» »

Twitch prodan, a Amazonu, ne Googlu

Twitch prodan, a Amazonu, ne Googlu

BBC - Maja smo poročali o Googlovem skorajšnjem nakupu priljubljene spletne strani za prenašanje igranja iger, Twitch.tv, za znesek v bližini milijarde dolarjev. A kot izhaja iz današnje Twitcheve izjave za javnost, do tega posla na koncu ni prišlo, ker so se odločili za drugega kupca - za Amazon.

Podrobnosti posla so precej skope. Kaj točno bo Amazon naredil s Twitchem in njegovimi 55 milijoni uporabniki, tako še ni čisto jasno. Šušlja se o integraciji z naslednjo inačico Kindlov in Amazonovo spletno trgovino. Twitch sicer pravi, da bodo dodatni denar izkoristili za rast podjetja, najprej predvsem za nove strežnike in dodatne internetne linije (internetni prenos videa ni poceni, še manj pa nevtralen).

Twitch je v pripravi na nakup že uveljavil nekatere vidne spremembe v svoji uporabniški politiki. V začetku tega meseca so napovedali avtomatsko brisanje shranjenih broadcastov (VOD-ov) po dveh tednih, bojda zato, ker jih je večina po tem obdobju deležnih le malo ogledov, ker zavzemajo res veliko diskovnega prostora in ker je tehnologija za njihovo shranjevanje nujno potrebna prenove (še vedno se hranijo v flv zapisu). Dalje, sredi meseca so vpeljali avtomatsko zaznavo rabe avtorsko zaščitene glasbe v VOD-ih (po zgledu Youtubovega Content ID) ter potem tišanje (mute) zadevnih delov VOD-ov. Oboje pri skupnosti ni bilo najbolj sprejeto, a se zdi več kot smiselno v luči integracije v Amazonov "velikim oglaševalcem in prodajalcem prijazni" ekosistem.

No, vsaj integracije Twitch Chata z Google+ ne bo ...

4 komentarji

[D]emon ::

V bistvu ga je kupil Joint Stream Media Consortium, aka Google, Apple, Amazon in Netflix. Ampak o tem seveda nihce ne pise.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Tr0n ::

[D]emon je izjavil:

V bistvu ga je kupil Joint Stream Media Consortium, aka Google, Apple, Amazon in Netflix. Ampak o tem seveda nihce ne pise.

Source?

Drugace pa vredu, da nima Google oboje; najvecjo video platformo ter najvecjo live streaming platformo.

BigWhale ::

YouTube je lahko tudi streaming platforma. A ni pri Twitchu bolj povdarek na streamanje iger?

Tr0n ::

Da se na YT tudi streamat, ampak je se dalec od uporabnosti in funkcionalnosti Twitcha. Poudarek je na igrah, streamajo se pa tekmovanja, konference (E3, PAX,..), paneli, po novem pa tudi koncerti/live performanci.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon izdal lasten pogon za igre Lumberyard

Oddelek: Novice / Igre
157084 (5398) Red_Mamba
»

Zaživel je YouTube Gaming

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3611558 (7460) ahac
»

YouTube Gaming bo konkruriral Twitchu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
2210295 (7450) bajsibajsi
»

Google kupuje Twitch za prenose igranja iger

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
2910626 (8057) Tr0n

Več podobnih tem