» »

Motorola je Lenovova

Motorola je Lenovova

vir: AnandTech

Ohišje iz pravega lesa je le ena posebnost Moto X

vir: AnandTech
AnandTech - Lenovov prevzem Motorole Mobility je končan, ameriški proizvajalec mobilnih telefonov in pametnih ur je tako v kitajskih rokah. Motorola ima burno zgodovino, saj je po težavah v mobilni diviziji januarja 2011 končno prišlo do delitve podjetja na dva dela, Motorolo Mobility in poslovno bolje situirano Motorolo Solutions, ki se ukvarja z zahtevnejšimi komunikacijskimi problemi (radijske postaje za vladne organizacije in podobno). Motorolo Mobility je najprej kupil Google za 12,5 milijarde dolarjev, kar so najavili avgusta 2011, konec letošnjega januarja pa so napovedali, da bodo podjetje prodali Lenovu. S tem je postalo jasno, da je bila Motorola za Google le lep sveženj patentov (ki so jih, skupaj s skupino ATAP, ki razvija projekt Ara, obdržali, Motorola ima brezplačno pravico uporabe patentov), saj so podjetje prodali za vsega 2,91 milijarde dolarjev.

Zraven najave o končanem prevzemu so pri Lenovu zatrdili, da se znamka in lokacija njenega razvoja ne spreminjata, sedež torej ostaja v Chicagu. Jasno je namreč, da je Lenovo s prevzemom Motorole želel le trojanskega konja za zahodni del sveta, kamor jim s svojimi telefoni ni uspelo prodreti - ti so sicer relativno uspešni na velikem kitajskem trgu. Motorola se je od Googlovega prevzema dodobra postavila na noge, saj na trgih v državah v razvoju, recimo v Braziliji, dosegajo izjemno dobre prodajne rezultate, ugledu pa pomaga lanska in letošnja predstavitev dveh generacij Moto X, ki jih je mogoče sestaviti praktično po želji v različnih barvnih konfiguracijah. Obenem gre za dobro strojno opremo, ki jo odlikuje ergonomičnost, kar je dandanašnji med pametnimi mobilniki redkost, nedvomno pa pomaga še dobra programska podpora, Motorla je v zadnjem letu podirala rekorde v hitrosti nadgradenj svojih mobilnih telefonov, če odmislimo družino Nexus.

K ugledu pripomore še pametna ura Moto 360, začetnim težavam z avtonomijo navkljub, ki je po mnenju mnogih ena izmed najboljših pametnih ur. Le pred dnevi so za ameriški trg v sodelovanju z Verizonom predstavili Droid Turbo, 5,2-palčni mobilni telefon z moderno strojno opremo, zaslonom AMOLED z ločljivostjo 2560 x 1440 pik in s kar 3900 mAh baterijo. Zaradi prej omenjene popularnosti v Braziliji so se pojavile govorice, da bodo GSM izvedenko Droid Turba predstavili tudi na tem velikem južnoameriškem trgu.

30 komentarjev

StajercSSS ::

Vprašanje,če je kdo pri koritu. Je kaj upanja na prodajo Motorolinih telefonov v Slo? Lenovo misli začet prodajat svojo znamko telefonov v Slo s koncem leta. Bi lahko bila sem vključena že Motorola? :D
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

Zgodovina sprememb…

BALAST ::

Vprašanje,če je kdo pri koritu.

Kaj misliš da boš dobil NDA podatke s takim introm?

Lenovo kot ostale velike korporacije se največkrat odločajo o smiselnosti prodaje v v določeni regiji/državi le glede na stroške/količino prodaje.
Zastopniki pri nas za NPR Microsoft, Dell, Toshiba so dejansko prepotratni da bi se ukvarjali z težavami maloprodaje, zato obesijo večino promocije in dosegljivost bolj na svetovno-regijske oddelke, ki pa se ne ukvarjajo kaj preveč z 2mio narodom kjer prodajo v prvih mesecih po izzidu samo par 100 izdelkov.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

medenko ::

Katastrofa, tole je že skoraj monopolno dejanje.
LENOVO - MEDION - MOTOROLA....

piek ::

@adapipika:
Pozabljaš na NEC, IBM x86 serverje ...

