» »

Dostopanje do diska

Dostopanje do diska

LeXani ::

Živjo!
Imam en problem, kateri me je kar nekako prestrašil. Imam namreč dva diska, na enemu os in ostalo šaro, na drugemu pa zelo pomembne podatke, katere tudi približno ne smem-mislim izgubiti. Po ponovni namestitvi os-a (formatiranje), pa na sledeči disk nikakor ne morem dostopati (napiše: disk ni sformatiran..sformatiram zdaj?) Obstaja kaka rešitev, kak trik ki ga ne poznam oziroma program, da bi rešil te podatke?
Hvala za pomoč.
lp
Čas prve prijave 04.11.2005

Duhec ::

Si to imel dva fizična disk ali samo dve particiji na enem disku ?
Kaj prikaže disk management ?

333333 ::

Potrebno bo reševanje podatkov :)
Spiritual

Dva ločena diska sem imel.
Disk management
Govorim o disku1, kapaciteta 372gb.
Reševanje podatkov? Kako s čim?
Kaj pa če bi priklopil na drug računalnik disk?
Hvala

energetik ::

Hmm, kaj si pa to delal, na obeh diskih si naredil enako veliki particiji 128GB? Oz. zakaj si šel sploh kakrkoli delat z drugim diskom, če si hotel ohraniti podatke?
Če prav vidim, particija F: ni formatirana. Reševanje podatkov s kakšnim programom, ki je temu namenjen, pa verjetno ne boš vsega dobil nazaj. Pa ne formatiraj, da še bolj ne uničiš podatkov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

To imam eno veliko napako, nekaj z matično vrjetn, kar enkrat sredi lepega mi je nehal delovat, takrat sem imel še visto gor, in mi nikakor ni uspel prit not...neka težava z zagonskimi datotekami, ampak problem je bil tudi ta mi ni hotelo "boot-at" viste, da bi ponovno namestil, tako da sem bil prisiljen namestit xpje. Pred ponovno namestitvijo sem sledeči disk s katerim imam težave izklopil, vklopil šele kasneje ko je bilo vse nameščeno, zato mi ni jasno kako je lahko razdelil particije tako..pa tudi prvega diska na katerega sem dal os nisem nič "delal" particije..pa saj ne delam prvič to porkamadona no. Čudno.
Če bi priklopil disk v drug računalinik nebi dosegel nič?

bluefish ::

Če bi priklopil disk v drug računalinik nebi dosegel nič?
Poskusi. Po možnosti naj ima nameščeno Visto.

HyperKiller ::

Mmm, Vista mi je tuja; si drugi disk formatiral (dalč nazaj :) ) v Visti?
Verjetno ga je vista formatirala z drugim datotečnim sistemom, ki ga xp ne podpira (kot win98 ne podpirajo NTFS od XPjev) ---> blueFish prav svetuje.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

Zgodovina sprememb…

hja, XP bi načeloma moral prepoznati disk formatiran v Visti - navsezadnje se gre za NTFS v obeh primerih.

oldguy ::

Poskusi z GetDataBack. Je zelo uporaben ravno v takšnih primerih kot je tvoj.

Lexani, a z DVD ti ni pustilo bootat Viste? Oz. zakaj si bil prisiljen namestiti XP? Si imel mogoče kakšen virus?

Pravkar probal disk v drugemu računalniku (os=xp) enaka težava, bom probal še na visti.

@oldguy Program bi uporabil, če nebi obstajal kake druge bolj funkcionalne rešitve. Najbrž bi lahko povrnil le "delež" datotek, pa tudi na sam program se ne spoznam kaj preveč, in lahko bi zadevo samo še poslabšal.

@energetik Da, dvd-ja mi ne pusti bootat. Probal verzijo ultimate 64bit ter home premium 32bit.
Boot-a mi samo Knoppix ter xp prof.32bit. Kakšna bi bila težave zaradi česar se je sesulo ne bi vedel, ampak sumim neko težavo na matični plošči, ker včasih ampak REDKO se mi pojavi pri vklopu piskanje (8-9 piskov), nato slika izgine..os pa se brez težav naloži (ko pride v windows zaigra zvočna shema)..za to težavo sem odprl že temo, pa nisem dobil nobenega konkretnega odgovora razen "vrži proč in jo zamenjaj" matično namreč.

glede piskov preveri, kaj pomenijo.

