» »

VirtualBox - po apdejtu mece vse na primarni zaslon

VirtualBox - po apdejtu mece vse na primarni zaslon

CyberPunk ::

Par dni nazaj sem apdejtal Virtualbox na 4.3.16 (.14 ni delala na Win7 64-bit in sem imel gor .12), pa mi zdaj vse virtualne masine odpre na primarnem zaslonu v zgornjem levem kotu in to v enem cisto pomanjsanem oknu. Ce povlecem na sekundarnega, bo ob vsaki spremembi resolucije (BIOS / boot / OS) vrgel nazaj na primarnega in stisnil v majhno okno.
Ponavadi si je zapomnil pozicijo, lokacijo in velikost. Ocitno se je zadeva celo tako pokvarila, da mi recimo WinXP masine ne uspe obdrzati na drugem zaslonu, ce je ne maksimiziram. Samo ob raztegnitvi okna v uporabno velikost ga vrze nazaj na primarni zaslon in stisne.
Kaksna ideja, kaj bi bilo narobe oz. kako to resiti (razen ce je zdaj to nov bug v .16 - nasel nisem nicesar)?

Never mind. Izgleda, da Oraclu ne rata vec. Bug je ocitno v 4.3.16. Ko sem dal nazaj na zadnjo preizkuseno in delujoco verzijo (4.3.12), je spet vse OK.

Izšel je 4.3.18, optimistično nadgradil v upanju, da so končno le porihtali zadeve, ampak je ta problem še vedno prisoten. En zadevni thread je tudi na:
https://forums.virtualbox.org/viewtopic...
Zaenkrat je za Win7, kot kaže, še vedno 4.3.12 zadnja stabilna verzija. :/

A komu VirtualBox, novejsi od verzije 4.3.12, sploh deluje normalno? Sem probal zadnjo verzijo 4.3.24, pa so popolnoma iste tezave: vsakega hosta odpre na primarnem zaslonu v enem stisnjenem oknu, pa nikoli si ne zapomni spremenjene pozicije ali velikosti.
Zgoraj omenjeni thread so zaklenili in pobrisali ene nove poste na njem...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosni računalnik in dodatni zaslon

Oddelek: Zvok in slika
123173 (2915) Žiga127
»

Maksimiziranje brez maksimiziranja

Oddelek: Operacijski sistemi
112560 (2190) CyberPunk
»