Forum » Loža » Presladki višnjevec
Presladki višnjevec
Yossarian ::
Naredil sem si višnjevec, vendar sem zdaj ugotovil, da je za moj okus malce presladki. Se da tu kaj naredit?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Yossarian ::
Že, samo ne bo potem preveč močno? ker zdaj je ravno prav.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Yossarian ::
OK, to bi mogoče šlo. Hvala.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
fikus_ ::
Dodaš žganje z ustreznim procentom alkohola.
Žganje lahko redčiš z destilirano vodo (ne s tisto za likalnik!) ali pa prekuhano vodo (da zmanjšaš količino vodnega kamna v vodi).
Pa na zdravje!
Žganje lahko redčiš z destilirano vodo (ne s tisto za likalnik!) ali pa prekuhano vodo (da zmanjšaš količino vodnega kamna v vodi).
Pa na zdravje!
BigWhale ::
prekuhano vodo (da zmanjšaš količino vodnega kamna v vodi).
Ker kemija/fizika ni moje mocno podrocje, me zanima kako s prekuhavanjem vode zmanjsas kolicino kamna v vodi?
Laicno bi pomislil, da med prekuhavanjem vode nekaj vode izpari in pobegne iz lonca, posledicno je v tisti vodi procentualno vec vodnega kamna.
A morda kaj narobe razmisljam?
Invictus ::
Naredi še en višnjevec brez sladkorja, in potem oba skupaj zmešaj ...
Seveda če imaš še žganje in višnje ...
Seveda če imaš še žganje in višnje ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
solatko ::
BigWhale - S prekuhavanjem se kamen izloči in ostane na stenah lonca, predvsem pa uničiš mikroorganizme v vodi in s tem preprečiš nadaljne kemične in biološke spremembe.
Delo krepa človeka
Vzdevek ::
Tvorijo se karbonati, ti pa nato pri višjih temperaturah razpadajo na manjše molekule mineralov, H20 in CO2. V bistvu to ni najboljša metoda, ker se vodni kamen samo "ujame" na posodo ipd. Vseeno pa ima ta voda prisotnost mineralov, je pa vsebnost res manjša.
Če želiš vodo brez mineralov imaš možnost samo z destilacijo, filtriranjem, mogoče celo z osmozo ipd...
Smo na faksu delal nek preizkus in smo rečili alkohole z deionizirano vodo, ker ima šola pač napravo zanjo, je pa to mislim, da najboljša rešitev je pa zadeva rahlo draga.
Če želiš vodo brez mineralov imaš možnost samo z destilacijo, filtriranjem, mogoče celo z osmozo ipd...
Smo na faksu delal nek preizkus in smo rečili alkohole z deionizirano vodo, ker ima šola pač napravo zanjo, je pa to mislim, da najboljša rešitev je pa zadeva rahlo draga.
gruntfürmich ::
btw, dodajanje alkohola in vode bo pomenilo manj arome. če tega ne želiš, boš moral namočiti višnje v alkohol brez sladkorja in potem s tistim presladkim zmešat. tisto cukranje pa po mojem čisto nič več extrakta ne izluži iz surovine kot namakanje v sam alkohol.
je pa res da lahko imaš tudi nekaj 'ženskega' žganja...
(s prekuhavanjem se mi zdi da se hidrogen karbonati spremenijo v karbonate in se izločijo, tako se potem zmanjša trdota vode)
je pa res da lahko imaš tudi nekaj 'ženskega' žganja...
(s prekuhavanjem se mi zdi da se hidrogen karbonati spremenijo v karbonate in se izločijo, tako se potem zmanjša trdota vode)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Tarzan ::
(s prekuhavanjem se mi zdi da se hidrogen karbonati spremenijo v karbonate in se izločijo, tako se potem zmanjša trdota vode)
Jap, iz bolj ali manj topne zadeve rata popolnoma netopna trdna snov, ki se obori na dnu posode, plava v vodi oziroma se prilepi na stene posode kot obloga. Lahko uhaš kolikor hočeš dolgo, vseh karbonatov pa iz vode ne boš odstranil, potem bolje da zakurblaš destilacijski kotel in destiliraš vodo, jo nabereš par deci in zmešaš v svoj borovničevec.
gruntfürmich ::
Lahko uhaš kolikor hočeš dolgo, vseh karbonatov pa iz vode ne boš odstranil...
če pozabiš vodo na štedilniku in vsa izhlapi, kot meni danes, potem boš načeloma vse karbonate spravil iz vode
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
garamond ::
Po prebiranju teme sem dobil občutek, da ni absolutno dobre rešitve za Yossarianov problem.
Tako da je še najbolje vse skupaj čim prej* spiti in izdelati na novo.
*Čim prej -- tako je manjša možnost, da to po pomoti spijejo otroci.
Tako da je še najbolje vse skupaj čim prej* spiti in izdelati na novo.
*Čim prej -- tako je manjša možnost, da to po pomoti spijejo otroci.
Yossarian ::
Po prebiranju teme sem dobil občutek, da ni absolutno dobre rešitve za Yossarianov problem.
Tako da je še najbolje vse skupaj čim prej* spiti in izdelati na novo.
*Čim prej -- tako je manjša možnost, da to po pomoti spijejo otroci.
Zgleda, da res, zato smo prvo flašo danes že strosli. ENo še imam, drugo leto pa manj sladkorja. Mi pa je bilo prav zanimivo prebirat, kako se eni spoznajo na kemijo. Jaz o rešitvi nikoli nisem razmišljal na takšen način. Vidim, da eni vendarle ne hodijo zastonj v šolo. Vsaka čast.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje dobiti kalcijev bikarbonat?Oddelek: Loža | 9049 (7930) | Fave |
» | generator elektromagnetnega valovanjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1907 (1583) | kekz |
» | Reklama za calgonit-KRETENI!Oddelek: Loža | 2898 (2438) | mihec87 |
» | Stisljivost vode (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 10536 (9646) | gzibret |
» | Raztopine...Oddelek: Znanost in tehnologija | 1524 (1253) | Tomi |