» »

Kreativne jedi

Kreativne jedi

betmen ::

Vem da ni pravi forum, ampak ker sem že tukaj registriran, se bo zih kakšen kuhar našel.

Dosti kuham po receptu J. Oliverja, ampak on vse "nameče" na krožnik oz. plato. Meni je to že dolgočasno, zato bi rad kakšno stran s kakšnimi recepti in inštrukcijami kako to vse zložiti na krožnik. Hočem da zgleda nekako "fancy" oz. expencive :-D

A veste tist, ko se omaka da na kot, pa pol z lico nardi vmes po sredini črto pa tko take fore

Ne najem nobenga primera slike na netu, kar bi točno pomenilo to kar iščem, ampak recimo te so še kr podobne:



black ice ::

"A boš jedu al' boš gledu?"

oemdzi ::

Včasih bi bolš bilo samo gledat :P
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

betmen ::

black ice je izjavil:

"A boš jedu al' boš gledu?"

Pripravlju bi take jedi...

pač peno od korenja
omako od zelene
pečena rebrca
pire
pa take fore in potem to zložit na krožnik... rad bi se nauču uprabljat različne tehnike in kombinacije okusov. Ampak od nekoga ki to zna in ni J. Oliver

M.B. ::

Ja Jamie zgleda obožuje svoje deske, pa nerad pomiva krožnike. .)

Po moje je najboljše da pogledaš za Food styling na YT al pa kje drugje.

Način postavljanje hrane, pa je moderna kuhinja, o kateri je tudi predmet na Harvardu Science of cooking, vsi javni videi so na voljo na YT, nastopajo pa sami kuharji restavracij z Michellinovimi zvezdicami, kjer tudi pripravljajo takšne čudne jedi. (aka molecular gastronomy)

Zelo zanimive pogruntavščine in recepti se nahajajo tudi na Khymos.
Razni dodatki (alganat, kalcijeva sol, metil celuloza...) pa se dobijo v Angliji.

@black ice Hrana ima zgleda boljši okus, če je lepo narejena na krožnik in ljudje so pripravljeni več plačati za njo pravijo znanstveniki znanstveniki
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

black ice ::

Pri meni ni časa za styling, ker se mi že med kuhanjem cedijo sline. Čeprav, ko nisi lačen je fajn za pogledat. :)

BorutO ::

black ice, tako je ... jaz že včasih med kuhanjem jem, če je sila. :P

STASI ::

Na 24 kitchen imaš nekaj oddaj kot so naprimer Hestons Feast, World Best Chefs,... Poglej si oddaje in videl boš kako po restavracijah krožnike oblikujejo. Mislim da je tudi na FLN nekaj oddaj prav na to temo.

Drugače pa kako knjigo. Recimo od Adria Ferrana bi bila cool. Ker Jamie je pač Jamie, Ferran pa je imel El Bulli. Pol je tu še kaka knjiga od Radzepija in od Aduriza (založba PHADION). Sam teh knjig ni v knjižnicah jih je treba kar kupiti, pa še poceni niso.

Zelo dodelano imajo pa seveda postavitve hrane na krožnik Japonci.

 El Bulli kreacija

El Bulli kreacija

"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: STASI ()

mn ::

Poglej si tudi tole:

http://www.modernistcookingmadeeasy.com/

Tukaj imaš razloženih par postopkov in sestavin ki jih potrebuješ za kreacije ki bi jih rad delal.

STASI ::

Tule se kaka ideja porodi:
http://www.molecularrecipes.com/
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Matija82 ::

Poglej si teorijo platinga.
http://forums.egullet.org/topic/63947-p...

M.B. ::

Potem še maš pa bivšega CTO-ja Microsofta Nathana Myhrvolda avtorja http://modernistcuisine.com/. Dosti receptov je na spletni strani ima pa tudi moderno eknjigo.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

BorutO ::

Ve kdo točen recept tega "šefovega šmorna"? Vsi obiskovalci ga hvalijo tam, torej bi še jaz rad to probal narediti. :P

betmen ::

Borut

iz beljakov in sladkorja narediš sneg

rumenjake zmešaš z mlekom, moko, vanilijevo palčko-sredico, soljo, pecilnim praškom

masi na koncu počasi dodajaš sneg

pol popečeš na obeh straneh, razrežeš na blazinice - mrežo, potreseš s sladkorjem, pustiš na ognju da malo karamelizira in je končan

Preliv iz sliv kupiš v Tušu, ga je Bine naredil za nas, stane malo manj kot 3 eura



in na koncu še karamelin sladoled

http://www.blog.uporabnastran.si/2014/0...

tle bojo pa objavljal vse recepte

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: betmen ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13319687 (17391) Unknown_001
»

debata o testeninah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10023689 (18717) Baja
»

Kitajske restavracije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11127326 (21372) dukedl
»

Slovenska tradicionalna hrana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8722828 (21177) ales85
»

Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)

Oddelek: Sedem umetnosti
2213972 (10063) St@jler

Več podobnih tem