» »

problem z akumulatorjem

problem z akumulatorjem

crni01 ::

Lep pozdrav.imam en problem.zadnjih 6dni mi je avto tezko vzgal en dan pa ni zelel vec.z kabli ali pa na porivanje je vzgal po nekem casu je lahko vzgal sam ampak komaj komaj.pred 2dnevi pa sem vidil da baterija vre.prijatelj mi je rekel da lahko baterija je prisla v stik ali pa zaganjac prepolni baterijo.od vceraj pa avto ne vzge niti na porivanje edino z drugo baterijo v avtu pa vzge v prvo.dokler je avto vzgal se je opazilo da je baterija fuc ker luci niso delovale dobro ter brisalci so komaj se premikali.zdej me zanima ker ce zaganjac prevec polni baterijo nebi zelel druge baterije unicit in me zanima kako lahko pogledam ce je zaganjac problem sli pa je bla samo baterija fuc.baterija je stara 5let avto pa je citroen zx 1.9td 97letnik

AndrejS ::

Če si ugotovil da slabo vžiga ( prazen akumulator ), bi ga moral napolnit. Ker če ga ne napolniš, ga uničiš - kar si tudi storil.

menjalnik ::

Zaganjač ne polni baterije, ampak jo alternator! Akumulator star 5 let je lahko zanič in zdaj, če dela pusti kot je, ker je bil zanič samo akumulator očitno, lp

crni01 ::

Andrej baterija je za enkratno uporabo oz suha baterija
Menjalni kse opravicujem sem se zmotil.

Lahk oje res samo akumulator ampak bi se zelel prepricat ker nebi zelel da se 1baterija gre
Lp

erex ::

Multimeter v roke pa zacni mert. Tle mas en video, ki ti bo mogoce pomagal.

shmandi ::

Če je akumulator star 5 let, res nimaš kaj razmišljat... Daj novega pa boš imel mir naslednjih 5 let.

AndrejS ::

Če je držala 5 let je OK. Če se malo z avtom voziš oz. delaš kratke razdalje pa je dobro da vsake tolko časa baterijo napolniš z polnilcem! Nima veze če je suha

menjalnik ::

Fino je tudi dolit destilirano vodo, če ima čepke na vrhu;)

Spajky ::

Če baterija vre, je crknil regulator na alternatorju ali pa prebilo kako diodo na njem ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto ne vzge

Oddelek: Na cesti
184866 (3836) jocoj
»

Kako uveljaviti garancijo na baterijo?

183347 (2774) Markus386
»

Opel Corsa 2002 ne vžge

264493 (3836) MadMax
»

Naj kupim nov akumolator ? (strani: 1 2 )

509584 (8484) RejZoR
»

VW GOLF IV 1.9 TDI PROBLEM Z VŽIGOM

3912190 (11589) SkIDiver

Več podobnih tem