Forum » Pomoč in nasveti » Problem z garancijo (menjava grafične kartice)
Problem z garancijo (menjava grafične kartice)
timek ::
Živijo!
Pri firmi xxx sem kupil (meseca avgusta 2012) grafično kartico ATI 7950 . Po enem mesecu je začel ventilator zelo ropotati in sem uveljavljal garancijo. Novo grafično sem dobil cez 3 mesece (november 2012).
Sedaj po dveh letih, 10 dni pred iztekom garancije, mi je pa en ventilator crknil. Sem kontaktiral firmo in so rekli da se bodo pozanimali glede garancije. Seveda so ravno časi dopusta, in danes dobim odgovor da so zamudili garancijski rok za 2-3 dni in da ne bo zamenjave.
Rekli so mi, da se gleda datum na računu od dobavitelja in ne njihov račun. (razlika je en teden ker je roba potovala do slovenije, tako pravijo, fizično nimam računa od dobavitelja ampak od firme xxx)
Se pravi imam jaz račun od firme xxx 6.8.2012. Se pravi račun od dobavitelja je pa en teden prej.
In seveda sem jih klical nazaj in imajo že nov izgovor, da sem grafično že menjal in da ne pride v poštev še ena menjava, ker sem že koristil aritkel v garancijo.
Sedaj me pa zanima, ko sem dobil novo grafično, ima ta spet 2 leti garancijo ali ne?
In kaj lahko naredim v tem primeru, kišto sem kupil za gaming sedaj imam pa 50-60 stopinj že na namizju in krepko čez, ko igram.
Hvala za pomoč
Lp,
timek
Pri firmi xxx sem kupil (meseca avgusta 2012) grafično kartico ATI 7950 . Po enem mesecu je začel ventilator zelo ropotati in sem uveljavljal garancijo. Novo grafično sem dobil cez 3 mesece (november 2012).
Sedaj po dveh letih, 10 dni pred iztekom garancije, mi je pa en ventilator crknil. Sem kontaktiral firmo in so rekli da se bodo pozanimali glede garancije. Seveda so ravno časi dopusta, in danes dobim odgovor da so zamudili garancijski rok za 2-3 dni in da ne bo zamenjave.
Rekli so mi, da se gleda datum na računu od dobavitelja in ne njihov račun. (razlika je en teden ker je roba potovala do slovenije, tako pravijo, fizično nimam računa od dobavitelja ampak od firme xxx)
Se pravi imam jaz račun od firme xxx 6.8.2012. Se pravi račun od dobavitelja je pa en teden prej.
In seveda sem jih klical nazaj in imajo že nov izgovor, da sem grafično že menjal in da ne pride v poštev še ena menjava, ker sem že koristil aritkel v garancijo.
Sedaj me pa zanima, ko sem dobil novo grafično, ima ta spet 2 leti garancijo ali ne?
In kaj lahko naredim v tem primeru, kišto sem kupil za gaming sedaj imam pa 50-60 stopinj že na namizju in krepko čez, ko igram.
Hvala za pomoč
Lp,
timek
Dr_M ::
Ker so ti graficno zamenjal, velja nova garancija, od takrat, ko si ti dobil novo graficno. Ne se pustit nategnit.
M-XXXX ::
Katera firma pa je to? Da vemo kje ne kupovat :)
Uglavnem:
1.: ventilator spada pod garancijo.
2.: tebe ne briga kdaj je NJIM dobavitelj dobavljal izdelek
3.: nov izdelek, NOVA garancija.
4!: Uveljavljal garancijo na ventilator :D
Uglavnem:
1.: ventilator spada pod garancijo.
2.: tebe ne briga kdaj je NJIM dobavitelj dobavljal izdelek
3.: nov izdelek, NOVA garancija.
4!: Uveljavljal garancijo na ventilator :D
RejZoR ::
Če so oni zamudili kakršenkoli rok to tebe ne briga. Kot te tud ne briga kakšen račun je njim dal dobavitelj. Za tebe velja samo račun, ki so ga izstavili TEBI.
Če si novo grafično dobil novembra 2012 ti garancija poteče novembra 2014. Garancija začne teči znova, če ti zamenjajo za povsem nov izdelek, pa tud če gre za povsem identičen model.
Če si novo grafično dobil novembra 2012 ti garancija poteče novembra 2014. Garancija začne teči znova, če ti zamenjajo za povsem nov izdelek, pa tud če gre za povsem identičen model.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Loocas ::
Ker so ti graficno zamenjal, velja nova garancija, od takrat, ko si ti dobil novo graficno. Ne se pustit nategnit.
v EU zagotovo ne
Matev - najslabši troll vseh časov
šernk ::
@Loocas več bo treba povedat.
v končni fazi se tudi garancija izdelka podaljša za čas za katerega je bil izdelek na servisu. Tako da če imaš ti garancijo 2 leti in je potekla 6.8.2014, vmes si imel pa grafično kartico 4 tedne na servisu, garancija po zakonu poteče 27.8.2014 pa se lahko oni obesijo na 40 računov.
v končni fazi se tudi garancija izdelka podaljša za čas za katerega je bil izdelek na servisu. Tako da če imaš ti garancijo 2 leti in je potekla 6.8.2014, vmes si imel pa grafično kartico 4 tedne na servisu, garancija po zakonu poteče 27.8.2014 pa se lahko oni obesijo na 40 računov.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
timek ::
Super.
Jih bom ta teden še enkrat kontaktiral.
Sporočim, ko izvem kaj novega.
Hvala za odgovore.
Jih bom ta teden še enkrat kontaktiral.
Sporočim, ko izvem kaj novega.
Hvala za odgovore.
lonewolf_ ::
Poveš ime firme?
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Loocas ::
@Loocas več bo treba povedat.
ah ja.. sm mislil, da je kupil v tujini (ker je omenjal: "razlika je en teden ker je roba potovala do slovenije")
Matev - najslabši troll vseh časov
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 45 dnevni garancijski rok, ista napakaOddelek: Pomoč in nasveti | 6966 (5509) | Seljak |
» | garancijsko zamenjani izdelek (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9577 (7442) | medenko |
» | Kaj bi vi storili?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3849 (2971) | drzni86 |
» | iz garancije dobil nov napajalni (bolji||slabsi) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 17541 (14588) | solatko |
» | GarancijaOddelek: Kaj kupiti | 3042 (1509) | darkolord |