» »

soncna ocala z dipotrijo problem

soncna ocala z dipotrijo problem

dolenska ::

lp
jst sm si kupil ena soncna ocala in to z dioptrijo. zdej za nih sem dal skor 43 jurjev. oblika je pa sportna. vceraj sem se po njih in k sem prisel domov sem se mal bolj ogledal in opazil da je ena stran mal zvita. mene pa zanima al za ocala tut velja da jih lahko v 8 dneh reklamiras al ne. pa se neki je. jst mam dioptrijo -3 na obe ocesi in me zanima al je vrjetnost ker so stekla malo zaobljena(zaradi okvirja in ker so sportnega videza) da pol tut mal manjse vidm cez njih, kakor cez normalna ocala k jih zmeraj nosim. men se zdi da tut dioptrija ni prava. ker k pogledam v tla vidm kakor da bi gledal cez kaksni sibki daljnogled. za ene 30-50cm, so tla bolj oddaljena. pa oči imam zelo utrujene k nekaj casa gledam skozi soncna ocala.
prosim da ce ima kdo kaksne izkusnje s tem mi prosim naj odgovori.
hvala

arch5 ::

Reklamacijski rok velja tudi za očala.
Ali so očala narejena posebej zate ali so to ena generična očala z dioptrijo, če so očala narejena posebej zate, bi moral skoznje videti popolnoma normalno, kot skozi navadna očala.

drugače je ceneje in pomojem bolje če si omisliš mehke kontaktne leče(če jih lahko nosiš) in navadna sončna očala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: arch5 ()

dolenska ::

ta očala so narejena posebaj zame in bi mi mogla čisto pristajat. se men zdi. zdej vem da nekaj časa rabijo oči da se navadijo na novo dioptrijo ampak problemje v tem da se dioptrija ni nič spremenila. mislm mislil sem da se bojo bolj potrudl. jih bom v pon. nazaj nesu morjo zrihtat vse drgac bom pa dnar nazaj zahteval pa sel v drugo optiko to zrihtat.
kaj pa leče. kulk pa stanejo. koliko časa pa rabi uč da se navadi na leče. pa še to me zanima k mora bit pri leči uč zmeraj moker. sej menda je tako i tako zmeraj vlažen. al se motim.

AnWar ::

Zdravo!

Jst imam soncna ocala z dioptrijo levo -7, desno -5, in imam dokaj sportna ocala, ter prvi obcutek je zelo cuden ko sem dal ocala gor. Oci se morejo privadit. Sicer pa vseeno pejdi na pregled in naj ti pogledajo, center sipc, lahko so se premaknile, ali pa so narobe dali noter. Sicer more bit brez prolblema, saj ti imas -3, pri meni so bili vecji problemi pri izbiri okvirja.....jst sem dal cez 65.000sit.
[Asus ROG Strix SCAR III]

Myth ::

A dasta prosim link ali pa slikico do okvirjev, kajti sam se zanimam za takšen nakup? Sicer pa imam še manjšo dioptrijo, a to bi pomenilo, da bi plača manj? :)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

AnWar ::

Ja..

Jst ne najdem svojega okvirja na netu..( ja pa od adidas),.ker je namrec ze zelo star... (6-7 let).

Uporabni link..

http://www.zajec-optika.si/index.php?sh...

Moj podoben okvir... manj zaobljen kot je ta (bolj raven okvir), vecjo dioptrijo imas manj sportna ocala dobis.

http://www.zajec-optika.si/index.php?sh...
[Asus ROG Strix SCAR III]

dolenska ::

hja ne vem zdej jst jih bom kr nazaj nesel in jim bom povedal da ne morem gledat. kaj pa cem druzga. naj napisem kaj tocno je narobe.
- kojih jst postavim na mizo je ena stran v zraku. torej so zvita ocala.
- dioptrija ni prava
- eno steklo stalno vn pada(iz ležišča)
- itak mi ne stojijo gor dobr ker je ena stran zamaknjena
tako da ne vem al cem kr zahtevat denar nazaj, pa bi sel pogledat k optiki zajec, kjer sem sedaj opazil da imajo tut lepa očala, al pa naj zahtevam da mi jih popravijo. najraje bi zahteval denar nazaj ker sem zares jezen, samo ne vem al lahko kar zahtevam denar nazaj. baje da lahko v 8 dneh zahtevas denar nazaj pa ti ni treba povedat razloga. no jst mam dober razlog za to.

kaj pa vi mislite???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenska ()

AnWar ::

ajoj... to ni normalno kar si nastel...(tvoji problemi) to ti morejo popravit! Ali pa rajsi denar zahtevaj nazaj, ze to da je napacna dipotrija.. je katastrofa!! Kje pa si to rihtal (seveda ce ni skrivnost).?
[Asus ROG Strix SCAR III]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AnWar ()

