» »

Radiator ne dela

Radiator ne dela

štrudelj ::

Zdravo.
Imam eno tezavo, ki se mi vlece ze od lani.
Imam 2 radiatorja v stanovanju, en mali v wc in en velik v dnevni. Oba sta povezana. Zivim v najvisjem nadstropju v bloku. Pred dvemi leti smo dal delilnike in termo.ventile, leto kasneje pa se eno crpalko (za ful denarja) povecal. Od takrat naprej meni mali radiator ne dela tak kot bi moral. Prej sem imela cevi ki so vodile v bojler da mi je ogrevanje tudi grelo vodo. Potem smo to odrezali ker so v bloku tako zahtevali. Na ostanek teh dveh cevi smo dal odzracevalnika. Tudi sama odzracujem zrak tako da zrak ni problem.
Ko razmisljam Tisto leto ko so dali delilnike je se vse normalno delalo, naslednje leto ko so povecal crpalko (ali nekaj takega) pa so se zacele tezave.

Ok, mali radiator je na zgornji polovici mlacen, na spodnji polovici mrzel kljub temu da je na max.na 5. Cev ki gre v zgornji del radiatorja je se kar vroca vendar ta vrocina ne stopi v radiator. Spodnja cev ki gre v sp.del radiatorja je mrzla. Z velikim radiatorjem sta povezana vendar velik radiator dela (hvala bogu vsaj to). Ce je velik radiator prizgan na 5, bo tudi mali nekoliko bolj vroc. Ce je velik samo mlacen, bo mali mrzel. Ne vem zakaj. Kaj bi lahko bil problem? Jaz sem vedno bolj tega misljenja da je crpalka kriva. Dostopa do tega nimam ne vem pa na koga da se obrnem. Ko sem se ze lani na upravnika je bilo receno da to ni njihov problem. Koliko casa bi morala biti garancija v 15.000€ vredni crpalki? Imate morda kaksna mnenja nasvete...
HVALA!

AndrejS ::

Odzrači radiator

Gregor5816 ::

Verjetno zrak v radiatorju.

Spajky ::

Verjetnost je tudi, če so radiatorji paralelno dvocevni priklop, da je radiator zasvinjan, še posebej pri spodnjem ventilu (za hidravlično uravnoteževanje), Bi jih bilo treba pred sezono odklopit in oprat (radiatorje), če je še vedno problem kljub na ful odprtem tudi spodnjem ventilu.

Res pa se je treba najprej prepričat, da ni zraka v radiatorjih (vgradnja odzračevalnega ventila pred sezono na radiatorje) ..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

vorantz ::

Na ostanek teh dveh cevi smo dal odzracevalnika. Tudi sama odzracujem zrak tako da zrak ni problem.

AndrejS ::

Eno je zrak v radiatorju - je napol topel - drugo pa zrak v ceveh !

Spajky ::

Naj vzdrževalci ogrevalca pridejo odzračit vertikale v bloku in dopolnit vodo v sistem! (ventili za odzračevanje so ponavadi v jaških na vrhu). Treba jih poklicat ponavadi, jim težit in povedat to, kar si tukaj ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Invictus ::

Opcij je tukaj mnogo.

1. Zrak ali svinjarija v radiatorju.

2. Zrak v ceveh.

3. Premalo vode v celotnem sistemu.

4. Preozke cevi. Preprosto črpalka ne more poslati dovolj vode skozi vode skozi celotni ogrevalni sistem zaradi preozkih cevi. Problem kar v večini blokom, kjer je to poddimenzionirano.

5. Nekatera stanovanja imajo talno ogrevanje brez merilnikov in na ta način kradejo toploto.

6. Mali radiator je mrtva veja. Ker si rekla da si rezala cevi do bojlerja, ali si te cevi zaključila nazaj?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

All ::

Zaprt spodnji ventil pri radiatorju?

zlobcek ::

Naj ti nekdo odpre ventil spodaj pri izstopu vode iz radiatorja za številko ali dve (spodaj imaš še en ventil, malo drugačen kot zgoraj, na njemu je skala od 6 do 2 ali kaj podobnega. Odvisno ker je). Problem je, ker je verjetno zaradi nove črpalke premalo tlaka v sistemu, ker je elektronsko vodena. Radiator z ventili pa predstavlja kar nekaj upora in to se ti je pokazalo po menjavi črpalke. Vode ne porine skozi. Če ti ostali radiatorji delajo, bi jest malo odprl riklauf ventil. Recimo iz 3 na 2.

