Forum » Loža » Očala z dioptrijo iz aliexpressa
Očala z dioptrijo iz aliexpressa
tony1 ::
Ja pa ja. Narcizem ti preprečuje uvid v pisanje drugega. Ne govorim o inštrumentu za računalniško merjenje dioptrije. Ker menda nekaj veš o fohu bi moral vedeti še ime vendorja, ki jih dela.
Jaz ti lepo povem, da se pozicija zenic ne meri na razdalji 5 cm, ker takrat gledamo preveč navznotri.
Lp.
Da skrajšam kup tvojega nakladanja, ki ni relevanto, ti pa daj vtis kako pomemben si...
Ze dobrih 10 let ima vsaka spodobna optika (v Lj Oftalma, Anja,...) inštrument v obliki očal, ki se natakne čisto na vrh nosnega korena, kolikor blizu očesa gre, in ta sam izmeri PD za L in D oko, številki pa izpiše na displeju. Gre za profesionalen inštrument, ki zmeri PD z natančnostjo pol mm.
Če pa obstaja še kakšen boljši način, pa nam tega ne poveš, ker skrivaš znanje, pa še toliko bolj pfej te bodi.
a se da PD izmerit iz obstoječih očal, ki so na nosu, da se s flomastrom označ sredino zenic (pač druga oseba) medtem ko sam gledaš v daljavo
Tako so merili meni nazadnje v optiki, ko sem naročil očala.
Risanje po steklu starih očal ni meritev PD, to je nekaj drugega. To bo znal povedati bambam, če bo iztaknil svojo glavo iz riti... Le teoretiziram lahko, da s tem označijo višino zenice na steklu, ko so tvoja očala pravilno nataknjena na nos in glavo, skratka označi se višina zenic na steklu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
darkolord ::
delavec44 ::
Kot vedno tukaj se zavaja in zmišljuje neresnico. Če je merjene dioptrije zastonj s pogojem, da se v optiki da delat očala. Če ne pa se plača za merjenje. A, ja. To pa ne bi.Jaz sem PLAČAL za pregled, pa mi vseeno ni hotela dati vseh podatkov. Optika Aleksandra v Kopru.
Kaj to moraš v naprej plačati? Kot pri kurbah?
Mislim, da na koncu (vmes ti seveda hočejo prodati še očala). Samo nisem tak tip, da bi dvignil glas in naredil dramo tam, ti lešinarji pa to takoj zavohajo.
delavec44 ::
Saj ni treba dvigati glasu. Pač ne plačaš dokler ne dobiš storitve (papirja). Malo hrbtenice 
Zakaj bi pa oni delali dramo zaradi tega.
Zakaj bi pa oni delali dramo zaradi tega.
MIHAc27 ::
Jaz sem bil lani tudi prvič pri optiku na pregledu (v LJ). Na koncu vprašam za podatke o dioptriji, pa mi reče, da je to zaupen podatek... sem pa isto plačal pregled. Takrat me je malo presenetila in nisem nič rekel. Ena očala sem tako ali tako hotel vzeti.
No potem sem na email dobil vse lepo napisano, dioptrijo, cilindre,...
Poleg očal je bil potem tudi listek, katera leča ima kako dioptrijo
No potem sem na email dobil vse lepo napisano, dioptrijo, cilindre,...
Poleg očal je bil potem tudi listek, katera leča ima kako dioptrijo
starfotr ::
Saj dobite pregled in očala na stroške ZZZS. Sploh ne vem zakaj financirate te optike in neke ordinacije.
Jaz imam od pregleda do izdelanih očal 1-3 dni, na ZZZS. Morda si iz Tonguzije, da moraš toliko čakat?
fikus_ ::
"od pregleda do izdelanih očal 1-3 dni, na ZZZS."
Koliko pa čakaš na pregled?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
MrStein ::
Pobje, to je tema o aliexpress, ne pa o politiki.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
amacar ::
Nazadnje oktobra je bilo par dni, v sredo poslal mail, v ponedeljek imel pregled. - https://optikakameleon.si/#okulistika
Ocala pa potem vzel na dellaspina - https://www.dellaspina.si/. Prislo me je 49€ z odsteto subvencijo (za dioptrijo -4)
predi ::
Dostop do osebnih podatkov po 15. členu splošne uredbe GDPR?Kot vedno tukaj se zavaja in zmišljuje neresnico. Če je merjene dioptrije zastonj s pogojem, da se v optiki da delat očala. Če ne pa se plača za merjenje. A, ja. To pa ne bi.Jaz sem PLAČAL za pregled, pa mi vseeno ni hotela dati vseh podatkov. Optika Aleksandra v Kopru.
Pa glede na to, da je pregled delal oftalmolog, gre tudi za zdravstveno dokumentacijo, kjer je še posebej omogočen dostop.
Ampak bi moral nahruliti tisto teto tam.
Ampak bi moral nahruliti tisto teto tam.
Karen ::
Na koncu vprašam za podatke o dioptriji, pa mi reče, da je to zaupen podatek...
