Forum » Programska oprema » Snemanje TV programa preko PC
Snemanje TV programa preko PC
shadeX ::
Imam Amis tv. Rad bi posnel program ki se trenutno predvaja. Zanima me kateri bi bil najboljši software za tole? Poznam jih kar nekaj ki snemajo zaslon, ampak končni produkt porabi veliko prostora, ne snema zvoka ali pa je z njim narobe kaj drugega. Torej po izkušnjah sodeč, kateri bi bil za snemanje TV-ja na PC-ju najboljši program?
- spremenil: shadeX ()
eric_cartman ::
Po mojem mnenju imaš najboljše možnosti pri zastonjskih programih z Camstudio ali pa Ezvid.
Sicer imaš pa v vsakem primeru možnost naknadnega kompresiranja zaradi omenjene velikosti videa recimo v Adobe Premieru in mislim, da ima tudi Windows Movie Maker te možnosti, vendar ne bom trdil, ker ga ne uporabljam. Za Adobe Premiere pa jamčim, da je najboljši oz. po velikosti in kvaliteti najbolj primeren format Quicktime H.264, ki je seveda v Full HD.
Zvok ponavadi lahko zajameš na ta način, da v programu nastaviš pri nastavitvah zvoka na sound card --> What you hear. Meni je vedno delalo BP.
Kar pa se tiče framerate-a, moraš glede na to, da naši televizorji oddajajo sliko v načinu PAL (25 fps) tudi ti nastaviti enak framerate, sicer boš imel lahko probleme s tresenjem oz. občasnim utripanjem slike.
Če pa imaš v mislih plačljive programe za zajem slike na zaslon pa imaš tukaj nekaj dobro ocenjenih idej:
http://screen-capture-software-review.t...
Sicer imaš pa v vsakem primeru možnost naknadnega kompresiranja zaradi omenjene velikosti videa recimo v Adobe Premieru in mislim, da ima tudi Windows Movie Maker te možnosti, vendar ne bom trdil, ker ga ne uporabljam. Za Adobe Premiere pa jamčim, da je najboljši oz. po velikosti in kvaliteti najbolj primeren format Quicktime H.264, ki je seveda v Full HD.
Zvok ponavadi lahko zajameš na ta način, da v programu nastaviš pri nastavitvah zvoka na sound card --> What you hear. Meni je vedno delalo BP.
Kar pa se tiče framerate-a, moraš glede na to, da naši televizorji oddajajo sliko v načinu PAL (25 fps) tudi ti nastaviti enak framerate, sicer boš imel lahko probleme s tresenjem oz. občasnim utripanjem slike.
Če pa imaš v mislih plačljive programe za zajem slike na zaslon pa imaš tukaj nekaj dobro ocenjenih idej:
http://screen-capture-software-review.t...
shadeX ::
uf GTX970, ravno fraps ne. Ta je ubistvu najslabši med vsemi ki jih imam na seznamu. Pač 2 uri snemanja bi porabilo praktično cel disk ki ga imam na voljo.
@eric_cartman, hvala za predloge. Ezvid nisem še dejansko probal ampak ga bom..
@eric_cartman, hvala za predloge. Ezvid nisem še dejansko probal ampak ga bom..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za enostavno urejanje videaOddelek: Programska oprema | 2040 (1729) | m0LN4r |
» | Program za snemanje dogajanja na zaslonuOddelek: Programska oprema | 2714 (2365) | r3dkv1c4 |
» | Rahlo zatikanje slikeOddelek: Zvok in slika | 2514 (2199) | Sssaga |
» | Program za snemanje gameplayaOddelek: Igre | 1928 (1816) | KraP |
» | Kompresija filmov v DivXOddelek: Zvok in slika | 1426 (1175) | JC_DENTON |