Ali pa naj spodaj na črpalki dvignejo tlak. To je tudi opcija.

solatko ::

Prerezali ste krog. Tvoj mali radiator je zadnji v napeljavi in hladna voda ostaja not, ker ste prekinili vodni krog. Potrebno bo povezat obe odrezani cevi in zadeva bo funkcionirala.
Zato je zgoraj radiator mlačen, ker se voda v zgornjem delu segreje, namesto, da bi se mešala.

Enostavno nimaš pretoka vode v malem radiatorju.
Delo krepa človeka

Carmack ::

Še ena ideja, snemi termostatsko glavo z ventila in ročno potisni iglo not, te stvari se rade zatikajo čez poletje in pozimi ne greje. Praktično imaš stalno zaprt ventil, tudi če imaš term. glavo nastavljeno na 5.

lp,
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

Tezaab ::

Carmack je izjavil:

Še ena ideja, snemi termostatsko glavo z ventila in ročno potisni iglo not, te stvari se rade zatikajo čez poletje in pozimi ne greje. Praktično imaš stalno zaprt ventil, tudi če imaš term. glavo nastavljeno na 5.

lp,

Ta primer sem imel pri sebi doma, vceraj. Ventil je bil cez poletje zaprt, zdaj sem ga odprl do konca, pa se radiator ni grel. Ko sem snel term. glavo, je bila igla do konca zabita v cev. Parkrat sem udaril po njej z rocajem od izvijaca in je skocila ven.

Pa (ce to probas), ko dajes termostatsko glavo nazaj, pazi na to, v katerem polozaju je - sam sem se zafrknil, ker je igla skocila do konca ven, glave pa nisem do konca odprl. Posledicno nisem mogel zapreti ventila, dokler nisem bolj pravilno ponovil postopka.

štrudelj ::

Najprej vsem hvala za mnenja. Res ste prijazni!!!
-Jaz sem zracila in samo voda tece ven tako da zraka predvidevam ni.
-Lani je upravnik prisel in gledal mojo tezavo in odseraufal ventil in vse je bilo videti ok, spodnji ventil je pregledal in to je bilo ok.
-Spajky...a to ima verjetno komunala cez? Jaz ogrevanje placujem pri komunali. Lani mi je komunala pravla da pri njih ni problem saj je voda prisla do bloka in v njega.
-zakaj bi po vseh teh zamenjavah bil kar naenkrat radiator zasvinjan?
-Invictus...preozke cevi...cevi so iste kot vsa ta leta tudi takrat ko je normalno delalo...samo en stanovalec ima talno ogrevanje tudi njemu so nekaj tezili ko so delali menjavo ali se je znebil talnega pa ne vem...ko so delali delilnike so mi to kvazi njihovi profesionalci odrezali cevi...samo odrezali so jih in dali na njih odzracevalce...skupaj da bi zopet zavarili cevi in povezali pretok niso to naredili...mogoce so ti kvazi profesionalci mislili da ni potrebno?

A ni zanimivo da ste mi vi prej odgovorili in podali svoja mnenja kot pa upravnik...res fuuuul hvala!!!
Seveda pa potrebujem vse mozne nasvete in info.da se spopadem z "ne vem kom tocno" in da jih napizdim al kva...k v wc je tooook mraz :(

Spajky ::

štrudelj je izjavil:

...a to ima verjetno komunala cez? Jaz ogrevanje placujem pri komunali.
-zakaj bi po vseh teh zamenjavah bil kar naenkrat radiator zasvinjan?...mogoce so ti kvazi profesionalci mislili da ni potrebno?

ad 1 - DA; ad 2 - zato ker je voda zasvinjana v sekundarnem sistemu in je niso zamenjali-samo dotakali, pa filter zraven topl.izmenjevalca niso očistili v toplotni postaji bloka verjetno. Pri dotoku tople vode zgoraj v radiator, se spodaj pri ventilu za hidraulično uravnoteževanje nabere svinjarije, ki zademfa tisti ventil, da voda slabo teže skozi, še posebej pri malih pretokih, ko avt.term.ventil zgoraj zapira dotok ...

