» »

Elite dangerous

Elite dangerous

«
1
2 3

Netrunner ::

Poleg Star Citizena se očitno pripravlja še ena sci-fi igra, katera je že v beta fazi in katera bo imela praktično neomejeno vesolje.

Elite dangerous

Je kdo to zadevo že testiral?

Truga ::

Jaz igram, zadeva je super. Space truck simulator!

Netrunner ::

Kako je kaj vodljivost ladje? .. stil freelancerja ali je zaguljeno kot v Star Citizenu ?

Me precej mika ta zadeva, vendar sem že dal pledge na Star Citizen ...

Truga ::

Ladje se vozijo skor ko v x-wingu, s to razliko da imas tud strafe komande, in flight assist off, kjer se vozi ko KSP, in je v vecini neuporaben. Pa yaw je precej znerfan, tako da ce hocs hitr zavit moras nagnt ladjo in potegnt, kot v avijonu.

Kocka ::

Ta igra je menda zakon na Oculus Riftu, če imaš seveda dovolj močno grafično. Vendar samo demo verzija stane 60 eur - ali sem morda kaj spregledal?

bluefish ::

Ne. Igra je v beta oziroma razvojni fazi. Ob nakupu dobiš dostop do vseh prihodnjih posodobitev in ob izidu tudi finalno različico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Netrunner ::

Vsaka taka igra je zakon na ocular riftu... poleg Elite in Star Citizen je še Eve Valkyre ... očitno nas čaka doba sci-fi iger ... končno

Kakšna grafična je potrebna za ocular rift ? ..kaj je sploh že zuni tista zadeva?

Kaj tukaj bo en masoven server kot pri eve online ali več ločenih?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Netrunner ()

Truga ::

Rift je zaenkrat se vedno samo developer verzija. Predlagam da pocakas na "zaresno", ki bo boljsa, in po vsej verjetnosti pod $300. Trenutno zadeva stane $350.

Aja, pa elite ne rabi neki jako grozne grafike. Meni na eni 6950 dela super.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

BigWhale ::

Sprobal Elite in je stvar kr vsecna. Vcasih combat traja mal predolgo ampak, vse skupi je on-par s vsemi ostalimi Elite igrami. Na zacetku mas crap ladjo. :D

Truga ::

Meni je sidewinder po pravici povedano bla se najbl vsecna ladja.

Ampak, moras montirat class 2 cannone gor. Pol reci umirajo mal hitrej. :D

Aja, btw, http://us2.campaign-archive2.com/?u=dcb...

Beta 2 to be released 30th September

500 sistemov, nove puske, nove ladje.

Meanwhile at star citizen: prodajamo ladje! :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

Kurzweil ::

Tole ja prav neverjetno, po tem ko sem čakal skoraj desetletje na resno vesoljsko simulacijo, se mi sedaj kar dva slinita. Osebno sem se napalil na Star Citizen, obojega gotovo nebom igral, en naslov pa gotovo veliko. Truga, to povsem nebo držalo, najprej so dali ven Hangar Module, nedolgo nazaj oni dog fight module, sledi race module. Jaz tako pravim, raje dlje pa ornk, kot pa čimprej in šalabajzersko izdat igro. Je pa res, da kdor bo prvi bo kar precej folka pobral, po drugi strani pa kdor je pledgal je ziher. Bo pa zaniivo primerjat igri, na eni strani Elite z 8M$ budgeta ina Star Citizen z 54+M$. Kar pa se sistemov tiče je to že pri prvih Elite bila tista prednost, ampak kdor se spomni je bilo vse zelo generično in spet moje skromno mnenje, da bolje da je manj sistemov, ampak tisti izpiljeni, naprimer pri Star Citizenu, se dejansko razvijajo jeziki in podobno. Vsekakor je vedno na prvem mestu igralnost, ampak Star Citizen ga bo na tem področju pojedel.

Kakorkoli oboje komaj čakam.

Truga ::

SCjev problem je da skos pravjo "2 weeks", pol pa 1 mesc kasnej vedno se nic sploh ni.

Ce bi bli lepo tih in delal igro, in pol rekl "klele mate patch", bi bla zadeva velik bolje sprejeta.

