» »

Počasna zadeva - zakaj?

Počasna zadeva - zakaj?

scenic ::

Zadnje čase imam zelo počasno mašino, filme mi odpira zelo dolgo, prav tako vse aplikacije od pošte do worda.
Za wiruse sem prečekiral, jih ni, Adware mi tudi nič ne najde, redno delam defrag tako da ne vem kje je vzrok, formatiral bi disk pa se mi kar ne da.
Win XP Prof. SLO Service pack 1
P IV 1,8 Gb, 512 DDR Rama, Msi-jeva plata, GF4 440 grafika, Maxtor 7200 40 Gb disk, če se komu kaj sanja prosim za nasvet.

Lp

Scenic

Tr0n ::

Od kdaj naprej se to pojavlja? Kaj si takrat kaj takšnega inštaliral? Se je število background procesov kaj povečalo? Reset ne pomaga? Si probal zbrisat vsebino Prefech direktorija v /windows/prefech in nato probat? Si probal kaksne optimizacije sistema? Si kaj saril po registru, sistemskih datotekah, nastavitvah sistema?

Za ta direktorij nažalost slišim prvič, vsebino sem pobrisal, notri je bilo 130 fajlov, po sistemskem registru nisem šaril in nič na novo inštaliral.
Za procese pa ne vem koliko jih sploh mora biti.

Hvala

Scenic

Ja no, saj vsake tolko casa pogledas v Task Manager, pa vidis, kolko procesov laufa. Ce ti kr naenkrat, brez da bi kaj instaliral, laufa kaksen vec, obstaja moznost, da si fasal kako neprijetno zadevico.

Hardware si kaj nadgrajeval?

boštjan ::

scenic,kako maš poštiman windows update za XP?Če maš vse avtomatsko,pol se ti je naložo ta popravek (811493). Najdeš ga pod to cifro v ADD/REMOVE PROGRAMS in ga odstrani. Tudi sam sem mel ta popravek in je comp full štekal, ko pa sem ga odstrano pa spet deluje OK. Hecno je kaj MS pravi na ta popravek in sicer da naj izklopimo antivirusni program in vse bo delalo kot treba.Pol pa se vprašam zakaj pa te mam nortona naloženega:|

Hvala vsem, na te popravke se ne spoznam, sedaj sem jih onemogočil, seveda sem na novo namestil sistem in sedaj dela ko šus.
Razmišljam še o tem ali naj instaliram Zone alarm, Imesh in Download accelator pa še za antivirusni program ne vem katerega enostavnega in dobrega bi instaliral.
Sem že iskal po tabli pa vsak hvali svojega.
Prosim, če se komu da kaj na to temo.

Lp

Scenic

glede popravkov,odstranit si mogo samo tega,ki sem ti reko,škoda cajta za novo nalaganje.Naloži novo kaazo lite namesto iMesha,DA rabiš,če maš dial up povezavo in meni osebno j e norton najbl všeč

AntiVir Personal Edition. Free & lovely.

M@re ::

Gelde anitivirusa pa je tko...Nortona uporablja največ ljudi in je zelo user friendly, ampak to še zdaleč ne pomeni, da je program tudi popolen. Jaz sem bil zvest uporabnik nortonovega antivirusa še od davnega 98 leta, vendar sem ga sedaj pokopal.
Povzročal mi je kar nekaj težav (meni in prijateljem).

Prvo, se ti v event viewerju začne pojavljati sporočilo:
Windows cannot unload your registry file. If you have a roaming profile, your settings are not replicated. Contact your administrator.
DETAIL - Access is denied. , Build number ((2195)).

Posledica tega, je, da se ti comp ful dolg ugaša, ker imajo pač windowsi po defaultu nastavljen, da se profil proba 60X unloadat.

kot drugo, pa je nortonov avto protect blazno nasilen, zato ti cel comp dela vidno počasneje.

predlagam ti, da poiskusiš Antivir, ki ima vse lastnosti Nortona, s tem, da deluje dosti bolje in bolj zanesljivo, pa še brezplačen je...:D

Hvala instaliral sem Antivir, zgleda cool, z Nortonom sem tudi sam imel probleme, ko mi ni odstranil virusa, uporabljal sem Sophosa?! ne vem mu ne zaupam kaj vem kako, še o Zone Alarmu, zanima me , če je zadosti vklopljen požarni zid od XP-jev ali je boljše imeti še kaj zraven in kateri program je to.

Hvala

Scenic

M@re ::

O fire wallu od XPjev zal ne vem dosti (uporabljam WIN2000), samo zone alarm ti pa odsvetujem. Imam kar par kolegov, ki so ga besno vrgli v smeti. (eden od problemov, je, da se ti IIS ne zažene pravilno) sam uporabljam McAfee 7.5.1 in zadeva je res cool!!
ne upčasnjuje mrežnega promete, ob tem pa nudi zelo konkretno zaščito (zelo user friendly) Probaš lahko tudi sygatovega, ki je sicer cool, ti pa blazno upočasni mrežni promet...(cca 50%)Pa še ob novi verziji sygatea,ti program nonstop javlja lažne napade...celo iz mašine, na keri laufa....

ok, to bo to!!
lp

M@re

Hvala, kaj misliš pod IIS se ti ne zažene pravilno.
Zdaj sem ga dal gor ZA pa bom še videl.
Drugač pa sin noče nič zaščite uporabljat pa mu je en tip na namizje pripel dokument s katerim ga opozarja, da mu lohk vse pobriše...

Lp

Scenic

Za resno delo uporabljaj dva računalnika.En kjer boš igre in net poganjal,na drugem pa resno delo,ki pa je seveda manj zmogljiv in dosti cenejši.razen če je resno delo grafično oblikovanje,pol pač net uporabljaš na cenejšem.Jaz ne uporabljam požernega zida pa vse dela ok in mi še noben ne grozi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413131704 (21191) Qushaak
»

Ms blast ali zakaj se mi sistem ugaša po eni minuti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
29340469 (15451) brainiac20
»

kateri antivirus naj izberem?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
619758 (8554) fitipaldi
»

Kateri Firewall priporocate in zakaj?

272551 (2022) ferjan
»

vse o firewall?

221645 (1367) Poldi112

Več podobnih tem