Ja, na sceni je nov velikan. Pa glede na to, da vsi mečemo denar z lopato na Kitajsko, sem prepričan, da so z nakupi komaj dobro začeli. Kdo je naslednji? RIM mogoče?
--- Finish it off if you started it! ---

PrimozR ::

Se je govorilo, da si želijo RIM-a ja.

zmaugy ::

Upam da bodo začeli prodajati tudi v Sloveniji.

keitai ::

+ novo znamko bodo splovili na kitajskem, ki bo uporabljala xiaomijevo/kitajsko metodo prodaje telefonov.

Glede RIM so podali zanimanje, a jim verjetno kanadska vlada ne bo dovolila nakupa, leta 2013 so jim onemogočili prevzem (http://www.theglobeandmail.com/report-o....

Magic1 ::

keitai je izjavil:

+ novo znamko bodo splovili na kitajskem, ki bo uporabljala xiaomijevo/kitajsko metodo prodaje telefonov.

Glede RIM so podali zanimanje, a jim verjetno kanadska vlada ne bo dovolila nakupa, leta 2013 so jim onemogočili prevzem (http://www.theglobeandmail.com/report-o....

Haha, še eni se gredo nacionalni interes, ki bo povzročal izvoz državnega denarja v neko luknjo brez dna. Mogoče imajo prste vmes naši zamejci:))
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

opeter ::

PrimozR je izjavil:

Se je govorilo, da si želijo RIM-a ja.


Saj jih bodo slejkoprej prevzeli. Če ne oni, nekdo drug. Nacionalni interes pa ... raje ne bom o tem. Poglejte samo Finsko-Nokia-Microsoft in kako se je vse skupaj končalo.

zmaugy je izjavil:

Upam da bodo začeli prodajati tudi v Sloveniji.


Kaj pa bi prodali? Slovenijo?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

blackbfm ::

Je kaj upanja na prodajo Motorolinih telefonov v Slo? Lenovo misli začet prodajat svojo znamko telefonov v Slo s koncem leta. Bi lahko bila sem vključena že Motorola?


ko preberem tako vprašanje res nevem kaj folku ni jasno... če bi ga rad mel ti ga prinesejo magar v pojstlo če želiš, samo parkrat je treba kliknit

klinker ::

Verjetno cilja na operaterje.
Dandanes vecina kupuje na vezavo, ker tako ne rabis na 1x izkesit 500-700€ za dober fon.

krucymucy ::

Se bolj neumno je kupovanje na 24 obrokov.

PrimozR ::

Sploh če nimaš v žepu 500 €, star telefon je pa recimo umrl. Pa sploh ob upoštevanju, da so ti obroki brez obresti.

Za kitajski prevzem marsikatere firme je na Zahodu težava prav v kitajskosti, ker obstaja strah, da Kitajci lahko nadzorujejo vso komunikacijo, vse podatke, itd.

blackbfm ::

Pa sploh ob upoštevanju, da so ti obroki brez obresti.


Prvo te lupi z naročnino, kot drugo operaterji imajo neke priporočene cene, ne pa tržne.. Če kupiš napravo kje drugje prišparaš čez uč recimo 20 %, če pa preko oglasov, torej na tujo vezavo pa prišparaš še dodatno, lahko dobiš telefon tudi do pol ceneje.

Lahko temu rečeš brez obresti, ampak vseeno precej preplačaš.

PrimozR ::

Na tujo vezavo, slovensko seveda, ponavadi plačaš nekoliko več, ker vsak želi še nekaj zaslužiti. Naročnino plačaš tako ali tako, razlike v cenah telefonov brez naročnine oz. z naročnino so pa takoj po začetku prodaje minimalne oz. so z naročnino cenejši. Po nekaj časa se v Nemčiji sicer obrne na bolje, ampak vseeno imaš pri naročnini servis v Sloveniji.

Ja lahko temu rečeš brez obresti, ker tako dejansko je, lahko plačaš lump sum ali pa po obrokih, končni znesek je v obeh primerih enak. To, da je telefon morda dražji, kot v tujini brez naročnine, z obrestmi nima veze.