BigWhale ::

Kurzweil je izjavil:

Truga, to povsem nebo držalo, najprej so dali ven Hangar Module, nedolgo nazaj oni dog fight module, sledi race module.

Res je imel Elite nekaj prednosti, vendar 'hangar module' in 'arena commander' je nekaj cesar jaz ne bi dajal ven. Hangar module je se je men zdel neki kot 'lej tle lahko vidis kam je slo tvojih X dolarjev, a ni kul???'. Arena commander je bla pa ena taka srednje velika zalost. Ce ne bodo precej popravil zadev, potem bom jaz svoje assete prodal.

Kurzweil je izjavil:

Bo pa zaniivo primerjat igri, na eni strani Elite z 8M$ budgeta ina Star Citizen z 54+M$.

Ti dve igri je ze v startu mal trapast primerjat. Ze zaradi samega budgeta, bi Star Citizen moral prehiteti Elite, ne sam po levi, se po desni. Denarja imajo tolk, da bi stvar lahko mal hitrej packal skupi vse tole.

Kurzweil je izjavil:

Kar pa se sistemov tiče je to že pri prvih Elite bila tista prednost, ampak kdor se spomni je bilo vse zelo generično in spet moje skromno mnenje, da bolje da je manj sistemov, ampak tisti izpiljeni, naprimer pri Star Citizenu, se dejansko razvijajo jeziki in podobno.

Ce gre za 'space trading game', potem je genericnost OK! :> Do neke mere, jasno. Elite Dangerous je s sedanjimi 500 (al kolk) sistemi dovolj ne-genericen, da ga komot igras. Industrija ni tako razvejana kot je v EVE Online, se kak layer lahko dodajo, kaj vec pa ze vprasanje, ce ima smisel.

Izpiljenost v smislu jezikov in podobnih detajlov pa meni bolj deluje kot 'overengineering', kot karkoli drugega. Na koncu je to nek 'eye-candy', za katerega najprej reces WOW, potem ti je pa vseeno zanj. Vcasih ti predstavljajo se motec element v igri.

Kurzweil je izjavil:

Vsekakor je vedno na prvem mestu igralnost, ampak Star Citizen ga bo na tem področju pojedel.

StarCitizen od igralnosti zaenkrat nima se nicesar in je tezko rect, da bo kr pojedel Elite. :) Flight model, ce ga niso popravili, je sranje v primerjavi z Elite. :)

Truga ::

Flight model v star citizenu je super. Problema sta 2. Prvi je fly by wire (ker brez tega pac ne gre ce simuliras vse thrusterje), ki je se v razvoju, in kot tak ne dela najboljs na vseh ladjah. Ampak v 0.9 je ze neskoncno boljsi kot v 0.8, in jaz nimam vec problemov, in mi je neprimerno bolj fun kot elite, kjer je hitrost vrtenja omejena, in odvisna se od hitrosti ladje. Samo jaz pac nimam aurore.

Drugi problem je aurora. Aurora ma skupaj z main thrusterjem 7 thrusterjev. Glede na to da si igral KSP verjetno ves kako bi zgledal ce bi mel samo raketo + 6 rcs portov. Aurora kot taka ne bo nikoli vec kot space kombi, ki ga ASAP zamenjas, in tud ni misljeno da bi bla.

Kar pa se tice kvalitete igre, zadeva niti v alpha ni. Verjetno nebi nic od tega se releasal ce zadeva nebi bla crowdfunded, ali pa ce fani nebi nonstop ragal da zakaj se nemorjo igrat. No, zdej lahko igrajo, za dolocene definicije "igrajo". :D

Netrunner ::

Jaz sem pustil pledge na SC ker takrat za Elite še nisem vedel .. pa četudi bi, bi se odločil za SC predvsem zato ker ni nobene založbe v ozadju ki diktira kdaj in kako mora biti igra končana .. Kar sem videl je Elite trenutno dosti bolj igrabilna kot SC, vendar ko bosta igri končani verjamem da bo SC na precej višjem nivoju.

Žal časa za SC + Elite nimam, tako da ne morem direkt primerjat saj kar se Elite tiče sem gledal samo youtube posnetke.

Kakorkoli ... končno prihaja tisto kar čakam že od kar hodim..