Gandalfar ::

Kdaj in kje si si nazadnje izmeril dioptrijo?

arch5 ::

@midi: trimesečna zaloga 14dnevnih leč me pride 12 tisočakov + 3k za tekočino. Poleti nimam nobenih težav z vlažnostjo oči, problemi se redko pojavljajo samo v zakajenih prostorih, in pa prostorih ki so ogrevani s centralno kurjavo(zelo suh zrak). Na leče so se oči navadle takoj, na začetku so bili problemi samo z vstavljanjem in odstranjevanjem leč iz oči.

dolenska ::

no lepo po vrsti:
dioptrijo sem si izmeril pred kaksnim mesecem. izmeril sem si jo pri optiki krstič tam sem nabavil navadna očala in na nj čist lepo vidm. sej sm mislu tut tm nabavit sončna očala pa nimajo takih športnih.

ta očala sem pa nabavil v optiki clarus in mi je žal. res je da imajo veliko izbiro ampak očitno se ne potrudijo dovolj za stranke. sicer sej se lahko zgodi da je kaksna stvar površno narejena ampak da je vseskup narobe narejeno mi pa tut ni prevec vsec.
tako da bom šel v optiko zajec pa si bom tm zbral očala kjer imajo bolj poceni in se meni vsecne znamke. upam da bojo tm bolje naredili. tukaj bom pa zahteval denar nazaj. račun mam tako da ne bi smelo biti težav. sej mislim da v osmih dneh lahko itak vrnes kupljeno stvar. pa ni treba da imaš utemeljen razlog. jst sm pa vseskup včeraj nabavil.

SavoS ::

Serbus....jaz imam te za športne aktivnosti in imajo poseben vstavek za leče.... Poglej ta očala!
Vstavek vzameš ven in menjaš dioptrijo...ostalo pa ostane isto.....

Očala pa so model GAZELLE S ...poglej pod FEATURES....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

dolenska ::

hvala lepa ampak jst se dlih ne ukvarjam tulk s sportom da bi potreboval taksna ocala. so mi ta navadna sportna ocala bolj kul.

Hogar ::

Oj. Sem čist nov tuki in mi je tale tema ravno aktualna.
Sam uporabljam že kake 4 leta sončna očala z dioptrijo in jih letos nameravam menjati. stara sem dal delati v optiki Alladin v šiški in sem bil zadovoljen, čeprav sem kasneje opazil da je delo precej šlampasto narejeno. Stekla so grdo vstavljena, okvir se mi je zvil in ker se precej ukvarjam s športom rabim ene učinkovite in ne krš. Na netu sem najdu samo dve firmi očal, ki imasta opcijo nastavka za dioptrične leče to sta Adidas in Rudy project in slednje so veliko ugodnejše kot Adidas imajo pa jih v Maxisport Čerin pod Emporiumom. Mam dioptrijo -3 in grem probat to opcijo pa mogoče Adidas kakšen cenejši športni model okol 30k pa je kar treba računat za taka očala.
Če daš delat temna stekla je fora v okvirju, ki mora ustrezat paraboli za dioptrična stekla, se pravi lahko športno ampak preveč ne ker grdo zgleda al se pa ne da nardit. Zato mislim da je boljše opcija z nastavki, kako pa zgleda bom pa še vidu.
every day a birth day

gzibret ::

Nastavki so grdi kot smrt. Vsaj meni.

Najelegantnejša rešitev: kontaktne leče + navadna sončna očala
Vse je za neki dobr!

dolenska ::

ja jst sm mel kr dost problemov predn so mi jih zrihtal.
najprej grem tja pa mi eno uro ravnajo. no in potlej pridem domov pa ni blo velik razlike. grem zjutri zpet tja in sem jih reklamiral. rekli so da bojo dali nova stekla. ker ta ocitno niso bila dobro narejena. in cakam en teden grem tja pa recejo da se niso zrihtana, potlej me cez kaksnih 5 dni poklice njihova zenska in rece da je eno steklo poclo in da morjo ponovno narocit stekla. no in se prisel prejsni teden tja, pa vprasam in on tam gleda pa mi rece da se niso narejena. potlej sm pa mal znoru k sem jih mel ze vec kot 3 tedne tm na reklamaciji. jebenti jim ej. no in kr naenkrat jih je eden prnesu pa ne vem od kot. se zmeraj rahlo zvita. grem dol v tehnicno sobo pa jim pac povem da tako se pa ne bomo sli. da je to pa ze visek in so mi jih tako zrihtali v 15min. ej nikol vec ne grem tja. pa tut drugim ne priporocam. to je to

Hogar ::

Ja to je res sranje.
Kolega ma Adidas Evil Eye in je ful zadovoljen. Res ga je vse skup koštalo dobrih 50k sem je všteto: okvir, nastavek za dioptrijo, leče, dvoje stekel (črne in rumene za razlčne razmere), trak za okoli glave da lahko z njimi smuča, pa nastavek ki preprečuje da ti švic na oči teče. Pravi da se pri temnih steklih nastavka ne vidi skozi, pri svetlih pa se kar je res grdo.
Leče pa nisem še nikoli nosu in tud nevem če bi jih lahko, ker eni jih pač ne morejo.
To je jeba. Vsak mora pač probat pa izbrat kar mu ustreza in za kaj očala pač rabi.

