, da ji na koncu odškrtneš par Mb, nato pa še nekdanjo D: tako, da ji odškrtneš par Mb na začetku. S tem bi moral vmes dobit nekaj prostega prostora in start/end se bo zapisal na novo, tokrat pravilno. Po tem bi moralo pa tudi assignanje delovati. Za resize C: boš rabil restart, tako da bo spet malce trajalo. Poročaj...

DonMatejo ::

EDIT: zdle je na 50%, tako da poročam, ko bo. vidi se nekaj delcev LOST/DELETED.

Zanima me naslednje. Če tole ne gre skozi, a lahko z fdisk ali gParted ročno prestavim sektorje toliko, da bo znotraj meja particij. S tem izgubim nekaj podatkov,ampak ohranim precejšnjo večino. ?

Če nebi delovalo to preimenovanje/dodeljevanje sektorjev?

oldguy ::

Ja, to boš moral storit če ne bo šlo drugače. Ampak poskusi najprej z resizeanjem v Partition Wizardu.

DonMatejo ::



tole je zaključek 3 urne obdelave podatkov. kaj storiti naprej?

če izberem želeno, pokaže tole. ne vem, če želim tvegati.


Kako pa naj storim po tvojem? zdaj imam točno določene particije in kje so overlapi...

Zgodovina sprememb…

misek ::

Jaz bi na tem mestu z enim recovery programom vse podatke iz obeh particij shranil na en drugi disk, tega pa lepo na novo formatiral. Pač moje osebno mnenje.

DonMatejo ::

No, izbral sem pravilno, pa ni bil dovolj pameten. Sucks. Kako naj "odščipnem" tistih nekaj MB.

misek- ja, tole je dones bolj rešitev v sili. če ne bo šlo, bom jutri dobil drug disk pa bom prekopiral vse skupaj.

DonMatejo ::

Za danes sem obupal. :D

Jutri bom prenesel podatke z GetDataBack na zunanji disk, bom pa particije še vedno predelal glede na nasvete oldguy-ja, zato prosim za napotke kako in kaj. glede na to, da mi tako partition wizard kot getdataback vse podatke najdeta kot nepoškodovane upam, da bo šla vsaj večina skozi. izgubljenih je Cca 15MB prostora. Če ima še kdo kakšen nasvet, bom zelo vesel. Hvala vnaprej.

Na slišanje jutri.
Matej

oldguy ::

Ne ne. Našel ti je tvoje particije. Kot že vemo, je partition magic povozil konec C: 145Gb particije in začetek D: 320Gb particije. Izberi torej le 100Mb, 145Gb in 320Gb particijo, torej ravno obratno, kot imaš na drugem screenshotu (Sprašuje te namreč: "Please select partitions you need"). Potem pa seveda nadaljuj. To bo najbrž rešilo vse, na prvi sliki sta namreč realna start in end obeh...

Če pa slučajno ne bo šlo, pa podatki ne bodo šli nikamor oz. ne boš zadeve zjebal še bolj in boš še vedno lahko poskusil z GetDataBack.

Na dnu drugega screenshota prav lepo vidiš, kakšne bodo particije po končanju. To poglej, preden daš OK, da bo ziher...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

DonMatejo ::

oldguy. to sem naredil. se opravičujem, prilepil napačen screenshot. ampak se ni spremenilo kompletno nič. kako torej odbijem nekaj MB prvi in nekaj MB drugi, da bom lahko povozil. Ali naj grem že na delo s sektorji?

hvala.

oldguy ::

Se pravi, izbral si pravilno?

Nič, poskusi tako. Najprej zmanjšaj C: na koncu, nato zmanjšaj D: na začetku, nato Apply-aj...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

DeeCoy ::

ja ka pa un zunanji trdi disk??? Formatiraj, pa z GetDataBack naredi gor backupe... pol pa comp sformatiri.. škoda živcev, škoda časa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DeeCoy ()

DonMatejo ::

Evo update.
Danes sem si priskrbel šeen 500gb disk, z GetDataBack naredil scan celotne D: particije in našel vse podatke nedotaknjene. Trenutno prenašam cca 70gb pomembnih podatkov na ta disk, ostalo pa je zanemarljivo.

Nato bom naredil tako kot svetuje oldguy, v najslabšem primeru pa naredim na novo particijo D:.

Poročam.

DeeCoy ::

ko vse skopiraš, samo bootaj winse iz cdja, in vse particije zbriši in naredi nove.. formatiraj, potem pa na novo naloži winse.. to je to.. najlažje.. časa si pa tolk zabiu da škoda..

oldguy ::

Hja, morda res. Vendar tudi metoda reinstall vsakič, ko se kaj zalomi, ni ravno dobra opcija. Jaz si je ne privoščim, če se le da.

Poskus z Partition Wizardom ne bo trajal dolgo, zato le probaj... Če bo C: v redu, D: pa ne, zbrišeš D:, ga narediš na novo ter skopiraš podatke. Skratka, kot si napisal...

DeeCoy ::

joj, to je res tolko komplikacij za en disk.. Samo naredi backupe, potem pa vse skupaj formatiraj.. al pa mogoč oldguy ve kir je tist program, ko ti vse sektorje na disku prepiše z 00000...?