BigWhale ::

Meanwhile in Beta 2.02



Kar nekaj sprememb. Mogoce ne zgleda tko lepo kot Star Citizen, je pa zame dost lepo! :)

miteq ::

Nice. :)

Truga ::

Beta 3 je ze par dni uzun. Stevilo sistemov povecano na ~2500. Dodan je mining, ki je zaenkrat predvsem "beta". Ne priporocam. :D

Dodan je tudi fuel scoop, da lahko na zvezdi (pa gas giantih?) naberes vodik, pa naprava za interdiction je koncno na voljo playerjem. Trenutno sicer deluje samo na NPCjih.



Nyoron~

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

jamiroq ::

vsaj netcode so malce izboljsali, da se (vecinoma) da prijaviti in da se ne razsuje ob vsakem drugem skoku v hyperspace.

interdiction se mi zdi tak minigame, ki zna postat precej tecen. posebno, ko bo omogocen pvp interdiction.

pozna kdo kaksen trading tool (crowd sourced ali pa ne, je vseeno), da ne pisem svojega? spreadsheet z vec kot stirimi postajami je precej nepregleden.

Truga ::

http://www.elitetradingtool.co.uk/

Tale je, sam ne dela dobr od updejta.

BigWhale ::

A za te trading toole obstajajo kaksni APIji? Al to folk minira podatke in jih pol vpisuje? :)

jamiroq ::

BigWhale je izjavil:

A za te trading toole obstajajo kaksni APIji? Al to folk minira podatke in jih pol vpisuje? :)

pes delajo.
vcasih (se v beta 2, iirc) je delal slopey's bpc trade tool, ki je avtomagicno od nekod pobiral podatke ampak so frontier to moznost onemogocili. na support strani pise, da tega ne dovolijo in da bodo mogoce naredili nek api. do takrat ostane list papirja in svincnik, tako kot v elite/frontier/first encounters :).

elitetradingtool.co.uk poznam ampak prej kot ga usposobijo si res napisem svojega :). karkoli je bolj pregledno kot papir ali pa spreadsheet.

Truga ::

Ja iz rama so scrapal podatke. Sej verjetn bi se se vedno dal to pocet, sam bi blo precej bl komplicirano, ker se zdaj lokacija teh reci v ramu spreminja, ni vec staticna.

BigWhale ::

Problem je v tem, da list in svincnik odpadeta, ce se cene in demand spreminjajo. Ce se ne, pol trading sucks. :)

jamiroq ::

svincnik in papir sta uporabna vsaj za to, da si zapises kaj na kateri postaji prodajajo/kupujejo, ce nic drugega. pa okvirne cene in supply/demand, ker se zaenkrat ne spreminjajo tako drasticno, vsaj kolikor opazam. mogoce kdaj zmanjka, ko je supply manjsi od 10, to je pa tudi vse.

Truga ::

Latest news, zadeva ima always online DRM. Offline opcijo so skenslal iz development plana :D

BigWhale ::

Truga je izjavil:

Latest news, zadeva ima always online DRM. Offline opcijo so skenslal iz development plana :D

Kr precej folka je ful butthurt zarad tega. Jest se razmisljam kolk mi je oz. mi ni to vsec.

Solo play se zmeri obstaja, vendar moras bit online.

Po mojem so space model zbasal na serverje in se ti bo galaksija sproti nalagala, ko bos letal naokrog. :)

Truga ::

Ja sej to se ze zdej dogaja. Pac, isto ko diablo 3. Men je vsec da so skenslal ker zdej berem fallout po internetih, in je tona smeha. Po drug stran pa to pomen da ne bo modov. In da ne bom nikol mel anakonde, ker se mi ne bo dal grindat zadnjo, zgulfat is jo pa tud nam mogu.

BigWhale ::

Truga je izjavil:

Ja sej to se ze zdej dogaja. Pac, isto ko diablo 3. Men je vsec da so skenslal ker zdej berem fallout po internetih, in je tona smeha. Po drug stran pa to pomen da ne bo modov. In da ne bom nikol mel anakonde, ker se mi ne bo dal grindat zadnjo, zgulfat is jo pa tud nam mogu.


