Forum » Elektrotehnika in elektronika » Ali lahko prepolovim anteno?
Ali lahko prepolovim anteno?
Znida ::
Pozdrav,
vprašanje je morda malo čudno, vendar bi rad prepolovil yagi anteno za WIFI in naredil vmes nek člen z aluminija da lahko anteno sestavim nazaj. Taka antena bi mi prav prišla na potovanjih, ker je kar dolga in ne gre v torbo za laptop. Prav tako bi ji odstranil zadnji del za montažo, ker sem jo dal na mini tripod in deluje super in še polarizacijo ji je enostravno spreminjati.
Ali morda kod ve ali bo antena še vedno delovala, ko bo "seštukana"? Ne bi jo rad kar razrezal, če bo potem za v kanto.
Gre za tako anteno:
vprašanje je morda malo čudno, vendar bi rad prepolovil yagi anteno za WIFI in naredil vmes nek člen z aluminija da lahko anteno sestavim nazaj. Taka antena bi mi prav prišla na potovanjih, ker je kar dolga in ne gre v torbo za laptop. Prav tako bi ji odstranil zadnji del za montažo, ker sem jo dal na mini tripod in deluje super in še polarizacijo ji je enostravno spreminjati.
Ali morda kod ve ali bo antena še vedno delovala, ko bo "seštukana"? Ne bi jo rad kar razrezal, če bo potem za v kanto.
Gre za tako anteno:
Spajky ::
IMHO lahko! Prereži jo za peto palčko pred dipolom; adapter za nataknit daj z notranje strani kvadratnega nosilca! Vijake za sestavit pa pravokotno na radiale (enako luknje-od zgoraj na dol po sliki pa je. Ne pretiravat z velikostjo lukenj
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
SaXsIm ::
Hja, pri karakteristikah se bo definitivno poznalo, vprašanje pa je, koliko. Pomojem, če boš naredil zelo natančno in brez mnogo dodatnega materiala, bo performance morda kakšen % slabši.
SaXsIm
ali se rabita potem kosa aluminija dotikat oz. mora bit stik okoli in okoli, mislil sem naredit plastičen kvader ki bi ga vstavil v alu cev in bi se sestavilo brez vijakov, če pa je potreben dober stik bi dal pa kakšen tanek kos aluminija na kvader.
Ali lahko skrajšam tam kjer je držalo? Ploščico za montažo sem že odstranil.
Ali lahko skrajšam tam kjer je držalo? Ploščico za montažo sem že odstranil.
Spajky ::
Lahko skrajšaš tam kjer je držalo; potem je lahko plastičen kos ... torej ne rabiš drastično skrajšat zadeve ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spajky ()
fpbs ::
Nosilec antene ( vzdolžna palica) nima nobenega vpliva na pojačanje. Pomembno je, da ne spreminjaš razdalje med direktorji,dipolom in reflektorjem.
Me je preveč mikalo in sem kar po tekmi odrezal. Dela še vedno enako, nisem opazil niti dB padca. Super, gre v kufer
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telemach ukinja vse analogne radijske kanaleOddelek: Pomoč in nasveti | 9989 (7590) | mat xxl |
» | Sestava AnteneOddelek: Zvok in slika | 1310 (839) | veso266 |
» | Hlajenje grafične kartice (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 11385 (10037) | joej970 |
» | home made wifi antenaOddelek: Omrežja in internet | 7800 (7369) | Wisor |
» | naredil si bom carbon fibre ohišje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 22220 (16275) | DimmniBurek |