Sicer pa, ima kdo že izkušnje s kupovanjem telefona v tujini in s posledično garancijo? Pri običajnih trgovcih načeloma še gre, ampak RES ne priporočam težav pri napravah, kupljenih na Play Store.

bturk ::

Po izkušnjah sodeč imam največ težav prav z reklamacijami v Sloveniji. Kar se tiče telefonov kupljenih v Nemčiji je odzivnost dosti boljša kot pri nas in telefon veliko prej popravljen. Kaj pa je razlika ali pošiljaš telefon v Ljubljano ali v Nemčijo? Sem pa že tudi po nekaj mesecih dobil kupnino nazaj iz tujine zaradi defektnega telefona.

blackbfm ::

Na tujo vezavo, slovensko seveda, ponavadi plačaš nekoliko več, ker vsak želi še nekaj zaslužiti.


še vedno se prodajajo za manjšo ceno od najnižje maloprodajne v trgovini

Naročnino plačaš tako ali tako, razlike v cenah telefonov brez naročnine oz. z naročnino so pa takoj po začetku prodaje minimalne oz. so z naročnino cenejši.


ne rabijo vsi paketa za 30e mesec

To, da je telefon morda dražji, kot v tujini brez naročnine, z obrestmi nima veze.


"morda" dražji..tko ene 100%:))

StajercSSS ::

Jaz sem imel brez naročnine strošek ponavadi 11.60EUR. Kaki mesec je šlo tudi na 9EUR, par zadnjih mesecev pa tudi po 17-20EUR.
Zaradi tega mam zdaj naročnino 12EUR. Ni me več treba skrbet,koliko bo na koncu meseca, ker nikoli ne prekoračim zakupljenih količin. V 10 letih sem 2x vzel telefon na subvencijo. Nokio 6120 Classic, ki sem jo imel več kot 5 let. Je bila nakoncu že brez plastike, samo goli ekran. Pa še dela! Vmes sem kupil SGS 1 prek neta. Drugi telefon na subvencijo pa lani Nexus 5.
Zdaj mi naj razloži en, zakaj jaz, ki vzamem mobitel prek operaterja mogoče 1x na 5 let, nebi smel imeti pri njem tudi neke pametne izbire? Npr. G3 32GB je na idealo.at za 330EUR najceneje. Dobiš ga pri operaterju za 320EUR na obroke. Kje je problem? Vsak se lahko odloči, kje ga bo vzel. Kak komu paše. Nisem pa še slišal, da bi konkurenca na trgu bila slaba za potrošnika. K večjemu je dobra, saj so trgovci prisiljeni nižat cene, da ostanejo konkurenčni. Pa tudi za kvaliteto in storitev (servis,itn.) se je treba potruditi.

Tipični pametni Slovenci pa moramo vse takoj popljuvat. Jebeš Slovenijo, ne rabimo produktov, ne konkurence, bomo tak ali tak denar v tujino nesli. Dajmo samo en pralni stroj, eno televizijo prodajat za 1000EUR. Mi bomo že šli v tujino po boljše pa cenejše. Penzionisti pa bodo pač tri penzije dali na stran, da si bodo lahko kupili.:))
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

Zgodovina sprememb…

klinker ::

p4p4597337 naj bi izjavil:

"morda" dražji..tko ene 100%:))


Dejte ze nehat narocnino turit v koncne cene aparatov, no.
Se iphone 6 je 27€ na mesec, kar znese slabih 650€.
No, najdi mi ga bilo kje za tak denar, oz. za 325€ po tvoje.
Vsi aparati so ob vezavi kar lepo cenejsi od proste prodaje.

PrimozR ::

blackbfm je izjavil:

ne rabijo vsi paketa za 30e mesec

"morda" dražji..tko ene 100%:))

Kaj ima cena paketa veze? V Sloveniji cena paketa na ceno telefona zadnje čase itak ne vpliva, morda šele tam pri 50+ € na mesec.
'Morda' po nekaj mesecih v prodaji, ko v tujini pade cena, takoj ob predstavitvi so pri operaterjih, tudi naših, še vedno cenejši.

klinker ::

Seveda vpliva. Boljsi paket kot imas, manjsi bo mesecni obrok naprave.
Kar pa ne pomeni da je treba narocnino vkljucit v ceno fona, ker storitve namrec uporabljas in se cena paketa ne spremeni, ce napravo kupis al pa ne, paket pa itak vzames tak kot ga potrebujes, mesecni obrok naprave se pa glede na paket spremeni za nekaj €.