Lonsarg ::

Glede na to, kako so se ti particije sesule nimaš kaj gamlat z uporabljanjem obstoječih. Vse na novo formatirati, vse particije zbrisat, nujno. Ne rabiš pa hard formata(prepisovanje vsega z 0) tisto nič ne vpliva na delovanje diska, ampak je uporabno samo za totalni izbris občutljivih filov, da se ne da z programi getdataback več dobiti jih.

DeeCoy ::

no, 3je smo rekli format, eden se zavzema zapartition wizard, ki po mojem ne bo nič spremenil, ker so se neki sektorji stepl.. jebat ga.. format nared pa je dobr

DonMatejo ::

ja, point je predvsem v tem, da mi komp deluje čist normalno, zato sklepam, da se je samo C: razširil za tistih 10MB čez D:. podatki bodo prenešeni v kratkem, potem pa poskusim vseeno zmanjšati obstoječe, že samo iz firbca. itak ne bom zgubil ničesar, ker bodo vsi podatki na varnem. če pa ne bo šlo, bom pa pobrisal, ampak to je res skrajna meja.
reinstal čist vsakič, k se kej zapaplja ni fajn. ampak kaj čmo, če ne bo delal, bo tud tako moglo bit in it skoz. poročam.

hvala vsem za dobre želje in odlične nasvete,
predvsem pa za vašo voljo in čas,
s spoštovanjem,
Matej

Zgodovina sprememb…

DonMatejo ::

THE END OF SAGA!

Ko sem normalno backupal vse podatke, ki jih potrebujem (btw 16000 fotografij in ja, backup bo od zdj naprej tedenski) :D, sem s Partition Wizardom zmanjšal particijo C: za 15MB, ponovno assignal D: in voila, vse deluje, podatki so ostali gor.

Priporočam Partition Wizard in gParted, odsvetujem Partition Magic. Nasveti v stilu pusti za izkušenejšega prijatelja pa ne veljajo. Point je, da se kdaj pa kdaj tudi sami lotimo česa in si razširimo obzorja.

Na tem mestu bi se rad zahvalil vsem sodelujočim (Azgard, misek, DeeCoy), še posebej pa oldguyu, ki si je res vzel celo popoldne za reševanje mojega problema. Če je nahajanje kje na gorenjskem ali ljubljanska kotlina, ti osebno dostavim šestaka piva po izbiri. Vsekakor ceneje, kot ura servisa.

Hvala vsem,
S spoštovanjem,
Matej M.

DeeCoy ::

joj, kolkim smo že pomagali ;).. sej ni problema :D

oldguy ::

Hej, ni panike...piva se sicer ne branim, ampak raje vidim, da nekoč pomagaš nekomu drugemu, pa sva kvit. ;)

misek ::

Jaz pa sem res fejst pomagal ;) Prej kaj pokvaril. Sicer pa pomagam v skladu s svojimi možnostmi.
Ti pa predlagam da s parimi diagnostičnimi programi malce preveriš disk ali kaj javijo nepravilnosti. Sedaj ti sicer vse deluje bp, potem pa se lahko kar naenkrat zgodi katastrofa.

DonMatejo ::

hehe, fantje hvala. vedno z veseljem pomagam komu, če to znam. drugače študiram informatiko in organizacijo (in ja, zdj se boste prijel za glavo), ampak v svoji 10letni karieri še nisem nikoli naletel na problem, da bi mogel kakorkoli reševati podatke. Pa sem popravljal kar nekaj računalnikov, svetoval še večim.
V takih primerih se raje obrnem na vas in v čakanju odgovora iščem svoje rešitve, sploh ko gre kaj narobe.

Zdaj sem ob reševanju svojega problema doumel pomembnost backupa, pa tudi do neke mere naštudiral področje, opremo in delovanje le-te. Upam, da bo naslednjič hitrejše, in enako uspešno.

misek-tvoj nasvet bom vzel resno in pregledal disk.

Šeenkrat hvala vsem,
M.

Dejk0 ::

Pozdravljeni.

Obujam staro temo, ker sem sam z Partition magic naredil isto neumnost. :/ Ne pokaze mi diska D: na katerem imam pomembne podatke. Prišel sem tako daleč da sem pognal ubuntu s cdja tam pa sem lahko dostopal do diska D: in prekopiral podatke na C:. Zdaj pa me zanima če bo imelo kakšne posledice na vsebino diska C: v primeru, da naredim kot je naredil uporabnik DonMateo?

Hvala ze v naprej za pomoč

DonMatejo ::

meni ne dela system restore zaradi različnih vrednosti (dolžine) particije. To je pa edina stvar (trkam), ki sem jo v pol leta opazil pri delovanju.

Dejk0 ::

Sem shranil podatke na zunanji disk in se potem malo poigral. Samo povečal sem z Partition Wizardom D disk za 10mb, ker mi ga je očitno Partition magic zmanjašal in je bilo 10mb nedefiniranega prostora. Zdaj je vse kot je treba. Upam da bo še naprej...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux sprememba velikosti particije

Oddelek: Operacijski sistemi
132017 (1550) MrStein
»

Krvavo nujno potrebujem pomoc pri sesuti plati in disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
213802 (2706) McMallar
»

SSD alignment pri dual-bootu

Oddelek: Strojna oprema
91281 (1102) CyberPunk
»

Ubuntu netbook 10.4 in particioniranje

Oddelek: Operacijski sistemi
181869 (1581) Icematxyz
»

Nedokončan zapis indeksa particije. HELP!

Oddelek: Pomoč in nasveti
8885 (783) Alex-

Več podobnih tem