Forum » Loža » Kreativne jedi
Kreativne jedi
betmen ::
Vem da ni pravi forum, ampak ker sem že tukaj registriran, se bo zih kakšen kuhar našel.
Dosti kuham po receptu J. Oliverja, ampak on vse "nameče" na krožnik oz. plato. Meni je to že dolgočasno, zato bi rad kakšno stran s kakšnimi recepti in inštrukcijami kako to vse zložiti na krožnik. Hočem da zgleda nekako "fancy" oz. expencive :-D
A veste tist, ko se omaka da na kot, pa pol z lico nardi vmes po sredini črto pa tko take fore
Ne najem nobenga primera slike na netu, kar bi točno pomenilo to kar iščem, ampak recimo te so še kr podobne:
Dosti kuham po receptu J. Oliverja, ampak on vse "nameče" na krožnik oz. plato. Meni je to že dolgočasno, zato bi rad kakšno stran s kakšnimi recepti in inštrukcijami kako to vse zložiti na krožnik. Hočem da zgleda nekako "fancy" oz. expencive :-D
A veste tist, ko se omaka da na kot, pa pol z lico nardi vmes po sredini črto pa tko take fore
Ne najem nobenga primera slike na netu, kar bi točno pomenilo to kar iščem, ampak recimo te so še kr podobne:
oemdzi ::
Včasih bi bolš bilo samo gledat
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
betmen ::
M.B. ::
Ja Jamie zgleda obožuje svoje deske, pa nerad pomiva krožnike. .)
Po moje je najboljše da pogledaš za Food styling na YT al pa kje drugje.
Način postavljanje hrane, pa je moderna kuhinja, o kateri je tudi predmet na Harvardu Science of cooking, vsi javni videi so na voljo na YT, nastopajo pa sami kuharji restavracij z Michellinovimi zvezdicami, kjer tudi pripravljajo takšne čudne jedi. (aka molecular gastronomy)
Zelo zanimive pogruntavščine in recepti se nahajajo tudi na Khymos.
Razni dodatki (alganat, kalcijeva sol, metil celuloza...) pa se dobijo v Angliji.
@black ice Hrana ima zgleda boljši okus, če je lepo narejena na krožnik in ljudje so pripravljeni več plačati za njo pravijo znanstveniki znanstveniki
Po moje je najboljše da pogledaš za Food styling na YT al pa kje drugje.
Način postavljanje hrane, pa je moderna kuhinja, o kateri je tudi predmet na Harvardu Science of cooking, vsi javni videi so na voljo na YT, nastopajo pa sami kuharji restavracij z Michellinovimi zvezdicami, kjer tudi pripravljajo takšne čudne jedi. (aka molecular gastronomy)
Zelo zanimive pogruntavščine in recepti se nahajajo tudi na Khymos.
Razni dodatki (alganat, kalcijeva sol, metil celuloza...) pa se dobijo v Angliji.
@black ice Hrana ima zgleda boljši okus, če je lepo narejena na krožnik in ljudje so pripravljeni več plačati za njo pravijo znanstveniki znanstveniki
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Sadly only a handful ever progress past that point.
black ice ::
Pri meni ni časa za styling, ker se mi že med kuhanjem cedijo sline. Čeprav, ko nisi lačen je fajn za pogledat. :)
STASI ::
Na 24 kitchen imaš nekaj oddaj kot so naprimer Hestons Feast, World Best Chefs,... Poglej si oddaje in videl boš kako po restavracijah krožnike oblikujejo. Mislim da je tudi na FLN nekaj oddaj prav na to temo.
Drugače pa kako knjigo. Recimo od Adria Ferrana bi bila cool. Ker Jamie je pač Jamie, Ferran pa je imel El Bulli. Pol je tu še kaka knjiga od Radzepija in od Aduriza (založba PHADION). Sam teh knjig ni v knjižnicah jih je treba kar kupiti, pa še poceni niso.
Zelo dodelano imajo pa seveda postavitve hrane na krožnik Japonci.
Drugače pa kako knjigo. Recimo od Adria Ferrana bi bila cool. Ker Jamie je pač Jamie, Ferran pa je imel El Bulli. Pol je tu še kaka knjiga od Radzepija in od Aduriza (založba PHADION). Sam teh knjig ni v knjižnicah jih je treba kar kupiti, pa še poceni niso.
Zelo dodelano imajo pa seveda postavitve hrane na krožnik Japonci.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: STASI ()
mn ::
Poglej si tudi tole:
http://www.modernistcookingmadeeasy.com/
Tukaj imaš razloženih par postopkov in sestavin ki jih potrebuješ za kreacije ki bi jih rad delal.
http://www.modernistcookingmadeeasy.com/
Tukaj imaš razloženih par postopkov in sestavin ki jih potrebuješ za kreacije ki bi jih rad delal.
STASI ::
Tule se kaka ideja porodi:
http://www.molecularrecipes.com/
http://www.molecularrecipes.com/
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
M.B. ::
Potem še maš pa bivšega CTO-ja Microsofta Nathana Myhrvolda avtorja http://modernistcuisine.com/. Dosti receptov je na spletni strani ima pa tudi moderno eknjigo.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Sadly only a handful ever progress past that point.
BorutO ::
Ve kdo točen recept tega "šefovega šmorna"? Vsi obiskovalci ga hvalijo tam, torej bi še jaz rad to probal narediti. :P
betmen ::
Borut
iz beljakov in sladkorja narediš sneg
rumenjake zmešaš z mlekom, moko, vanilijevo palčko-sredico, soljo, pecilnim praškom
masi na koncu počasi dodajaš sneg
pol popečeš na obeh straneh, razrežeš na blazinice - mrežo, potreseš s sladkorjem, pustiš na ognju da malo karamelizira in je končan
Preliv iz sliv kupiš v Tušu, ga je Bine naredil za nas, stane malo manj kot 3 eura
in na koncu še karamelin sladoled
http://www.blog.uporabnastran.si/2014/0...
tle bojo pa objavljal vse recepte
iz beljakov in sladkorja narediš sneg
rumenjake zmešaš z mlekom, moko, vanilijevo palčko-sredico, soljo, pecilnim praškom
masi na koncu počasi dodajaš sneg
pol popečeš na obeh straneh, razrežeš na blazinice - mrežo, potreseš s sladkorjem, pustiš na ognju da malo karamelizira in je končan
Preliv iz sliv kupiš v Tušu, ga je Bine naredil za nas, stane malo manj kot 3 eura
in na koncu še karamelin sladoled
http://www.blog.uporabnastran.si/2014/0...
tle bojo pa objavljal vse recepte
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: betmen ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19687 (17391) | Unknown_001 |
» | debata o testeninah (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23689 (18717) | Baja |
» | Kitajske restavracije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27326 (21372) | dukedl |
» | Slovenska tradicionalna hrana (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22828 (21177) | ales85 |
» | Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)Oddelek: Sedem umetnosti | 13972 (10063) | St@jler |