»

Amazon preiskuje informacije o skorumpiranih delavcih

vir: The Verge
The Verge - Wall Street Journal je objavil (članek je plačljiv, alternativni vir) pričevanja o zaposlenih v Amazonu, ki so prek posrednikov domnevno sprejemali nedovoljena plačila za najrazličnejše usluge. Od brisanja negativnih ocen, do ponovnega vzpostavljanja prej blokiranih uporabniških računov. Za taka ravnanja so zahtevali med 80 in 2000 ameriškimi dolarjev, praksa pa naj bi se še posebej razpasla na Kitajskem.

Predstavniki Amazona so za medije povedali, da imajo ničelno toleranco do takih dejanj in da so nemudoma sprožili notranjo preiskavo, menda že v mesecu maju, ko so prvikrat izvedeli za čudne prakse zaposlenih. Obenem so začeli tudi ostro akcijo proti prodajalcem, ki so se posluževali teh storitev. Slednje lahko doleti brisanje prodajalskega računa in doslej...

18 komentarjev

Amazon izdal lasten pogon za igre Lumberyard

Gamasutra - Amazon je izdal nov pogon za igre Lumberyard, ki prinaša integracijo z Amazon Web Services za spletno igranje tudi na šibkejših računalnikih ter integracijo s Twitchem za snemanje igranja. Pogon je v celoti, torej z izvorno kodo, prosto dostopen za vse namene, Amazon pa za uporabo ne bo zaračunaval ničesar.

Lumberyard je trenutno še v beta fazi in prinaša vse tisto, kar imajo običajni pogoni (zgledovali so se po CryEngineu). Sklenili so dogovora z Microsoftom in Sonyjem, tako da so na voljo orodja za neposredno izdelavo iger za XboX One in Play Station 4 novem pogonu. Obstaja tudi SDK za Oculus, ki pa še ni dokončan in v javno dostopni verziji še ni na voljo. Dodana vrednost pa je očitno integracija z AWS in Twitchem. Amazon želi čimbolje...

15 komentarjev

Steam bo konkuriral Twitchu

Ars Technica - V zadnjih letih se je izakzalo, da mnogi navdušenci nad računalniškimi igrami te ne le igrajo, temveč pri delu opazujejo profesionalce, najboljše igralce na svetu. Najpopularnejši servis za spremljanje igranja drugih igralcev je nedvomno Twitch.tv, ki ne predvaja le velikih mednarodnih tekmovanj, temveč se je izkazal za popularnega tudi v bolj prostem času marsikaterega izmed svetovno znanih igralcev, ki lahko svetu predvajajo svoje trening seanse.

Možnost spremljanja drugih igralcev je postala tako popularna, da je podprta tudi na velikem deležu modernih konzol, večinoma prav prek Twitch.tv. A zdaj bodo dobili močnega konkurenta, saj je Valve napovedal Steam Broadcast, identično funkcionalnost, ki bo na voljo prek trgovine Steam. Zaenkrat je storitev sicer na voljo le v beta izdaji...

20 komentarjev

Kam gre Amazon? V tiskanje knjig in naprej

Slo-Tech - Medtem ko Google ne skriva, da si želi prevzeti nadzor nad čim večjim delom našega življenja, Amazon svoje poslanstvo udejanja manj na očeh javnosti, a nič manj učinkovito. Iz spletnega prodajalca knjig v garaži v Seattlu, ki je dobil svoje ime zato, ker je ustanovitelj Jeff Bezos želel čim boljši položaj v abecednih seznamih, je nastal mastodont, ki žre vse pred seboj.

Amazon že zdavnaj ni več le spletni prodajalec knjig. Tam lahko kupite domala vse, svoj pohod pa nadaljujejo tudi z izdajo pametnega telefona. Bralnik e-knjig Kindle je že zdavnaj postal velika uspešnica. In prav e-knjige so bitka, kjer se Amazon že dolgo spopada z založniki in drugimi prodajalci, zlasti Applom. Zaradi...

