» »

generator elektromagnetnega valovanja

generator elektromagnetnega valovanja

beeone ::

Bi bilo zapleteno narediti napravico, ki bi spuščala EM signale v bakreno žico 10x na sekundo. Anteni bi bili dve, en bi bila naštimana na 32 kHz, druga pa na 4 kHz in bi se izmenjevale.
Lp

Azrael ::

>Anteni bi bili dve, en bi bila naštimana na 32 kHz, druga pa na 4 kHz in bi se izmenjevale

Za tako nizke frekvence rabiš dobesedno kilometre dolgo anteno in veliko kW moči, da ima naprava sploh kakšen doseg. Primer.

Ker dvomim, da imaš v mislih komunikacijo s podmornico, te prosim, če lahko bolj podrobno opiseš za kakšen namen in kakšno razdaljo bi rabil oddajnik in sprejemnik?

Potem bo(mo) lahko svetovali in ponudili možne rešitve, saj je sedaj podatkov enostavno premalo za kaj konkretnega. Po opisu ne vem niti ali imaš v mislih dvosmerno komunikacijo ali rabiš brezžičen prenos dveh različnih frekvenc od A do B.
Nekoč je bil Slo-tech.

beeone ::

gledal sem napravo za razbijanje oz. preprečevanje nalaganja vodnega kamna na vodovodne cevi. tam s pomočjo EM valovanja razbijajo te mulekule. mij vir pdf.

Azrael ::

IMHO ta naprava deluje na placebo efektu in lepo zvenečih besedah, vse skupaj za zasoljeno ceno. Že to:
Delovanje VULCAN elektronskih naprav ni odvisno od vrste cevi, na kateri je nameščen. Lahko se namesti na vse vrste cevi železne, pocinkane, plastične, bakrene ipd.
Material na katerem je navita tuljava (v besedilu impulzni kabli) zelo vpliva na njihove električne lastnosti.

Za tole bi bilo zanimivo slišati komentar kakšnega kemika:
Navitje okrog cevi konduktivno prenaša visoko frekvenčne impulze v vodo. Fizikalna reakcija, ki pri tem nastane, povzroča ločitev zelo majhnih količin ogljikovega dioksida od kalcijevega hidrogenbikarbonata. 5 tem se formirajo kristali kalcijevega karbonata, ki se ne združujejo več med seboj, se ne lepijo več na površine, ampak ostanejo lebdeči v vodi ter se s pretokom vode odplaknejo.


Glede napravice same gre za dva PWM oscilatorja, ki delujeta v protifazi. V originalu je verjetno uporabljen kakšen mikrokrmilnik, saj to zahteva minimum ostalih delov in zagotavlja majhno porabo energije, še nekaj izvedb.
Nekoč je bil Slo-tech.

beeone ::

ker nisem elektronik in mi te informacije ne pomagajo ne vem kako veliko, te sprašujem, če se bi dalo to narediti doma. Če se to da, bi prosil, če poznaš katerega, ki bi to naredil. Pa ne za toliko denarja kot so original sistemi.
Lp

Gavran ::

Material za elektroniko, brez ohišja in napajalnika je manj od 10 evrov. Koliko pa stane napravica pri ponudniku?
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Azrael ::

OK, če ima kdo shemo ali druge rešitve, ki bi lahko zanimale še ostale bralce te teme, naj kar piše v to temo. Za male in velike posle z avtorjem teme, pa uporabite Zasebna sporočila.
Nekoč je bil Slo-tech.

beeone ::

ka bi se dal iz kakovostne slike odčitat sestave in narediti duplikat, ali potrebuješ še kaj več?
Lp

VolkD ::

Dalo bi se že, a stvar zahteva kar nekaj časa. Če je v pitanju še kakšen mikrokrmilnik, boš pa program malo težko "kvalitetno" poslikal.:D
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

beeone ::

Ka se da iz že vgrajenega čipa videti program, in ga tako kopirati?

Azrael ::

Odvisno je od uporabljenega mikrokrmilnika, pri nekaterih je možno, pri drugih ne. Proizvajalci takih in podobnih naprav seveda obožujejo slednje.
Nekoč je bil Slo-tech.

Gavran ::

Zrihtaj sliko komponent da vidimo kakšen (če sploh) mikrokrmilnik je uporabljen. Bomo lažje debatirali.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

beeone ::

bolj slaba slika je na prvi strani pdf, ki sem ga dal na začetku.
Lp

kekz ::

1. V bakreno žico težko spraviš EM valovanje. V prevodnikih načeloma ni EMV, razen kolikor dopušča neidealnost prevodnika.

2. Če imaš kovinske cevi, delijejo kot faradejeva kletka in EMV težko spraviš skozi do vode.

3. "Fizikalna reakcija, ki pri tem nastane, povzroča ločitev zelo majhnih količin ogljikovega dioksida od kalcijevega hidrogenbikarbonata. 5 tem se formirajo kristali kalcijevega karbonata, ki se ne združujejo več med seboj, se ne lepijo več na površine, ampak ostanejo lebdeči v vodi ter se s pretokom vode odplaknejo."

A ni to ravno reakcija za nastanek kapnikov? Iz vodne raztopine kalcijevega hidrogen-karbonata se izloči ogljikov dioksid. Ostane kalcijev karbonat (=apnenec = vodni kamen), ki je slabše topen v vodi in se zato izloči, vsede (oprime) neke površine in dobimo kapnik (v cevi? >:D). Torej res naprej v boljerjih in pipah ni kamna, ker se izloči in zamaši že prej v cevi :D.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kemija (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
675007 (3354) Twixz
»

Jajčna lupina in kalcij

Oddelek: Loža
104215 (3717) RejZoR
»

Kje dobiti kalcijev bikarbonat?

Oddelek: Loža
438902 (7783) Fave
»

Reklama za calgonit-KRETENI!

Oddelek: Loža
132851 (2391) mihec87
»

3 naloge - prosim za pomoč

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
61301 (1181) BluPhenix

Več podobnih tem