Sej bos credits kupil na e-bayu. :D

Truga ::

Netrunner ::

Truga je izjavil:

Latest news, zadeva ima always online DRM. Offline opcijo so skenslal iz development plana :D


pa saj se gre za online igro .. nimaš kaj igrat offline ? ..

meni je vseeno ali je ni ni :)

Vzel sem jo na preorder .. še slab mesec moram počakat da vidim za kaj sem zapravil 40€

BigWhale ::

Netrunner je izjavil:

Truga je izjavil:

Latest news, zadeva ima always online DRM. Offline opcijo so skenslal iz development plana :D


pa saj se gre za online igro .. nimaš kaj igrat offline ? ..

meni je vseeno ali je ni ni :)


Jah, ni. Na Kickstarter campaign so povsem jasno povedal, da bo mozno spilat tud solo in offline.

Elite je bil VEDNO dolgocasen offline spil. Mene je recimo precej zabaval in tud zdej sem se v beti zabaval. Men interakcija z ostalimi playerji smrdi. :>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Netrunner ::

BigWhale je izjavil:

Men interakcija z ostalimi playerji smrdi. :>


Pa to je ravno eden izmed čarov online iger .. da nisi sam in da se moraš ukvarjat z debilnostjo posameznikov :)

BigWhale ::

Takrat kadar to zelis, vsekakor. Ce pa tega ne zelis, je pa to precej duhamorno.

Netrunner ::

Elite "single player combat tutorial" je prišel in na mojo srečo teže presenetljivo dobro na moji old school grafični radeon 6850

Truga ::

Jaz mam tud kr staro grafiko pa mi vseen dela super, kljub temu da je kr let spil.

BigWhale ::

I concur. Na mojem AMD HD6850 je stvar precej lepa in deluje povsem tekoce. Nastavitve se same postavijo na high.

jamiroq ::

par zanimivih srecanj:


 se kdo prepozna?

se kdo prepozna?



pa se triple monitor goodness (skoda, da miska ne dela ravno ok v borderless window mode):



Netrunner ::

pa to ni res kako počasi grejo dnevi ... noče in noče priti tisti 16 december

fireX88 ::

sam res... še daleč je do plače...
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Netrunner ::

Plača je sedaj sekundarnega pomena

fireX88 ::

vas razumem :)
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Netrunner ::

še 1 dan :) .. končno ... Upam da jim ne bo server crknil

Truga ::

Who are you kidding?

Tezaab ::

Itak bo zadeva krepnila ze prej. Se downloadat je ne bo mozno.
sisemen: "Inženirstvo je v nenehni tekmi z vesoljem. Trudi se izdelati
tehnologijo, ki je odporna na idiote, vesolje pa se trudi izdelati vedno
hujše idiote. In vesolje zmaguje."

Netrunner ::

se pravi če bo šlo vse po sreči bo release tam okoli 20.12 :)

Netrunner ::

Stran je že padla parkrat dol :) ... upam da se bo vse zrihtalo do 17 ure ko pridem domov

Netrunner ::

Tezaab je izjavil:

Itak bo zadeva krepnila ze prej. Se downloadat je ne bo mozno.

:) točno to se dogaja ...

od 16:30 do 20:00 mi je uspelo dobiti slabih 60%

Tezaab ::

Nekje od 21:00, 1/3. Jbg, imam se DA:I za spilat.
sisemen: "Inženirstvo je v nenehni tekmi z vesoljem. Trudi se izdelati
tehnologijo, ki je odporna na idiote, vesolje pa se trudi izdelati vedno
hujše idiote. In vesolje zmaguje."

Tezaab ::

Hm... najlepsa stvar tega always online jajca: ne mores si izbrat imena, kot ga ima ze kdo drug, v igri, ki je prakticno single player...
sisemen: "Inženirstvo je v nenehni tekmi z vesoljem. Trudi se izdelati
tehnologijo, ki je odporna na idiote, vesolje pa se trudi izdelati vedno
hujše idiote. In vesolje zmaguje."
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Star Citizen - Squadron 42 (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Igre
1813251475 (3688) oo7
»

No Man's Sky (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
22538552 (1768) oo7
»

EVE Online (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Igre
2012175348 (12336) Jazboc
»

Se obeta kakšna revolucionarna igra?

Oddelek: Igre
386383 (4537) nokkj
»

Star Citizen postal prva AAA igra, financirana izključno s skupnostnim financiranjem (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Novice / Igre
727140736 (105244) Truga

Več podobnih tem