... ad 3 - ni potrebno pri dvocevnem sistemu ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

štrudelj ::

Kako naj vem ali je dvocevni? Dve cevi ima :-D

Ce zahtevam od upravnika stavbe da mi pove dolocene info kot npr.kdo je delal crpalko in kdaj in do kdaj je garancija, ali mi te podatke morajo podati?

Sem poskusala slike naloziti ampak pise da dam url naslov in ne znam :( jaz imam slike na tel.

fosil ::

Slike najprej naložiš na stran, kot je na primer shrani.si potem pa daš url do tja.
Tako je!

Carmack ::

Ok, še ena varijanta. Meni prav tako ni delal eden od radiatorjev v stanovanju, cevi do njega so bile tople, radiator mlačen do recimo tretjine višine, povratna cev mrzla. Stvar sem rešil tako, da sem vse preostale radiatorje zaprl, nastavil obtočno črpalko na najvišjo moč in potem sem privijal in odvijal zaporni (spodnji) ventil - rabiš imbus ključ velikosti 6 ali navaden ploščat izvijač, odvisno od izvedbe. Nekaj časa sem privijal in odvijal, na koncu je steklo in radiator greje.
Ravno tako sem preko poletja menjal peč in spreminjal - dodajal cevi, radiatorji so bili ta čas zaprti, lahko tudi dva meseca. možno je , da so se na dnu nabrale usedline, ki so potem blokirale izhod vode iz radiatorja. Poskusi, ti vzame 15 minut časa...

lp,
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

Carmack ::

Greška, včeraj sem pogruntal da je isto kot prej, back to square one. Bom vzel radiator dol, ga opral in sporočim če je vredno.

lp,
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

Matej33 ::

En problem. Imamo centralno ogrevanje na drva. Temperatura v spalnici drži do 23h potem pa začne padati (normalno ker pogorijo drva)
je pa problem ker je pod spalnico velika terasa in ni najbolje izolirana, zato izgube. To bomo popravili ko se bo obnavljavljala fasada...
Pozimi tudi do 15°C. Iščem varinanto za dogrevanje oz. vzdrževanje temperature med 23h do 6h. Spalnica cca. 20m2 nizki stropi (mansarda)
Verjetno pride v poštev nekaj od spodnjega:
1. https://www.mimovrste.com/oljni-radiato...
2. https://www.mimovrste.com/panelni-konve...
3. https://www.mimovrste.com/konvekcijski-...

Kaj priporočate? Kakšna je sploh bistvena razlika med 2. in 3. opcijo?
Hvala za odgovore!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matej33 ()

SeMiNeSanja ::

Zgolj v premislek:
Dokler ni pretiranih minus stopinj zunaj, bi lahko prav prišla tudi kakšna inverterska klima - ki ti bo poleti še kako prav prišla, glede na to, da se gre za mansardo. Mislim, da vsaka malo bolj spodobna dela ke do -15stopinj (lahko se motim, nisem preverjal). Ker je naval na klim že mimo, bi se verjetno dalo dokaj ugodno dobiti kakšno, ki je obležala na zalogi, pa tudi za montažo ne bo treba čakati.

Likalnik ::

Si bom kar tole temo izposodil in jo oživel nazaj:)

tudi meni ne deluje "pravilno"radiator....že praktično ves čas od novega...cca 5 let....gre za to, da ne morem regulirati temperature z termostatsko glavo...radiator je vedno prižgan....če vrtim tisto glavo od 0 do 5 radiator vedno greje na max.....ene dve leti nazaj sem iz sistema spustil vodo in zamenjal tako glavo kot še tisti del kateri je v radiatorju (takšna špica je na koncu katera gre notri in ven...ko obračaš glavo) uglavnem tudi to sem zamenjal....napolnil sistem z vodo...glej ga zlomka...še vedno ista težava......kar malo dvomim, da bi imel tako smolo in imel v obeh primerih pokvarjen to špico (žal ne vem pravilnega izraza)

Kakorkoli...načeloma me ne moti (nekako nimam želje zopet iz sistema spuščati vodo in potem vse nazaj ter se zopet igrati z zrakom v ceveh)...če je radiator vedno prižgan...kar me skrbi ker je na max in je ubistvu prov vroč...ko se ga dotaknem...par sekund lahko držim roko gor potem me že peče.

