» »

Bralna očala

Bralna očala

Fadil ::

Izgleda da si bom moral v bližnji prihodnosti omisliti kakšna bralna očala, saj imam probleme z branjem SMS-ov na Windows Phone in tudi pri branju kakšnega Lonely Planeta zgubim voljo do branja, zaradi majhnih črk. Poizkusil sem nekaj očal v Müllerju, pa nisem ravno navdušen. Opazil sem, da je pri bralnih očalih najmanjša možna dioptrija +1, kar pa se mi zdi da je mogoče zame že kar malce preveč. Obstajajo bralna očala z manjšo dioptrijo kot je +1? Kje se da dobiti najboljše za dobro ceno? Skratka, z vidom nimam ne vem kakšnih težav, zato ne mislim kupovati okvir + stekla, kar je hitro 100€ +. Torej, zanimam se za bralna očala, pri katerih izbereš samo model in barvo. Po možnosti z dipotrijo, ki je manjša od +1. Kaj in kje kupiti?

Mirk ::

Torej praviš, da ti tvoj vid ni vreden 100€?

Prvo kot prvo pojdi k okolistu in se naroči za pregled, da se ugotovi dioptrijo (pregled je zastonj). Da ne boš na slepo kupoval očal, ki bodo delala več škode kot koristi.
Potem pa si najdi dobro optiko (v MB priporočam optiko Gobec, izogibaj se pa optike Auer) in si izberi lep okvir, ter kvalitetna stekla.
Če je težava pomanjkanje denarja, kar veliko optik dandanes že ponuja obročno odplačevanje. Ponekod ti tudi omogočajo, da prineseš svoj okvir, če bi rad tukaj prihranil.

Drugače pa sem ravno zadnjič opazil v Interšparu, da imajo novo linijo bralnih očal. Če se prav spomnim je bila na izbiro tudi +0,25.

Fadil ::

Kje konkretno v INTERSPARU?

Mirk ::

V Europarku je štant kar zraven blagajn. Skoraj nemogoče, da zgrešiš.
Kot pa že rečeno, ti res priporočam, da si greš vsaj izmerit dioptrijo preden kupuješ na slepo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročilnica - Recept za očala (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12032597 (1829) energetik
»

Očala z dioptrijo iz aliexpressa (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

39387486 (15444) Buggy
»

Napačna dioptrija za očala

4711491 (10069) bambam20
»

Poceni očala za vid (strani: 1 2 )

9439806 (31848) Dzhimen
»

soncna ocala z dipotrijo problem