» »

Visa onemogočila kartice izdajatelja WaveCrest, ki je ponujal polnjenje z bitcoini

Visa onemogočila kartice izdajatelja WaveCrest, ki je ponujal polnjenje z bitcoini

Slo-Tech - Uporabniki predplačniških plačnih kartic Visa, ki so jih ponujali BitPay, Cryptopay, Bitwala in drugi ter so omogočale polnitev z bitcoini in plačevanje s klasičnimi valutami, so v petek ugotovili, da so njihove kartice le še neuporaben kos plastike. Visa je namreč prekinila pogodbeno sodelovanje s podjetjem WaveCrest iz Gibraltarja, ki je za omenjene ponudnike izdajalo kartice.

Iz Vise sporočajo, da so se za preklic sodelovanja odločili zaradi dalj časa trajajočega nespoštovanja pravil WaveCresta. Ob tem dodajajo, da nimajo nič proti bitcoinu in da bodo kartice ostalih izdajateljev, ki ponujajo isto storitev - polnitev v bitcoinih, koriščenje v tradicionalni valuti - še naprej normalno delovale. Po drugi strani pa so nehale delovati tudi ostale kartice WaveCresta, ki nimajo zveze z bitcoinom. Zato so tudi BitPay, Cryptopay in Bitwala sporočili, da dogodek obžalujejo in iščejo alternativne izdajatelje kartic.

Iz WaveCresta so uporabnikom sporočili, da so njihova neporabljena sredstva na varnem in da jih bodo lahko unovčili prek ostalih kanalov, čeprav niso podrobneje razložili, kateri so ti kanali. Pričakovati je, da jim bodo omogočili izplačilo bitcoinov v druge denarnice. Prizadetih je veliko uporabnikov, saj imelo samo eno izmed podjetij, Wirex, več kot pol milijona uporabnikov s predplačniškimi bitcoinskimi karticami.

9 komentarjev

Glugy ::

Težko verjamem da to ni zarad tega ker je ponujal polnjenje z bitcoini. Nespoštovanje pravil WaveCrest je totalno preohlapno da bi me prepričal.

SimplyMiha ::

Potem bi o nemogočili tudi druge kartice, ki omogočajo polnjejnje z BC-ji.

next3steps ::

Pričakovati je, da jim bodo omogočili izplačilo bitcoinov v druge denarnice.

Če prav razumem, je samo samo polnjenje potekalo v bitkovancih, na sami kartici jih pa ni bilo. Iz tega je slediti, da bo možen dvig denarja in ne bitcoinov.

stara mama ::

Naložil si si BTCje (in drugo) na wallet ponudnika. V skladu z aktualnim tečajem ti je ponudnik prodal sorazmerno količino BTCjev za željen znesek plačila v EUR/USD/...

Bila je super stvar, dokler je trajala. Gor sem dal nekaj BTC, ko sem začel plačevat s tem, pa je bila vrednost že 2x in si dobil več glede na svoj vložek.
Če je šel tečaj dol, si pač hodlal.

Zgodovina sprememb…

Vrocipes ::

Tudi Xapo Visa kartice so ukinili.

SebyDiamant ::

Bitbay ima Mastercard in super dela :)
12EUR popusta na SUMUP čitalec bančnih in kreditnih kartic,
brez stroška najema:
http://fbuy.me/k8MvL

subby ::

Kje vidiš mastercard? Jaz vidim sam opcijo vise pa še to ne dela že nekaj časa.

KickinHard ::

BitBay je Polska in uporablja Mastercard naročiš pa jo lahko samo v njihovi državi. Advcash tudi od danes naprej ne deluje mastercard prepaid (Wawecrest pogodba).

IL_DIAVOLO ::

Hehe pol pa se zivi s coinsi, ce jih ne priznavajo kot legit valuto.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bitcoin spet raste in dobiva nove uporabnike

Oddelek: Novice / Kriptovalute
177538 (4945) svecka
»

Bitcoin se je umiril, koliko pa stane rudarjenje?

Oddelek: Novice / Kriptovalute
4821083 (14888) marS
»

CES 2014: naprave za rudarjenje bitcoinov

Oddelek: Novice / Kriptovalute
1810883 (8319) Totscha
»

Bitcoin znova na zgodovinskem vrhu (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
1187135381 (88369) technolog

Več podobnih tem