» »

Internet ne dela preko kabelske povezave

Internet ne dela preko kabelske povezave

vesoljec1 ::

Pozdravljeni.

Kot veliko ljudi, tudi sam sebi včasih naredim "štalo". V internetnih povezavah nisem ravno pri vrhu. Zgodilo se mi je naslednje. V službi imamo po firmi malo morje priključkov za internetni kabel. Ker pa nimamo wifi signala, sem si rekel, da bom svoj linksys wrv200 priključil na enega izmed njih in imeli bomo wifi (bravo jaz). Ker pa ta ni deloval (wifi povezava je bila, vendar ni bilo internetne povezave), sem šel na bližnji službeni računalnik priklapljat router, kjer bi ga recimo skonfiguriral. In ko le priklopim routar in grem v nastavitve (192.168.1.1) ter šarim po njih, po končanem delu vse skupaj shrani in reboota sistem. V zahvalo pa dobim sistem nedelujoč tudi na kabel. Skratka na ohišju na mrežni ni nobene lučke več in net ne trza. Desno v kotu spodaj je prekrižana povezava, ko bi vsaj trikotnik bil, tudi tega ne.
Ko pa priklopim računalnik zopet na omenjeni routar, se v desnem spodnjem kotu prikaže vsaj trikotnik na povezavi, vendar le te vseeno ni. Skratka tako sem zafural, da računalnik sedaj nima internetne povezave niti na kablu.
Zdaj bi rad pc vzpostavil v prvotno stanje na "kabel" internet.
Pomoč bi mi tako prav prišla, da se kar iskri.

Pa še za nameček je računalnik zaščiten z geslom, kar pomeni, da nimam administrativnega gesla.

hja, kot sem že prej omenil, štala.

Hvala za razumevanje in seveda pomoč, ki bo zelo dobrodošla.
Največjiš sovražnžik je STRAH!

s6c-gEL ::

Na enem delujočem pcju:
start meni, run, cmd, ipconfig /all

Prilepi izpis.

Wifi router moraš drugače priklopiti v lan port (ne wan), tako bo deloval samo kot AP (wifi dostopna točka).

Lahko da imate s strani glavnega routerja zaklenjen dostop do neta preko mac naslovov, tako da tvoj router seveda ni na dovoljeni listi (spremeniš njegov lan mac).

A lahko to kar na domačem?

s6c-gEL ::

Ne, na pcju v podjetju.

SeMiNeSanja ::

Če si vštekal router in dobil 'trikotniček', potem bi morala tudi povezava na firmino omrežje dati vsaj 'trikotniček'.

Je možno, da pri vsej paniki kabel nisi do konca vtaknil? Ali kabel vključil samo v računalnik, na vtičnico pa pozabil? Včasih se dogajajo najbolj hecne zadeve (Murphy na delu)...

Drugače pa kar tako na lastno pest v podjetju priklapljati router oz. accesspoint, ki ga privlečeš od doma ni priporočljivo - če imaš pasje šefe, lahko zaradi tega dobiš resne težave! Takšne stvari se počnejo IZKLJUČNO v dogovoru z odgovornimi.

Glede na to, da pri teh zadevah 'nisi ravno pri vrhu', kot sam praviš, pa bi ti svetoval, da v firmi poiščeš tistega, ki je odgovoren za take reči (imate kakega hišnega računalničarja?), se z njim dogovoriš in naj on zadevo skonfigurira tako kot se šika.

Zakaj to pravim - če zadevo uspeš priključiti, ampak nisi ustrezno nastavil varnost, lahko na stežaj odpreš vrata do omrežja podjetja za vsakega, ki bi se priklatil mimo in imel 5 minut časa, da se igra 'heckerja'. Ko je enkrat na omrežju, pa lahko naredi lepo sranje. Kriv bo pa kdo? 3x lahko ugibaš.....

Ker službe ravno ne rastejo na drevesih, se prosim ne igraj s tem.

Mah, je hišni računalnikar popravil stvar. Hvala bogu brez dvigovanja prahu. Bom raje še malo prebral in se naprej učil o teh stvareh. Preveč na "horuk" sem štartal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568003 (4832) c23po
»

Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnike

3013660 (3006) verto
»

Internet ne deluje kljub vzpostavljeni povezavi

142284 (1950) seba75
»

Žični prenos podatkov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7510239 (8760) joker16_7
»

V domačem omrežju neznani računalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
545303 (4364) Brane22

Več podobnih tem