Če pane rabiš očala za športat pa vzameš ene bl normalne pa nebi smelo bit problemov.
every day a birth day

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Hogar ()

Nande ::

Očala pa so model GAZELLE S ...

SavoS, koliko pa stanejo ta očala oz. koliko je stal cel komplet?

Hogar ::

Najbolš da greš kar na Adidiasovo stran sej je link od tam pa si pogledaš vse modele in barve in stekla cene pa preračunaš. ne bo velike razlike tko da boš okvirno vidu kje si.
A kdo ve še za katero drugo znamko ki omogoča nastavke z dioptrijo, ker jaz sem našu samo adidas pa rudy project.
every day a birth day

Sba ::

OK ne se mi smejat, sam jst sploh nism vedu da se dobijo sončna očala tud za večje dioptrije jst mam ene 7(pomoje da -). Sicer pa nevem več kako je uporabljat sončna očala, nisem kej dost premišljevov o tem, k sm mislu da se ne dobi...zdej se bom šu pa še jst mal pozanimat...
Drugače pa jst nimam lih tolk slabih izkušenj z Opiko Clarus, pred kšnim letom sm kupu očala, res da je biu že sam okver 50k, tko da so cela očala pršla ene 85k, pa k sm jih dam prnesu sm ogutovu da ne stojijo lih lepo, pa da se mal guncajo na mizi...sm nesu nazaj pa so zrihtal v 2min...Narejen je pa tud kvalitetno...sicer majo pa več poslovalnic. Jst sm to v BTCju kupu, v njihovi hali...
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

dolenska ::

ja sej ne morem zdej rečt da so slabi samo jst mam negativne izkušnje z njimi. in tja mislm da ne bom več šel po nove. drgač pa večjo dioptrijo kot maš dražji okvirji pridejo in manj športni. al pa pejd na uno operacijo k ti dioptrijo popravijo. moja frendica bo šla ma pa -4.5 dioptrijo. samo je pa problem k to ni za večno lahko se dioptrija ponovi in moraš spet očala nost. sicer ne v 14dneh ampak mislm da v kakšnih 10letih. tako sem jst obveščen. vseskup jo bo pa koštalo okol 500ksit.

Nande ::

Kolikor je meni znano, se z večjo dioptrijo debeli tudi steklo, ki ga je zato težje kriviti...zato manj športna očala (če je to pogojeno z ukrivljenostjo).
Operacija je sicer zanimiva rešitev, ki pa naj bi bila 'primerna' le za res veliko dioptrijo...če sploh lahko govorimo o primernosti...
Vid je le vid, operacija pa je operacija in uspešnost nikoli ni zagotovljena...

SavoS ::

@Nande...sorry, da si tak dolgo čakal na odgovor...morje pa te fore....
cena je okoli 54.000 sit,sem jih kupil lani jeseni, pa ne kupi v LJ ampak idi v kakšno zabačeno lokalno optiko in jih boš dobil cenej, sicer ne taoj, jih naročijo...tudi do 5.000 sit razlike je...sem jih dobil za 47.000 na 5 obrokov....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Soon ::

Pozdrav

Tudi jaz imam sončna očala z dioptrijo.
Vendar me je optik opozoril, ko sem izbiral okvirje, da mora biti steklo oz plastika pri sončnih
očalah RAVNO. Če je okrivljeno se pojavljajo težave ko jih imaš ti.
Slab optik..
Lp
Miran

OwcA ::

Kolikor vem, Oakleyeve leče ne trpijo za optičnimi popačenji zaradi ukrivljanja.
Otroška radovednost - gonilo napredka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katera sončna očala? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21957650 (724) del0
»

Očala z dioptrijo iz aliexpressa (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
39380153 (8111) Buggy
»

Sončna očala z dioptrijo?!

Oddelek: Loža
2912186 (7717) NiggerBob
»

Korekcijska zaščitna očala

Oddelek: Loža
4513285 (12618) ulemek
»

očala ali leče?

Oddelek: Loža
223785 (3165) mkk20

Več podobnih tem