Tvoja dioptrija je zaupen podatek o zdravstvnem stanju zanj, ne za tebe, ker gre za tvoj občutljiv osebni podatek (razen v izjemnih primerih, ko bi zdravnik to ocenil, samo ni povezano z dioptrijo), imaš vedno pravico do svojega podatka (vprašanje je bolj ali lahko zahtevaš, da ga on ne shrani - torej mu prepoveš obdelavo tvojega osebnega podatka - soglasje lahko po mojem kadarkoli prekličeš in sledi brisanje (ali pa grožnja z informacijsko pooblaščenko - mislim da se ne bi šalila ko bi prišla na inšpekcijo). To je dejansko njegova diagnoza, tako kot ko prideš k dohtarju pa ti reče da imaš to in to spolno prenosljivo bolezen je zanj to zaupen podatek, ki ga mora povedati samo tebi (mogoče ga lahko vnese v tvoj zdravstveni karton, to je pa to).
Dejstvo, da ti tvoje diagnoze nekdo ne pove je v nasprotju s hipokratovo prisego (torej če je naredil medicino - dostikrat je pa to kakšen tehnik, ne zdravnik). Najmanj pa je taka stvar tretirana pod "grdo".
Pri meni je bil tako, da je pregled naredil oftalmolog, on je tudi vse povedal - vse dioptrije in diagnozo. Ampak kar je on napisal na papir, pa prodajalka ni želela več pokazati.Na koncu vprašam za podatke o dioptriji, pa mi reče, da je to zaupen podatek...
Tvoja dioptrija je zaupen podatek o zdravstvnem stanju zanj, ne za tebe, ker gre za tvoj občutljiv osebni podatek (razen v izjemnih primerih, ko bi zdravnik to ocenil, samo ni povezano z dioptrijo), imaš vedno pravico do svojega podatka (vprašanje je bolj ali lahko zahtevaš, da ga on ne shrani - torej mu prepoveš obdelavo tvojega osebnega podatka - soglasje lahko po mojem kadarkoli prekličeš in sledi brisanje (ali pa grožnja z informacijsko pooblaščenko - mislim da se ne bi šalila ko bi prišla na inšpekcijo). To je dejansko njegova diagnoza, tako kot ko prideš k dohtarju pa ti reče da imaš to in to spolno prenosljivo bolezen je zanj to zaupen podatek, ki ga mora povedati samo tebi (mogoče ga lahko vnese v tvoj zdravstveni karton, to je pa to).
Dejstvo, da ti tvoje diagnoze nekdo ne pove je v nasprotju s hipokratovo prisego (torej če je naredil medicino - dostikrat je pa to kakšen tehnik, ne zdravnik). Najmanj pa je taka stvar tretirana pod "grdo".
Za to, da je to grdo, jim je prav malo več kot malo mar. Živijo od tega, da ti 3 cente plastike prodajo za 150 eur in za to morajo izklopiti vse moralne filtre. Brez zadržkov bodo upokojencu pobrali celo penzijo, čeprav bi mu popolnoma zadostovala očala, ki jih krije ZZZS.
amacar ::
Mene še vedno zanima ali bi morali dati izvid v Zvem?
Jaz sem ga dobil v ezvem za pregled preko ZZZS.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
Toliko.
https://cakalnedobe.ezdrav.si/zdravstve...
Anabella0 ::
Delim mojo izkušnjo z naročanjem očal po internetu.
Na aliexpressu sem nabavil očala z dioptrijo za 17,50 EUR! (20 USD)
Očala za kratkovidnost nosim že mnogo let, k okulistu sem šel z napotnico na stroške zdravstvenega zavarovanja.
Napisal mi je recept za očala:
R: Dsph: -2,75 Dcyl: -1,25 Axis: 10
L: Dsph: -3,50 Dcyl: -1,00 Axis: 170
PD: 66 mm
S temi podatki sem šel na spletno stran https://tendaglasses.aliexpress.com
izbral polovični kovinski okvir za 8.98 USD link in leče za 11.02 USD
Izbral sem leče z oznako debeline 1.56 link
Ker nisem vedel, kaj bom dobil, sem izbral cenejše variante. Obstajajo tudi dražje!
Naročilo je bilo izvedeno 1.6.2018, očala so prišla na moj naslov 18.6.2018, poslano iz Singapurja.
Poleg očal je bil priložen euti, dodatni vijaki in dodatni nosni nastavki.
Očala mi ustrezajo. Ne vidim nobene razlike med našimi in kitajskimi.
Očala sem nesel tudi k optiku, ki mi je z instrumentom potrdil, da so res narejena pravilno - tako kot je bilo naročeno.
Pri naročanju velikosti okvirja sem si pomagal z mojimi obstoječimi očali.
Pozoren je potrebno biti na razdaljo med nosnimi nastavki, širino očal, širino/višino stekel.
Skratka, prihranil sem najmanj 150 EUR.
Zelo zanimo. Hvala za delitev.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Poceni očala za vid (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 47044 (3409) | MrStein |
| » | Naročilnica - Recept za očala (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 40243 (6559) | poldy_nwx |
| » | Nakup ugodnih očal z dioptrijo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26326 (5008) | black ice |
| » | Prvič očala za korekcijo vidaOddelek: Loža | 6288 (5492) | kuall |
| » | Napačna dioptrija za očalaOddelek: Loža | 14271 (12849) | bambam20 |