Vprašanje se glasi...ali je to lahko kaj narobe, da mi recimo zaradi vročine se življenska doba radiatorja krajsa oziroma, da bi voda začela ven tečti iz katerega dela zaradi nenehne vročine?
pač sedaj je že par let tako......

energetik ::

Ali tisto steblo ventila lahko na roke premikaš oz. potisneš not? Če ga, mi edino pride na pamet, da imaš morda napačno glavo za tvoj ventil in ne doseže stebla oz. ga ne porine do konca. Najbolje, da še kakšno fotko prilepiš sem.

Jasno življenjska doba radiatorja nima veze pri tem, saj je radiator in vse pritikline narejeno za režim 90/70°C, pa močno dvomim da imaš 90° ogrevalno vodo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Likalnik ::

Ja tisto steblo ventila (spica kot jaz govorim) jo lahko premikam not in ven.....
Po celem stanovanju imam iste radiatorje in iste glave ventilov......sem tudi probal iz enega radiatorja vzeti delujoco glavo in probati na tem radiatorju pa isto ne dela.

Edino...kot idejo sem dobil se....da bi tisto steblo nekako na silo notri porinil (ne vem sedaj, ce je steblo notri je radiator zaprt)...ce ga pac uspem nekako notri porinit in ga tako pustiti neki casa in da vidim ali se bo radiator ohladil ali ne

Likalnik ::

Aja se to...ta radiator je prvi oziroma najblizji od peci...je mozno ker je dost blizu pec,...da gre vroca voda iz peci v ta radiator....in ne glede na to ali je radiator odprt ali zaprt je skoz vroc zaradi blizine peci.
Jaz imam glavo nastavljeno kot, da je zaprta (ves cas)...sedaj sem se pa igral in sem jo odprl....in sem slisal, da se je voda minimalno pretakala po radiatorju....se pravi potem takem glava in vse ostalo deluje.....samo radiator je vroc zaradi blizine peci.
Pec imam segreto na 60c.
Radiator je pa oddalje od peci cca 2metra....pec je v kleti takoj nad pecjo v prvem nadstropju je pa ta radiator.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Likalnik ()

Tomas 33 ::

Če odstraniš termostatsko glavo, bi moralo biti "steblo" zunaj in posledično ventil zaprt.

Probaj par ur tako, pa boš videl, če ostane hladen.

DeeJay ::

Tomas... lih obratno je.

Likalnik ::

Tako je...ravno obratno je....sem jo dal sedaj dol...z namenom, da vidim kaj bo zjutraj z radiatorjem....sem se pa malo z glavo igral in ugotovil, ce je glava dol je radiator odprt na maximum(spica ven)....ce jo dam gor in zavrtim na minimum je spica not in radiator ugasnen.
Ampak pri meni se zmer vroc.

Aja se to...radiator ma spodaj dva ventila...za dotok vode v radiator...ce ta dva ventila zaprem oziroma jih imam minimalno odprta...bi bila posledicno tudi temperatura radiatorja nizja?....ali to ne igra nobene vloge?
Jih bom jutri zaprl...pa da vidim rezultat

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Likalnik ()

DeeJay ::

Mal sumim, da je lahko problem v samem radiatorju ali napeljavi (napačen priklop cevi). Če si že menjal ventil in je isto pol to ni problem.

Likalnik ::

Radiator kot tak ne bi smel imeti tezav...ce ventil in termostatska glava delujeta...je radiator samo se kup cevi katere po moji logiki ne vplivajo na delovanje.
Ne vem pa kako je glede priklopa....oziroma ce je cev narobe priklopljena na radiator....nisem pomislil, na tako slamparijo.
Jutri pogledam kako je priklopljeno na pec....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Likalnik ()

DeeJay ::

Ena cev je dovod, druga odvod in morta bit pravilno priklopljene. Sam vseen kokr je men znano, da če je napačno, pol ponavad sploh ne greje. Nism pa stručko.

IL_DIAVOLO ::

Igla mora sama skocit ven, ce pravilno deluje. Ti jo lahko potisnes not, ampak vzmet mora iglo sama potisnit ven.

