» »

Keri gainerji bi bli najbolsi?

Keri gainerji bi bli najbolsi?

xMiniar ::

Zaceu sem se ukvarjat s fitnesom pa mi je trener reku da najbols da gainerje jemlem.
Težek sm 60 kil in imam 17 let pa nevem keri bi bli pravi za mene.
Od tule bi si naroču:
https://www.proteini.si/sl/gainerji/

Hvala vam :D

lonewolf_ ::

belo meso in OH, ne jej tega kemičnega sranja.... Jaz sem se v treh mesecih zdaj zredil iz 67 na 73kg (196cm višine, zadnja 4leta sem imel okoli 65kg), samo z vadbo in rednim (ter bolj zdravim) prehranjevanjem.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

jype ::

Logest al pa Cilest bo najbolš za zredit se, sploh če hkrati še kadit nehaš.

xMiniar ::

Ja sam mam tako navado da bol mal pojem :3
Pa sm mislu obroke "nadomestit" z gainerji ko mi je lažje pit.

FTad ::

xMiniar je izjavil:

Ja sam mam tako navado da bol mal pojem :3
Pa sm mislu obroke "nadomestit" z gainerji ko mi je lažje pit.


S tem si si že zagotovil neuspeh.

Gainer naj bo nadomestek obroka 1x do največkrat 2x v enem dnevu.

Itak ti bo sedaj pol foruma pametovalo, da ne rabiš 5-6x jesti dnevno, če se želiš zrediti in pridobiti na mišični masi, vendar enostavno brez tega ne bo šlo. Ti za povečanje mišične mase potrebuješ hrano: beljakovine, hidrate in maščobe v ustreznem razmerju. Na dan jih moraš pač določeno število gramov pojesti. Sedaj, ali je to razdeljeno med 6, 5 ali 4 obroke je potem za podebatirat, vendar ti svetujem, da za učinkovit napredek imaš vsaj 5 trdih obrokov in en nadomestek obroka (bodisi tvoj gainer ali pa si sam namešaš merico whey+malta).

Če ne boš pravilno jedel in imel učinkovitih treningov, rezultatov ne bo, pa naj ti ostali kar koli drugega rečejo.

Unknown_001 ::

OP če že razmišljaš o tem da bi bilo lažje pit napitek kot pa jest en kvaliteten polnovreden obrok potem imaš zelo slabe prehranjevalne navade, ker ne ješ dovolj.

Simple, jaz osebno sem leto nazaj imel isto dilemo, če bi šel poleg obrokov uživat te dodatke in zapravit goro denarja za prašek iz kante za Jupol barvo. Pa mi je tudi mislim da ravno @mstrms1 svetoval da naj raje posežem po kavlitetnem jedilniku. Vzporedno sem treniral z enim ki je valjda na veliko prisegal na proteinske praške in gainerje, a osnovnih prehranjevalnih navad ni porihtal. Medtem ko sem jaz doma pridno malo več papcal in ob kosilu zaprosil za še kako extra šeflo domačega golaža, pasulja, med obroke dodal kako malico z polnomastnim sirom, jogurtom, kruhom, sadjem, začel zajtrkovati koruzne kosmiče, ribe itd... Pridno sem treniral, seveda bolj kot ne po svoje->pojavili so se problemi razporeditve moči, kar sem počasi odpravil s treningi z lastno težo, kjer sem okrepil stabilizacijske mišične skupine in kot rezultat mi je uspelo razviti lepo postavo s precej definicije in pridobiti na kilaži, tako da imam pri svojih 186cm sedaj nekje zdravih 81 kil (še delam na tem da pridem blizu 90 kil kvalitetne mase), kar je v primerjavi s prejšnjimi kilavimi 72-73 kilogrami za moje pojme lep dosežek glede na to da je večinoma zaslužna kvalitetna prehrana in je bilo polovico časa bolj kot ne malo samosvojega treninga iz katerega sem se naučil da je zdaleč najbolj pomemben trening celote in ne le ramen, prsi in bicepsa, kar večina začetnikov takoj navali.

Moj nasvet, preden napreduješ v rokah si razvij dobro nožno in hrbtno osnovo, nato šele pridejo roke na vrsto. Če ne boš imel isto štorijo kot jaz ko sem kviht dvigoval a me je po koncu hrbet šravfal, ko hudič.

Pa da ne bo pomote, nisem neki profi v teh zadevah, še zdaleč ne, ampak glede na to da mi je uspelo iz območja suhcev preiti v območje fit ljudi normalne teže po zaslugi zgoraj opisanega načina prehranjevanja in ogromno rutinskih vaj z lastno težo (sklece, dipsi, zgibi, počep z obremenitvijo, planks, sedenje v L položaju in kombiniranje le tega z dipsi in zgibi) ter domačih klasičnih vaj z ročkami (utežmi) + klasična fizična dela kot recimo brentač v prejšnjem mesecu v vinogradu, ali šerpa gajb v sadovnjaku itd. Pa moram rečt da sem zadovoljen edino žal mi je da nisem s treningom telesa začel že prej.

+ če že boš šel v te fore z dodatki se drži @FTad-ovega nasveta.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fitnes-Proteini (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9312586 (9901) Malner
»

Weight Gainer katerega ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5318815 (16472) D3m
»

Kako pridobim telesno težo in mišično maso?

Oddelek: Loža
338601 (8063) _Enterprise_
»

Kako se zrediti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24773193 (63428) thramos
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037596 (28001) CleanPower

Več podobnih tem