Forum » Operacijski sistemi » Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]
Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]
moj_nick ::
Tale distro je pa prav kul, ko jo instaliras na disk. Pohvale.
Ni se mi edino uspelo logirat kot user, ki sem ga nastavil med setupom.
btw tale konqueror je pa OGROMNO napredoval od verzije 3.1. Ko le ne bi KDE izgledal tako otrocje...
edit: a bojo kdaj sumniki v konqu & forumu popravljeni?
Ni se mi edino uspelo logirat kot user, ki sem ga nastavil med setupom.
btw tale konqueror je pa OGROMNO napredoval od verzije 3.1. Ko le ne bi KDE izgledal tako otrocje...
edit: a bojo kdaj sumniki v konqu & forumu popravljeni?
110111001001010001010000
Zgodovina sprememb…
- spremenil: moj_nick ()
Root account ima mogoce malo cuden izgled (fonti!)
edit: ja sumnike popravljam
edit: ja sumnike popravljam
110111001001010001010000
Zgodovina sprememb…
- spremenil: moj_nick ()
Azrael ::
Zanima me kolikšna je minimalna zahteva za strojno opremo za inštalacijo in delovanje distribucije S-T 2.0 na disku. Za velikost diska vidim vsaj 2 GB, koliko pa je potrebno RAM -a in kateri procesor je nekak minimum za približno udobno delo ? Grafika vejetno PCI ali AGP, ISA ali VLB vejetno ne ?
Ne vem ali je ta odgovbor že bil, sem iskal pa nič našel ali spregledal.
LP, Azrael
Ne vem ali je ta odgovbor že bil, sem iskal pa nič našel ali spregledal.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()
Cr00k ::
S-T Linux 2.0 dela ko urca...
...moti pa me, le ena stvar...
ker je to slo-distribucija, me moti, da je mozilla angleška...
Na agendi vem, da je slovenska verzija, samo ne vem, ce je up 2 date.
no tolk od mene, le tako naprej.
...moti pa me, le ena stvar...
ker je to slo-distribucija, me moti, da je mozilla angleška...
Na agendi vem, da je slovenska verzija, samo ne vem, ce je up 2 date.
no tolk od mene, le tako naprej.
ja pa se en question mam...
...kako, shrant samo nastavitve za mrezo na disk, da mi ni potrebno vsakic ko restartam comp, pisat ip-je not...
torej?...
...kako, shrant samo nastavitve za mrezo na disk, da mi ni potrebno vsakic ko restartam comp, pisat ip-je not...
torej?...
Gandalfar ::
ubistvu ni notr mozille ampak je firefox, ki smo ga besno poskusali poslovnit in smo sele pred par dnevi pogruntali kaj je debian tako bistro spremenil, da uradni paketek ne dela... bravo mk-klavz!
za mrezo bi rabu kaksn minimod.. bom pogledal, ce kaj obstaja
za mrezo bi rabu kaksn minimod.. bom pogledal, ce kaj obstaja
darkolord ::
Se da tole stvarco bootat prek mreze, brez da bi v kišti mel karkoli vrtljivega (razn venta )?
hruske ::
lahko poskusis, tu je vodič ua tak podvig, sicer je za knoppix, ampak principi so isti. stran na www.knoppix.net
mitre ::
Pozdravljeni
Jest sm včeraj dol potegnu Slo-Tech Linux, ki delajo s cd-ja, zapeku na cd, zdj pa ko dam boot from cd mi pa začne normaln nalagat, ko pa naj bi se naložil mi pa slika rata črna, jest pa lohk računalnik sam še resetiram. Kaj bi lohk to blo?
Lp
Jest sm včeraj dol potegnu Slo-Tech Linux, ki delajo s cd-ja, zapeku na cd, zdj pa ko dam boot from cd mi pa začne normaln nalagat, ko pa naj bi se naložil mi pa slika rata črna, jest pa lohk računalnik sam še resetiram. Kaj bi lohk to blo?
Lp
CCfly ::
Pozdravljeni
Lp
Dej pod strokovni način zaženi in povej kje se zadeva ustavi.
Lp
Dej pod strokovni način zaženi in povej kje se zadeva ustavi.
Slika ko se zaganja namizno okolje mi še čist v redu dela, naslednja pozdravljeni v novem Slo-Tech Linux pa ne več. Sam še črn ekran.
