» »

Tudi Motorolin poklopni telefon Razr ima novo verzijo

Tudi Motorolin poklopni telefon Razr ima novo verzijo

Motorola - Motorola je predstavila posodobljeno inačico sicer precej ponesrečene februarske oživitve poklopnega telefona Razr s prepogljivim ekranom. Obetajo novo strojno drobovje in programske izboljšave, ni pa videti, da bi bistveno izboljšali preklopni mehanizem ter prevleko zaslona.

Pri Motoroli so lani naznanili obuditev legendarne linije poklopnih telefonov Razr - to pot v moderni izvedbi s prepogljivim ekranom - in s tem mnogo malo starejših uporabnikov jadrno dvignili na noge. Toda končni produkt, ki je v trgovine prispel letošnjega februarja, je bil precejšnje razočaranje. Ne le, da je imela naprava probleme z glasnim mehanizmom in hitro obrabo zaslona, temveč je pogrnila že pri osnovnih lastnostih mobilnih naprav, kot so odzivnost, uporabnost in primerna cena; za nameček jo je kratkomalo povozil še neposredni konkurent, Samsungov Galaxy Z Flip. Zato so se morali v podjetju hitro usesti nazaj za mizo in prevetriti rešitve. Rezultat je novejša različica, z imenom Razr 5G (ja!), ki prispe v jesenskih mesecih, najprej v ZDA, za ceno 1400 dolarjev (brez davka).



Namesto Snapdragona 710 je sedaj notri 765G, z 8 GB pomnilnika in malenkost večjo baterijo z 2800 mAh. Zredila se je tudi glavna kamerica, ki ima po novem 48 megapikslov ločljivosti in optično stabilizacijo, medtem ko je znotraj še sebči fotoaparat z 20 MP. V zameno je telefon tudi malo debelejši: za dva milimetra v zaprti obliki. 5G, ki se sveti v naslovu, bo zaenkrat pod-6 GHz. V programskem smislu - privzeto bo na napravi Android 10 - veseli predvsem močno izpopolnjena funkcionalnost sprednjega, manjšega zaslona, kjer je odslej možno pisati sporočila in uporabljati večino aplikacij, kot sta YouTube in Instagram. V to smer so sicer že spomladi odšle posodobitve za prvo inačico telefona.

Toda hkrati ostajata zaslona povsem enaka: znotraj je veliki prepogljivi s 6,2 palci in ločljivostjo 2142×876 pik, zunaj 2,7-palčni resolucije 792×600. Prevleka, ki je na izvirniku sprožala veliko očitkov, ostaja enaka, in tudi preklopni mehanizem naj bi bil deležen le manjših izboljšav. Na papirju telefon tako še vedno zaostaja za Z Flipom; velja pa omeniti, da je slednji v novi 5G inačici postal za nekaj desetakov dražji.

11 komentarjev

s55ma ::

"Sebči" - mojstrsko, res.

spam321 ::

Foldič, ki bi ga dejansko z veseljem imel ampak ne za 1400€, mogoče 400€... nj cene že enkrat padejo. Pa kdo bo dal za telefon 1400€, 2000€+?

Gregor P ::

Te cene so dejansko iz neba padle. Nenormalni preskoki na gor.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Ganon ::

Večina telefonov po svetu se proda na obroke. Ljudje tako nimajo občutka za dejansko vrednost in se jim zdi mesečni obrok dovolj nizek, da upraviči precenjeno igračko v žepu, ki zastari v letu dni.

Od tega imajo korist oboji, proizvajalci in operaterji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ganon ()

TheBlueOne ::

Meni je zelo vsec, ampak ni sans da dam toliko za telefon.

opeter ::

Takšnega preklopnega telefona z gumbi dobiš za ene 30 evrov.
https://www.mimovrste.com/klasicni-tele...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

srus ::

Če me spomin ne vara, sem za Motorolinega Startaca nekje v 90ih dal eno svojo plačo.

Ah, mladost norost.

mahoni ::

Jebem jst njim 1400x mater.
Za ta srot 1400dolarjev.
Pa saj me ne cudi vec nic okrog teh cen. Ocitno je se zmeraj dovolj lulekov, ki boto dali toliko kesa.

lencc ::

Ko bodo tehnologijo prepogljivih zaslonov začela posnemati kitajska podjetja, bodo cene takšnih poklopnih telefonov padle pod 500 EUR, prej sigurno ne.

Je pa tako, da je (zložen) poklopni telefon praktičen predvsem z vidika manjše površine, ne pa tudi z vidika debeline in teže. Zložen Samsung Galaxy Z Flip še vedno tehta preko 180 gramov in je debel dobrih 17 mm, kljub sorazmerno majhni kapaciteti baterije (3300 mAh) za svoj siceršnji 6,7 palčen zaslon. Tako da ideja obujanja "razr" formata telefonov je dobra, ampak ima še vedno določene slabosti. Poklopni mehanizem pač terja svojo težo, debelino in ceno.

Osebno še vedno ostajam pristaš "klasičnih" pametnih telefonov z manjšimi dimenzijami, nizko težo in zmerno ceno tipa Google Pixel 4a.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lencc ()

TheBlueOne ::

lencc je izjavil:



Osebno še vedno ostajam pristaš "klasičnih" pametnih telefonov z manjšimi dimenzijami, nizko težo in zmerno ceno tipa Google Pixel 4a.


Edini problem je, da preden ga lahko dobis za oglasevano ceno dvakrat zastara. Trenutno lahko dajo v EU preorder v Nemciji, v Avstriji ga se ni na vidiku, pa je ze izsel zastaran.

mahoni ::

lencc je izjavil:

Ko bodo tehnologijo prepogljivih zaslonov začela posnemati kitajska podjetja, bodo cene takšnih poklopnih telefonov padle pod 500 EUR, prej sigurno ne.

Klinca bodo. Se low budget telefoni zelijo priti na 500€ nivo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tudi Motorolin poklopni telefon Razr ima novo verzijo

Oddelek: Novice / Android
113467 (1849) mahoni
»

Samsung predstavil Galaxy Note20, naslednjega Folda in druge posodobitve repertoarja

Oddelek: Novice / Android
3110321 (7297) LeQuack
»

Tudi novi Razrji imajo probleme z vzdržljivostjo

Oddelek: Novice / Android
328139 (4313) FireSnake
»

Motorola uradno oznanila vrnitev telefona Razr - s prepogljivim zaslonom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5614629 (12004) OK.d

Več podobnih tem