» »

Kako se znebiti kartic brez čipov

Kako se znebiti kartic brez čipov

Goblin ::

V denarnici se mi je nabralo 15 kartic + 5, ki jih nimam kam spraviti. Nekaj je bančnih s čipov, ampak večina ima zadaj samo črtno kodo. Ravno te bi rad nekako poenotil.
Razmišljal sem v smeri od najbolj preproste rešitve, da vse črtne kode sprintam na list papirja do možnosti uporabe elektronskega papirja, kjer bi lahko listal med karticami in bi jih bilo možno poskenirati po potrebi. Kolikor sem testiral žal skeniranje iz telefona ne deluje.
Je kakšna takšna komerciala opcija?
http://www.goblin.si
  • spremenilo: Goblin ()

stb ::

Obstaja malo morje aplikacij kamor poskeniraš te črtne kode, potem pa jih po potrebi poiščeš in prikažeš.

Goblin ::

Bom poskusil, ampak tudi v praksi uporabljaš? Moj scanner namreč ni zmožen prebrati kode iz iPhona.
http://www.goblin.si

fosil ::

Namesto lista papirja, je boljša nekoliko drugačna varianta.
In sicer da kode sprintaš, nato pa jih prilepiš na eno kartico in nato čez selotejp, da se papir ne izrabi.
Sicer ne boš spravil vseh na eno kartico, ampak gredo pa 2-3 na eno stran.
Ne preveč tlačit, ker drugače je problem pri skeniranju, ker lahko potegne napačno kodo, oziroma moraš prekrit ostale kode.
Tako je!

Ne uporabljam, ker se ne včlanjujem v razne klube zvestobe.

Imaš tudi aplikacije za slovenski trg s predpripravljenimi sličicami lokalnih klubov... https://play.google.com/store/apps/deta...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stb ()

espacious ::

Sem pravkar tel podat link ki ga omenja "stb", uporabljam že več časa (moje kartice) zadeva deluje ok, sicer na Petrolu ne deluje, tam pač enostavno poveš številko kartice ... (baje ker nimajo pravih čitalcev)
LP, espacious

Greg91 ::

Aplikacija Moje kartice dela brez problema. Skenirat pa jih je večino potrebno z ročnim skenerjem, s tistim vgrajenim blagajno ne dela.

Edit: ja na Petrolu ne dela ker nimajo teh ročnih skenerjev. S tistimi fiksnimi pa ne gre prebrat iz zaslona.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Greg91 ()

Redorange ::

Merkur s tistimi majhnimi je še najbolj zadel

Phantomeye ::

Pa komu kdaj gnavijo, da ne bodo skenirali kode, če jim je ne 'dostaviš' na kartici?

Jaz si ne predstavljam, da bi v knjižnici dopuščali kaj takega npr.

francek1 ::

Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Daniel ::

Ravno zadnjič sem bral vendar se sedaj ne spomnim točno v kateri verigi nočejo kartic iz ekranov. Morda je bil leclerc vendar nisem prepričan. Če ima kdo pogoje uporabe naj preveri kateri ima to zapisano.

Edit:

Tukaj:
http://www.mojekartice.si/index.php/o-a...

Leclercovi blagajničarji jih ne smejo sprejemat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

kixs ::

Js imam v denarnici samo tiste, ki jih velikokrat potrebujem - naceloma pa samo voznisko, osebno in bancno. Ker pa denarnico nosim v prenosni tobici, imam za Spar in Tus v torbici. Ostalih 50 :)) pa imam kar v avtu in jih le po potrebi vzamem s sabo.

Bom preveril se kaksno Android aplikacijo.

St235 ::

ja, leclerc je ostal v srednjem veku in je treba imet tist kos plastike sabo. Butasto do amena.

Jaz če že uporabljam kakšno to kartico striktno vprašam, če je s telefona ok. Če ni potem me ne zanima. Na Petrolu so svoj čas kompliciral, zdaj pa mirno prepišejo številko in je to to.

kixs ::

Tole sem prejle dobil na mail:

Nov katalog! Vaša E.Leclerc kartica odslej na vašem pametnem telefonu!

http://www.e-leclerc.si/kartica-e-lecle...

Ocitno so se le premaknili ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Daniel ::

In sedaj bo v navodilih na blagajni najbrž, da lahko berejo kode le iz njihove aplikacije :)

boogie_xlr ::

3 besede: NFC

zee ::

boogie_xlr je izjavil:

3 besede: NFC

Se v Singapurju, kjer je folk precej obseden s pametnimi telefoni in karticami, NFC ni kaj dosti v uporabi...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Daniel je izjavil:

In sedaj bo v navodilih na blagajni najbrž, da lahko berejo kode le iz njihove aplikacije :)

Hehe, me ne bi presenetilo...
This app has access to:
Identity
Uses one or more of: accounts on the device, profile data
Photos/Media/Files
Uses one or more of: files on the device such as images, videos, or audio, the device's external storage
Camera/Microphone
Uses one or more of: camera(s), microphone(s)
Wi-Fi connection information
Allows the app to view information about Wi-Fi networking, such as whether Wi-Fi is enabled and names of connected Wi-Fi devices
Device ID & call information
Allows the app to determine the phone number and device IDs, whether a call is active, and the remote number connected by a call

St235 je izjavil:

ja, leclerc je ostal v srednjem veku in je treba imet tist kos plastike sabo. Butasto do amena.

Na ta način želijo preprečiti, da bi več ljudi uporabljalo isto kodo (številko kartice) in jim tako kvarili podatke za osebno profiliranje zvestih kupcev.

A osebnega profiliranja smo deležni tudi uporabniki plačilnih kartic.

saj ne da ti dajo 5 plastičnih kartic, ko se registiraš...

Big_Al ::

Leclerc MB - ni se še zgodilo, da ne bi vzeli kartice iz telefona, je pa res da je ne gre skenirati in mora blagajnik ročno vnesti v sistem. Večkrat sem imel problem s skerianjem v šparu, ki javi neko napako kartice.

Leclerc LJ - o sedaj še nikoli niso hoteli prepisat številke ali skenirat kartice z telefona z razlago, da je to proti pravilom uporabe kartice.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mBills v praksi (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
618132754 (10156) ideep
»

Placevanje s telefonom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14947080 (19652) Excavator
»

Kartice ugodnosti - zakaj ne?

Oddelek: Loža
458380 (6936) matobeli
»

Spar črtna koda (strani: 1 2 )