Lp
Lp
Matri[X] ::
To, da ne dela user, ki ga naštimaš če izbereš kopiranje na disk je velik minus, saj je tako distribucija za navadne ljudi, ki si jo želijo posneti na disk neuporabna. Poleg tega bi še predlagal, da se za apt naštimajo kot default slovenski debian mirrorji (namesto nemških).
user: morph
password: morph
Samo spremenis ime in geslo, pa je.
password: morph
Samo spremenis ime in geslo, pa je.
110111001001010001010000
Nisem nic rekel, samo napisal sem, ker bi se marsikdo dlje praskal po glavi kot sem se jaz
110111001001010001010000
Kaj a name ste pa čist pozabl zdj a kaj? Moj Slo-Tech Linux še kr ne dela, pol sm pa še angleško verzijo Knoppix probou je pa isto. A noben nebi vedu kaj je za narest al pa vsaj kam se še lohk obrnem po pomoč?
Lp
Lp
Kakor sem ze ene par stvari nazaj napisu .. ati je eno tako "kul" podjetje, ki skriva specifikacije in noce dovolit, da se njihovi driverji prilagajo livecdjem.
Poskusi forcat VESA. Ce to ne dela, kupi nvidio oz. cakaj in upaj, da se bo situacija izboljsala. Pa kaksn prijazn mail jim lahko napises.
Poskusi forcat VESA. Ce to ne dela, kupi nvidio oz. cakaj in upaj, da se bo situacija izboljsala. Pa kaksn prijazn mail jim lahko napises.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
CCfly ::
@Gandlafar: a DRI radeon driver ne dela ?
Mislim na open source driver v X-ih.
Mislim na open source driver v X-ih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CCfly ()
lopov ::
Ziv!
Prejle sem cekiral verzijo na serverjih, pa je se vedno "stara", katere ne morem instalirati na disk -- je novejsa morda ze na voljo?
Pozdrav,
b.
Prejle sem cekiral verzijo na serverjih, pa je se vedno "stara", katere ne morem instalirati na disk -- je novejsa morda ze na voljo?
Pozdrav,
b.
poweroff ::
lopov - lahko instaliras na disk, samo postopek je takle:
- instaliras
- rebootas
- pritisnes ctrl-alt-F1 (gres v konzolo)
- se prijavis kot root / geslo je tisto, ki so ga nastavil za root-a ob instalaciji na disk
- napises adduser lopov
- vpises podatke in geslo
- reces visudo
- se zapeljes do tam, kjer pise slo-tech in pritisnes i (gres v insert mode)
- namesto slo-tech napises lopov
- pritisnes Esc, potem pa vtipkas :wq in sudoers file se zapise na disk
- napises deluser slo-tech
- napises exit
- pritisnes ctrl-alt-F7 in se v graficnem nacinu prijavis kot lopov, password kot si ga nastavil
BTW: to bo v naslednji verziji odpravljeno, zdaj pa pač je tak postopek.
- instaliras
- rebootas
- pritisnes ctrl-alt-F1 (gres v konzolo)
- se prijavis kot root / geslo je tisto, ki so ga nastavil za root-a ob instalaciji na disk
- napises adduser lopov
- vpises podatke in geslo
- reces visudo
- se zapeljes do tam, kjer pise slo-tech in pritisnes i (gres v insert mode)
- namesto slo-tech napises lopov
- pritisnes Esc, potem pa vtipkas :wq in sudoers file se zapise na disk
- napises deluser slo-tech
- napises exit
- pritisnes ctrl-alt-F7 in se v graficnem nacinu prijavis kot lopov, password kot si ga nastavil
BTW: to bo v naslednji verziji odpravljeno, zdaj pa pač je tak postopek.
hehe.. uceri me je S-T linux zelo nasmejal,...
ko sem ga bootal s cd-ja pr frendu..., mi je prjavil "Error only one processor found!", jst sm skor s stola padu :)))) drgac pa je delal OK...
(to je podobn M$ fori, "No keyboard found, please press any key to continue!")
Pa brez zamer, S-T Linux je prou lustna stvar... cestitke..)
ko sem ga bootal s cd-ja pr frendu..., mi je prjavil "Error only one processor found!", jst sm skor s stola padu :)))) drgac pa je delal OK...
(to je podobn M$ fori, "No keyboard found, please press any key to continue!")
Pa brez zamer, S-T Linux je prou lustna stvar... cestitke..)