7 komentarjev

Google kupuje Twitch za prenose igranja iger

The Wall Street Journal - Google bo prevzel podjetje Twitch in njihovo storitev za prenašanje igranja iger zlil z YouTube, poročajo viri blizu podjetij. Za podjetje bodo odšteli milijardo dolarjev. To je eden največjih prevzemov in največji nakup v imenu YouTuba, katerega je Google kupil leta 2006 za 1,65 milijarde dolarjev.

Twitch je stran, ki je začela delovati leta 2011 in sodi med najbolj priljubljene spletne strani za objavljanje in spremljanje igranja iger. Tedaj je zbrala 35 milijonov dolarjev tveganega kapitala, med njenimi investitorji pa je na primer tudi Take-Two Interactive Software. Google sicer na YouTube ima funkcijo živega prenašanja (streaming) dogodkov, na primer koncertov in športnih dogodkov, pa tudi iger, a je vse skupaj...

29 komentarjev

Amazon in Microsoft sklenila dogovor o navzkrižnem licenciranju

Slashdot - Microsoft in Amazon sta včeraj objavila vest, da sta sklenila dogovor o navzkrižnem licenciranju nekaterih tehnologij. Dogovor zajema tako Kindle kot tudi Amazonove implementacije Linuxovih strežnikov. Podrobnosti, kot katere tehnologije bo od Microsofta dobil Amazon, niso znane, prav tako ni podatkov o vsoti, ki jo bo od Amazona prejel Microsoft. V Redmondu niso želeli razkriti, kaj nameravajo z na novo pridobljenimi licencami storiti in čemu jih potrebujejo, pravijo le, da bodo ustvarjalnejši in da bodo bolje sodelovali. Tako se krepijo špekulacije, da se Microsoft podaja na trg elektronskih bralnikov knjig (spomnimo le na Courier), kjer bi mu Amazon lahko obilno pomagal.

0 komentarjev

Microsoft predstavil Azure Services Platform

Prikaz sestave Azure Services Platform

vir: Microsoft
Microsoft - Da je med tem tednom potekala Microsoft-ova PDC konferenca smo na Slo-Techu že poročali, vendar enega izmed bolj sočnih bonbončkov še nismo omenili. Microsoft je namreč najavil in predstavil svojo t.i. cloud computing rešitev.

Oblačno računanje je prvi predstavil Amazon s svojim EC2 sistemom, vendar pa so se v zadnjem obdobju pojavile tudi alternative iz drugih taborov računalniške industrije (Google Apps Engine in IBM-ov Blue Cloud). Microsoft, ki naj bi na svoji danes predstavljeni ponudbi začel delati nekoliko preden je Amazon predstavil EC2, dokončno pa bo produkcijo uporaben v drugi polovici naslednjega leta.



Windows Azure Microsoft opisuje kot operacijski sistem za svoje Azure Service Platform storitve, v okviru katerih...

19 komentarjev

Bo Amazon prodajal digitalno glasbo?

Newsweek - Družba Amazon naj bi po pisanju ameriškega tednika Newsweek končno vstopila v svet digitalne glasbe. Nekoč vodilni spletni trgovec je moral svoj primat prepustiti Applu, ki je s svojo spletno prodajalno glasbe in videa iTunes pošteno premešal tržne položaje.

Že januarja je hollywoodska revija Variety najavila, da bo Amazon letos aprila svojim strankam omogočil digitalno pretakanje filmov, ki jih sicer ponujajo na nosilcih DVD. Pri Amazonu se še niso izjasnili, na kakšen način bodo vsebino ponudili v digitalni obliki, jasno je le, da ne želijo kanibalizirati prodaje fizičnih nosilcev. Prva rešitev naj bi strankam omogočala predogled filma za določeno vsoto, ki naj bi se kot vnaprej plačan kredit upoštevala pri kasnejšem nakupu DVD-ja. Druga rešitev je še enostavnejša: kupci DVD-jev naj bi si – medtem ko čakajo, da DVD prispe po pošti – film pretočili preko Amazonove spletne prodajalne.

Čeprav Jeff Bezos, predsednik uprave Amazona, za Newsweek ni želel razkriti detajlov, naj bi...

1 komentar