Zgodovina sprememb…

donvito ::

Tudi meni je v kuhinji grel enako močno ali sem dal na nulo ali na pet. Možno je, da moraš radiator odzračit, pri meni se je zataknila igla, ni šla več ven, je pa bil radiator topel. Kako odpraviš problem si poglej tukaj:

Zelo pomembno je, da na koncu kurilne sezone daš termostat/e na največjo vrednost, se pravi na pet, eni imajo tudi šest, prav zaradi tega, da igla deluje pravilno.

energetik ::

Likalnik je izjavil:

Tako je...ravno obratno je....sem jo dal sedaj dol...z namenom, da vidim kaj bo zjutraj z radiatorjem....sem se pa malo z glavo igral in ugotovil, ce je glava dol je radiator odprt na maximum(spica ven)....ce jo dam gor in zavrtim na minimum je spica not in radiator ugasnen.
Ampak pri meni se zmer vroc.

Aja se to...radiator ma spodaj dva ventila...za dotok vode v radiator...ce ta dva ventila zaprem oziroma jih imam minimalno odprta...bi bila posledicno tudi temperatura radiatorja nizja?....ali to ne igra nobene vloge?
Jih bom jutri zaprl...pa da vidim rezultat
Potem je nekaj narobe. Če je igla povsem notri, mora biti radiator mrzel, tudi če je čisto zraven peči. Seveda traja lahko tudi 1h, da rata povsem mrzel. Termo ventili imajo ponavadi zraven še navadno navojno kapo, ki jo priviješ do konca in igla je povsem notri. Probaj s tem.
Sicer pa imaš očitno nekaj napačno vezano ali pa je ventil defekten oz. ne tesni popolnoma.
Aja, ali je vroč samo na vrhu ali celoten?

bobiii16 ::

AndrejS je izjavil:

Odzrači radiator

A TI BUMBAR ne bereš kaj ona piše

Gregor5816 je izjavil:

Verjetno zrak v radiatorju.

pa daj preberi kar ona piše

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bobiii16 ()

DeeJay ::

Sploh pa, če je zrak v radiatorju pol ponavadi radiator NE greje :)

Likalnik ::

energetik je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Tako je...ravno obratno je....sem jo dal sedaj dol...z namenom, da vidim kaj bo zjutraj z radiatorjem....sem se pa malo z glavo igral in ugotovil, ce je glava dol je radiator odprt na maximum(spica ven)....ce jo dam gor in zavrtim na minimum je spica not in radiator ugasnen.
Ampak pri meni se zmer vroc.

Aja se to...radiator ma spodaj dva ventila...za dotok vode v radiator...ce ta dva ventila zaprem oziroma jih imam minimalno odprta...bi bila posledicno tudi temperatura radiatorja nizja?....ali to ne igra nobene vloge?
Jih bom jutri zaprl...pa da vidim rezultat
Potem je nekaj narobe. Če je igla povsem notri, mora biti radiator mrzel, tudi če je čisto zraven peči. Seveda traja lahko tudi 1h, da rata povsem mrzel. Termo ventili imajo ponavadi zraven še navadno navojno kapo, ki jo priviješ do konca in igla je povsem notri. Probaj s tem.
Sicer pa imaš očitno nekaj napačno vezano ali pa je ventil defekten oz. ne tesni popolnoma.
Aja, ali je vroč samo na vrhu ali celoten?


Ja nekaj je narobe...pač ne vem kaj...kot sem že napisal...sem menjal termostatsko glavo in iglo...cca dve leti nazaj (od začetka od novega je ta težava)

Tako je imam navadno navojno kapo in sem jo imel lansko sezono ves čas gor....v tem primeru je igla povsem notri in radiator bi moral biti mrzel....ampak je bil vroč (cel radiator greje...ne samo določen del...zraka ni notri).

Danes, ko pridem domov bom še zaprl na dnu radiatorja tista dva dovoda (H ventil) pa da vidim ali ga bom na ta način zaprl.

Glede ventila...sem probal tako, da sem iz drugega radiatorja...kateri dela (vsi readiatorji in ventili po hiši so enaki)...pa je bila ista težava....radiator se ni ugasnil.

Glede vezave...ne vem kaj bi lahko bilo narobe....uglavnem...bil je že na ogledu lokalni kvazi vodovodar oziroma centralnar....pa ni nič ugotovil.....

