» »

PayPal počasi uvaja podporo za bitcoin

PayPal počasi uvaja podporo za bitcoin

Slo-Tech - PayPal, ki je v lasti Ebayja, je sporočil, da bodo sodelovali s tremi podjetji, ki ponujajo procesiranje plačil z bitcoinom. BitPay, Coinbase in GoCoin bodo v prihodnosti pomagali PayPalu sprejemati plačila tudi v bitcoinih.

To še ne pomeni, da boste lahko na PayPalu plačevali z bitcoini, je pa korak v tej smeri. Spomnimo, da so v začetku meseca tudi v PayPalovi podružnici Braintree napovedali podporo za bitcoin. Partnerstvo z BitPayem, Coinbasom in GoCoinom je torej naslednja stopnja pri prevzemanju bitcoina.

Uporabniki na PayPalu še ne bodo mogli imeti stanja v bitcoinih niti ne bodo mogli trgovati z njimi. Bodo pa lahko prodajalci na PayPalu, ki prodajajo digitalne dobrine, sprejemali bitcoine, saj bodo te transakcije procesirala omenjena tri podjetja. PayPal bo prejel provizijo za vsak sklenjen posel.

Storitev je za zdaj sila omejena. Vsebinsko na prodajalce digitalnih dobrin, geografsko na Severno Ameriko; pa tudi med trgovci, ki ustrezajo tema pogojema, bo PayPal bitcoinsko poslovanje sproščal postopoma. Prav tako bitcoinov ne bodo mogli sprejemati trgovci, kjer je treba plačati pred dobavo blaga. To je razumljivo, ker bitcoin onemogoča vsakršno razveljavitev transakcije in vračilo denarja (chargeback). Scott Ellison, ki v PayPalu vodi korporativno strategijo, dodaja, da gre za zadnjo stopnjo v pet mesecev trajajočem testu bitcoina, ki ga je izvajal PayPal.

Omenjena tri podjetja že procesirajo transakcije za nekaj velikih strani, kjer je mogoče plačevati z bitcoini. Coinbase na primer sodeluje z Overstock.com in Square. BitPay uporabljata TigerDirect in NewEgg. PayPal se za zdaj omejuje na digitalne vsebine z nizko ceno (recimo posamezne skladbe), s čimer omejuje potencialno škodo pri zlorabah, a bodo sčasoma verjetno razširili podporo bitcoinu. Rešiti pa bo treba problem povračil, saj se transakcij z bitcoini ne da razveljaviti, torej bodo morali sčasoma imeti uporabniki na PayPalu tudi račune s stanjem v bitcoinu, če naj se ta kriptovaluta bolj razširi.

3 komentarji

popster ::

To je verjento zato ker je paypal malo konkurenca bitcoinu in se bojijo da bi bitcoin, kot brezplačen sistem prevladal.

Totscha ::

Ne vem zakaj bi bil Bitcoin nateg. Vse je javno in transparentno. Je pa tvegano, ja...

Tudi ne razumem, zakaj bi bil problem z razveljavitvijo transakcije. Če nekomu ne zaupaš, mu pač ne pošlješ Bitcoinov. Zaupanja vreden trgovec ti bo pa povrnil vrednost nakupa v primeru reklamacije, ker ga bo skrbelo za svoje dobro ime. Za transakcije med strankami, ki si medsebojno ne zaupajo se gre pa pač preko posrednika (escrow). In se za to plača provizijo.

Kar se tiče provizij. Komot pošlješ transakcijo brez provizije, samo če ne ustreza pravilom bo lahko trajalo kar nekaj ur, da bo sprocesirana. http://bitcoinfees.com/

PayPal gre pa zraven po sistemu: If you can't beat them, join them. ;) Bitcoin kot tak tako ali tako ni za mase, ker je po svoje malo prekompliciran za njih. Raja naj pač plačuje provizije :)
Haters gonna hate... ;)

cegu ::

Totscha je izjavil:

Bitcoin kot tak tako ali tako ni za mase, ker je po svoje malo prekompliciran za njih. Raja naj pač plačuje provizije :)


Še ni za mase. Bo pa. Tole se meni zdi kot nova papirnata revolucija za denar. Bitcoin lahko spraviš v črtno kodo in sprintaš na WC papir. V nekaj letih bo lahko že legalno podjetje, ki se bo ukvarjalo s tiskanjem denarja. Zato, ker Inkjet barva pač zbledi čez čas


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eBay - vračilo denarja (PayPal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
329228 (7079) refosk

PayPal, PaySafeCard...

Oddelek: Loža
78585 (8249) Tilen
»

PayPal (končno) podpira nakazila v Slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
7316640 (8961) techfreak :)
»

kako plačati (paypal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
4713930 (12140) bluefish
»

Kako varno uporabljati mastercard na internetu?

Oddelek: Loža
286942 (5654) Mavrik

Več podobnih tem