» »

Težava z wifi vmesnikom Edimax Ew-7811Un

Težava z wifi vmesnikom Edimax Ew-7811Un

georgeus ::

Imam vmesnik: http://www.edimax.com/edimax/merchandis... in optiko 10/10mbps. Na prenosniku dela na polno, medtem ko mi na PC-ju download niha med 2 in 6 mbps, upload je pa skor na 0. Na obeh imam Win7. Kaj bi lahko bil vzrok tem težavam?
  • spremenilo: georgeus ()

popster ::

lahko je problem v driverju. To lahko preveris ce zaženeš iz usb ključa linux mint, če ti v linuxu dela uredu potem rabis drugo verzijo driverja ali windows 8.

Spajky ::

Ti nano ključki so en š*t (nobene poštene antene ne moreš spravit v tako malo placa!)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

popster ::

(nobene poštene antene ne moreš spravit v tako malo placa!)
malo cudno se mi zdi da bi bla antena, ker downoada mu med 2 in 6 mbps.. hmm

Sem poskušal še enkrat zbrisat in namestiti driverje, pa ni uspeha. Čudno je predvsem, da dela na laptopu brez problema, na PC-ju pa niti z priloženim driverjem. Sumim, da je nekaj drugega, kajti če bi bil driver bi moralo delat. Problemi se pa pojavijo že pri instalaciji tega priloženega driverja, ker mi instalacija kar obstane za 10min preden zaključi, cd-se neha vrtet, potem pa mi naenkrat zaključi. Kot da bi nekaj časa zaspal PC, potem pa software v resnici dela, res čudne stvari.
Linux nisem še preizkusil, ker nimam izkušenj in časa, mogoče se še spravim.

Poraja se mi par laičnih vprašanj:
Ali je mogoče, da ga moti kakšna frekvenca, ki jo oddaja PC, laptop pa ne?
Je lahko za to kriva stara verzija BIOSov ali nekompatibilnost z matično?

Sej vem, da ne bom dobil točnega odgovora, mogoče kakšno mnenje vseeno, ker imate več izkušenj. Drugače si bom pa verjetno umislil nov wifi sprejemnik, pa bo zadeva prej rešena. Katerega svetujete?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: georgeus ()

Sem rešil težavo...če bo komu pomagalo v prihodnosti.
Kriv je bil XFastLAN software, ki ga dobiš zraven driverjev pri AsRock matični in kao nadzira kateri aplikaciji bo dal prednost na liniji, v resnici pa samo zavira delovanje.

Hvala vsem za usmeritve! Lp.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalizacija VHS kaset

Oddelek: Zvok in slika
388640 (7370) dottor
»

Predvajanje datotek .mkv

Oddelek: Programska oprema
404300 (3580) Zvezdica27
»

Kateri USB Wireless adapter ?

Oddelek: Omrežja in internet
92446 (2254) EvilDare
»

Digitus PCI54 p2p Jaht PCMCIA108 ne gre hitreje?

Oddelek: Omrežja in internet
81489 (1401) Spajky
»

Nakup WLAN kartice

Oddelek: Kaj kupiti
473618 (2343) pujsek_

Več podobnih tem