IL_DIAVOLO ::

Si se kaj igral na peci? Mesalni ventil, kdaj pumpa pozene, kako vroči/hladni so ostali radiatorji?

energetik ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Si se kaj igral na peci? Mesalni ventil, kdaj pumpa pozene, kako vroči/hladni so ostali radiatorji?
Pa nima to veze, če bi ventil delal, kot mora, bi bil radiator mrzel!

Likalnik je izjavil:

Ja nekaj je narobe...pač ne vem kaj...kot sem že napisal...sem menjal termostatsko glavo in iglo...cca dve leti nazaj (od začetka od novega je ta težava)

Tako je imam navadno navojno kapo in sem jo imel lansko sezono ves čas gor....v tem primeru je igla povsem notri in radiator bi moral biti mrzel....ampak je bil vroč (cel radiator greje...ne samo določen del...zraka ni notri).

Danes, ko pridem domov bom še zaprl na dnu radiatorja tista dva dovoda (H ventil) pa da vidim ali ga bom na ta način zaprl.

Glede ventila...sem probal tako, da sem iz drugega radiatorja...kateri dela (vsi readiatorji in ventili po hiši so enaki)...pa je bila ista težava....radiator se ni ugasnil.

Glede vezave...ne vem kaj bi lahko bilo narobe....uglavnem...bil je že na ogledu lokalni kvazi vodovodar oziroma centralnar....pa ni nič ugotovil.....
Torej če si menjal ventil in glavo, je defekten radiator oz. napeljava notri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Likalnik ::

je to dejansko možno, da je okvara na samem radiatorju?.....a ni radiator samo cevi v katerem je voda....oziroma lahko tudi sam radiator vpliva na njegovo delovanje?

energetik ::

Spodnji priklop zgleda takole:



Od dovoda spodaj gre cev znotraj radiatorja do ventila zgoraj ob strani in tam se potem razlije po radiatorju. Lahko da je defektna ta cev oz. ventil ne naseda oz. tesni na priključek, znotraj radiatorja. Tako se vroča voda razliva kljub igli povsem notri. Druge ideje nimam, kaj bi lahko bilo.

Likalnik ::

Zastopim kaj mi hoces povedati....to pomeni, da moram kupiti drug radiator....glede na to, da pa ze od prvega dneva ne dela uredu je pa to cisto mozno, da je tu napaka.

Uglavnem....pustil ga bo tako kot je....pa naj greje....vazno je samo to, da tudi ce je zelo vroc radiator, da ne pride do kaksnih tezav, da bi kaj voda spustila ali kaj podobnega zaradi same vrocine radiatorja.
Hvala za pomoc

energetik ::

Če imaš peč na 60°, je to popolnoma običajna temp. za radiator, saj so narejeni za 90°.

knesz ::

bobiii16 je izjavil:

AndrejS je izjavil:

Odzrači radiator

A TI BUMBAR ne bereš kaj ona piše

Gregor5816 je izjavil:

Verjetno zrak v radiatorju.

pa daj preberi kar ona piše

Sedaj pa še ti preberi, da sta to odgovarjala 6 let nazaj :))

ivan01 ::

Pozdravljen @Likalnik

Brez težav lahko prilagodiš na spodnjem "H" ventilu dotok vroče vode v radiator, če ga termostaski nikakor ne zapira. Slikico je že nekaj postov višje podal @energetik. Z izvijačem enostavno prilagodiš enega od spodnjih vrtljivih elementov na "H" ventilu in s tem bo bistveno manj vode krožilo po njem. Ali pa se ga popolnoma zapre.

Pri sebi imam tudi na podobnem radiatorju tako regulirano.

Lp

Likalnik ::

Zdravo,

ja tako je...imam tako nastavljeno....in ga lahko čisto ugasnem....to dela:)
Trenutno je čisto zaprt....danes bom pa po malem odpiral in videl kako bo....to je pač zadnja rešitev, da mi ni potrebno menjati radiatorja.

Hvala vsem za pomoč


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

radiatorska avt. termostatska glava (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21264967 (4775) zpza
»

Radiator- regulacija toplote

Oddelek: Loža
252958 (1285) starfotr
»

Izbira toplotne črpalke (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22557282 (22011) Jurij25
»

Radiator ropota

Oddelek: Loža
397095 (5784) lucky13
»

Radiator ne greje kot bi moral

Oddelek: Loža
2613724 (13060) Spajky

Več podobnih tem