StajercSSS ::

Pri M cena naprave ni vezana na naročnino. Ti lahko vzameš telefon za npr. 24x10EUR če maš naročnino 5EUR, ali pa, če maš 50EUR.
Tu se naročnina in subvencija ne vežeta ena na drugo, tako da lahko vmes spremeniš paket, pa to ne vpliva na obročno odplačevanje telefona.
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

Zgodovina sprememb…

blackbfm ::

Dejte ze nehat narocnino turit v koncne cene aparatov, no.
Se iphone 6 je 27€ na mesec, kar znese slabih 650€.
No, najdi mi ga bilo kje za tak denar, oz. za 325€ po tvoje.
Vsi aparati so ob vezavi kar lepo cenejsi od proste prodaje.


iphone je mal izjema ker povsod držijo iste cene, ampak bodo tut kmalu na bolhi vsaj kakšnih 100e manj. Pri vseh drugih tel so prihranki večji.

PrimozR ::

klinker je izjavil:

Seveda vpliva. Boljsi paket kot imas, manjsi bo mesecni obrok naprave.
Kar pa ne pomeni da je treba narocnino vkljucit v ceno fona, ker storitve namrec uporabljas in se cena paketa ne spremeni, ce napravo kupis al pa ne, paket pa itak vzames tak kot ga potrebujes, mesecni obrok naprave se pa glede na paket spremeni za nekaj €.

URL pls. Zadnje čase ima recimo Mobitel večinoma 'splošna naročniška akcija', to je pa to. Simobila sicer ne gledam ker mi je povsem nezanimiv.
Pa nasploh je ta argument 'zakaj bi se vezal' malce slab, ker itak moraš plačevati naročnino. Prav veliko ljudi pa tudi ne beži od enega k drugemu operaterju vsak mesec. Čeprav Simobil ti da nižjo naročnino, če se vežeš brez nakupa telefona? Mobitel tega namreč ne ponuja.

klinker ::

Jup, pri mobitelu je res tako.
Simobil in tusmobil pa prilagajata ceno glede na paket. Jst gledam simobil ker sem pac tam, ampak ko se bom odlocil kak fon si bom ubodu presaltam na mobitel tudi jst.

blackbfm je izjavil:

Dejte ze nehat narocnino turit v koncne cene aparatov, no.
Se iphone 6 je 27€ na mesec, kar znese slabih 650€.
No, najdi mi ga bilo kje za tak denar, oz. za 325€ po tvoje.
Vsi aparati so ob vezavi kar lepo cenejsi od proste prodaje.


iphone je mal izjema ker povsod držijo iste cene, ampak bodo tut kmalu na bolhi vsaj kakšnih 100e manj. Pri vseh drugih tel so prihranki večji.


Ja no. In od kje pol tebi 100% vec, kot v tujini v prosti prodaji?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

PrimozR ::

Ma jaz sem že ves čas na mobitelu pa načeloma ima mobitel boljše omrežje (predvidevam da to še vedno drži), ker sem občasno malce po hribih in podobnih luknjah na biciklu, je fino da zadeva lovi. Pa tudi nikoli nisem pretirano klicaril, da bi se mi splačalo pobegniti k simobilu, sem raje kuril podatke.

Trololololol ::

>>Za kitajski prevzem marsikatere firme je na Zahodu težava prav v kitajskosti, ker obstaja strah, da Kitajci lahko nadzorujejo vso komunikacijo, vse podatke, itd.
Torej ljudje se bojijo, da Kitajska MORDA prisluškuje, zraven tega pa - v primeru, da prisluškuje -, vse podatke zadrži v MATIČNI državi. Na drugi strani imamo trdne dokaze, da se v Evropi in ZDA prisluškuje, zraven tega pa si te podatke države talajo kot za šalo.
A ni takšna bojazen malce hecna?

HeMan ::

Če pomisliš kdo odloča o tem, vidiš da niti ni hecno.

razcepljeni ::

Ste videli? Lenovo umika ime Motorola.. http://www.androidauthority.com/motorol...

PrimozR ::

Mja, bedarija. Namesto da bi ukinili mobitele Lenovo in vse izdajali pod imenom Motorola...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lenovo bo kupil Motorolo

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
2913517 (10738) kow
»

Google ni navdušen nad kitajsko konkurenco

Oddelek: Novice / Android
175838 (4036) Ginginova
»

Rumena luč za Googlov prevzem Motorole

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
189416 (8216) antonija
»

Google je prevzel Motorolo Mobility (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
6024707 (22309) PrimozR

Več podobnih tem