Forum » Loža » Problem s sliko preko DVB-T
Problem s sliko preko DVB-T
Volta ::
Pozdrav vsem,
Doma imamo TV preko zunanje antene in digitalnega recieverja in do pred kratkim so vsi kanali preko multipleksa A in C delovani normalno, slika in zvok sta bila ok. Pred kakim mesecem dni pa so se pojavile motnje pri sliki (zvok deluje nemoteno) in sicer se pojavljajo razni artefakti, slika je kot bi bila na čase "razrezana" in stvar je negledljiva. Neznosno je sploh pri raznih športih, kjer je veliko gibanja.
Preveril sem že signal ki je na 99% in uporabil drug digitalni reciever če bi slučajno bil tu problem, pa je zgodba ista. Drugi tuji programi, kot je npr HRT1, 2 in slovenski kanali ki niso na teh dveh mutipleksih delujejo ok, problem je samo pri slovenskih programih na teh dveh multipleksih. Zanima me torej kje bi lahko bil vzrok težav in če ima še kdo izmed vas take probleme (tisti seveda, ki še imate tv preko dvb-t oz. če poznate koga ki ima). Pisal sem tud RTV-ju in pa operaterjem na omenjenih multipleksih, pa so mi odpisali da oba delujeta normalno.
Lp
Doma imamo TV preko zunanje antene in digitalnega recieverja in do pred kratkim so vsi kanali preko multipleksa A in C delovani normalno, slika in zvok sta bila ok. Pred kakim mesecem dni pa so se pojavile motnje pri sliki (zvok deluje nemoteno) in sicer se pojavljajo razni artefakti, slika je kot bi bila na čase "razrezana" in stvar je negledljiva. Neznosno je sploh pri raznih športih, kjer je veliko gibanja.
Preveril sem že signal ki je na 99% in uporabil drug digitalni reciever če bi slučajno bil tu problem, pa je zgodba ista. Drugi tuji programi, kot je npr HRT1, 2 in slovenski kanali ki niso na teh dveh mutipleksih delujejo ok, problem je samo pri slovenskih programih na teh dveh multipleksih. Zanima me torej kje bi lahko bil vzrok težav in če ima še kdo izmed vas take probleme (tisti seveda, ki še imate tv preko dvb-t oz. če poznate koga ki ima). Pisal sem tud RTV-ju in pa operaterjem na omenjenih multipleksih, pa so mi odpisali da oba delujeta normalno.
Lp
RejZoR ::
V večini primerov so iz mojih izkušenj krivi zanič DVB-T boxi. Vedno neki serjejo, ko pa smo gor priklopil TV z že integriranim pa je vedno brez izjeme delovalo bp.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Volta ::
Čudno je, da so sedaj ni blo nobenih problemov, le-ti so se pojavili kak mesec nazaj. Na ostalih kanalih je vse ok, poskusil sem tud z drugim recieverjem, pa je isto... Je možno, da so na multipleksih menjali kodiranje ali kaj podobnega?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV več ne lovi pop tv in A kanalaOddelek: Zvok in slika | 11538 (9996) | Alexius Heristalski |
» | Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 65914 (23622) | k4vz0024 |
» | DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 58483 (35195) | Alexius Heristalski |
» | Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12001 (8461) | AngelOfDeath |
» | DVB-T MuxA zopet polnOddelek: Zvok in slika | 4597 (3235) | Alexius Heristalski |