To sem si zapisal že dolgo nazaj, ker zadeva se mi redko kdaj pojavi..na vsake 2 mesca..
1 dolg pisk ter 10 kratkih..ne vem kaj se šteje?
-10beeps-cmos problem/new motherboard
-11beeps-cache memory/replace it
Ampak to nima veze z sledečo težavo ki sem jo predstavil v temi...disk mi je deloval brez problemov tudi takrat.

@HyperKiller Diska nisem formatiral v visti še nikol.

Če ti boota tudi Knoppix, potem bi ti morala tudi Vista. Verjetno maš kakšno čudno piratko verzijo Viste?
Pa tudi ne vem, kaj bi imela matična pri tem, da bi ti samo od sebe naredilo 2 enaki particiji na 2 diskih.. 8-O
Vseen je v katero kišto vklopiš ta disk, če pa nimaš formatirane niti obstoječe particije. Podatke lahko dobiš samo še s kakšnim namenskih programom. Če boš pa formatiral, boš pa samo še otežil delo takim programom.

Ne vem, ampak Viste nism prvič nameščal, vedno mi jo je namestil bp obe verziji.
Očitno ne preostane druge rešitve kot da uredim zadevo z programom.
Pravkar mi je dokončno nekaj "šlo", računalnik se ne zagoni več, nobenga piska, temna slika..ahh..
Hvala vsem.

oldguy ::

Program je sicer plačljiv, a sem prepričan, da se boš znašel - je precej simpl za uporabo. Povrniti pa bi ti moral vse datoteke, ki si jih imel na disku, in to brez kakršnihkoli sprememb na disku. Vseeno pa je fajn prej narediti npr. RAW image diska in iskati po image-u. Nujno pa seveda ni. Splošni napotki za program so pa taki:
- Inštaliraj GetDataBack for NTFS v en drug računalnik, vpiši registracijsko kodo (brez nje ne boš mogel kopirati podatkov)
- Priklopi disk v ta drugi računalnik
- Izberi disk, ter daj scan podatkov. Za tip škode izberi "systematic disk damage (eg. new operating system was installed)". Tole potem traja par ur.
- Po končanem postopku boš lahko videl ter skopiral vse najdene podatke. Podatke nujno skopiraj na drug disk (ne na tistega, s katerega podatke rešuješ).

Pa poglej zasebna sporočila...

Najlepša ti hvala. Upam da mi uspe povrniti, ker gre za zelo pomembne podatke.
Kako pa bi se izognil temu prihodnjič, ker se bojim da bi se to večkrat ponovilo, ali bom moral spet povrniti datoteke preko tega programa?

delaj kopije tistih res pomembnih podatkov na zunanji disk ali kak online servis (recimo http://www.getdropbox.com/ - žal omejitev na 2GB). Ostalo pa zaupaj orodju za reševanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

1TB zunanji disk stane dobrih 100€, se splača. Jaz delam backup gor, pol ga pa odklopim in pospravim. Pa je varen pred vsem, razen tatovom in požarom.. Najbolj pomembne podatke pa zapečeš še na DVD in jih imaš spravljene na neki drugi lokaciji.

Mendos ::

Pozdravljeni!
Imam težave z dodatnim trdim diskom Seagate Barracuda 2 TB, ki ga uporabljam kot shrambo za slike, filme itd. Do nedavnega je vse normalno delovalo, včeraj pa sem opazil, da na disku ne morem ničesar brisati, preimenovati, premikati/kopirati datotak na disk in ustvariti nove mape, čeprav lahko normalno dostopam do vseh datotek. Ob teh postopkih se vedno pojavljajo okna, ki javljajo naslednje napake:

Pri ustvarjanju nove mape:

Pri poskusu brisanja:

Pri poskusu preimenovanja:

Napake oz. opozorila v event logu:

Mogoče kdo ve, zakaj se to dogaja in ali je napaka bolj softwerska in bi se jo dalo rešit v winsih, ali je težava v samem disku.
Najlepša hvala za pomoč!

Ve kdo, v čem bi bil problem?

Ve kdo v čem bi bil problem?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mendos ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Access is denied" če hočem iniciirat disk (zunanji)

Oddelek: Pomoč in nasveti
291990 (1481) ncop1
»

Krvavo nujno potrebujem pomoc pri sesuti plati in disku

214027 (2931) McMallar
»

trdi disk ni inicializiran

204514 (4011) scipascapa
»

Izbrisane slike iz diska