BigWhale ::
> (to je podobn M$ fori, "No keyboard found, please press any key to continue!")
To ni MS fora... MS fora je, da na NTjih (za w2k ne vem) ne dela tipkovnica, ce se zbootajo brez tipkovice. ON/OFF potem pomaga ;>
To ni MS fora... MS fora je, da na NTjih (za w2k ne vem) ne dela tipkovnica, ce se zbootajo brez tipkovice. ON/OFF potem pomaga ;>
lopov ::
@Matthai: zdajle nisem doma, drugace bi takoj pokusil ...
Reboot, o katerem govoris je misljen z diska?
Jaz imam namrec problem, da mi z diska ne boota in je mk-klavz napisal, da je nekje napaka v init datoteki, katero je treba popraviti.
To je na strani 14:
Lp,
b.
Reboot, o katerem govoris je misljen z diska?
Jaz imam namrec problem, da mi z diska ne boota in je mk-klavz napisal, da je nekje napaka v init datoteki, katero je treba popraviti.
To je na strani 14:
lopov: to bo zato, ker namestitveni program nekako pokvari datoteko /etc/init - tudi smiselno bi bilo, da je kriv namestitveni program, ker se s cdja zažene vredu.
Lahko morda počakaš do nedelje, ko bo predvidoma izšla različica s popravki trenutne izdaje?
Lp,
b.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Ce mogoce se kdo ne ve.. slo-tech linux je popolnoma samodejno zbuildan s pomocjo in-house ibuild skripte. V praksi to pomeni, da je vsaka naslednja verzija nujno boljsa od prejsnje in da imamo lahko nighlty builde kjer popravljamo stvari in hkrati nismo odvisno od tega kaj je se Kreator dodatno natipkal, da je stvar zacela delat.
Zato se bodo zdaj zaceli pojavljati nightly-buildu za vse vas, ki imate prevec casa in volje, da opozarjate na napake, mi se bomo pa po najboljsi moci trudili to sproti popravljat in objavljat nove razlicice.
Se enkrat.. to je preizkusna, razvojna razlicica in ni primerne kvalitete za sirso izdajo. Ko bo .. bo novica na prvi strani slo-techa :)
stran na theta.livecd.net
Zato se bodo zdaj zaceli pojavljati nightly-buildu za vse vas, ki imate prevec casa in volje, da opozarjate na napake, mi se bomo pa po najboljsi moci trudili to sproti popravljat in objavljat nove razlicice.
Se enkrat.. to je preizkusna, razvojna razlicica in ni primerne kvalitete za sirso izdajo. Ko bo .. bo novica na prvi strani slo-techa :)
stran na theta.livecd.net
CaqKa ::
čestitke gandalfu za trud ter odjem lastnega časa ter seveda za nightly builde če bodo res :) [tole vzami tak z rezervo kot sem jaz vzel tisto ko si rekel da boš spremljal moj blog, če se bo kaj dogajalo ;) bo se.]
pa čestitke za marljivost :) pridn bodi
pa čestitke za marljivost :) pridn bodi
Paramedic ::
A lahko na kratko, kaj je spremenjeno v tej 'theta' različici? Da vidim, kaj naj testiram :)
PS: Kako to, da sem dobil dol cel image v slabi minuti, brez napak v prenosu? . Zgleda je tale optika nadmočna. (Štud.dom ;)
PS: Kako to, da sem dobil dol cel image v slabi minuti, brez napak v prenosu? . Zgleda je tale optika nadmočna. (Štud.dom ;)
End transmission.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Paramedic ()
Mene zanima, kaj moram nasploh pri distribucijah pazit, ko izbiram, kam naj gre bootloader (grub). Ker sem zadnjič neki zafrknu, pa sem rešil s fixmbr, da je bilo potem ok. Predvsem to, ali naj bo grub na particiji z linuxom ali v mbr. V čem je razlika in kje ga je treba imeti (imam pa win xp še zraven gor).
End transmission.
Hvala za nasvet, MasterMind.
A mi lahko kdo pove, če se da z STL2 kako popravit boot sektor (kot fixmbr), da bom lahko prišel v win nazaj, sicer moram čakat en dan, da dobim xp cd. Zdej mam samo net in STL2 na voljo. Sem pregledal po netu, pa ni videt rešitve...
Torej, če še kdo ne ve, mora dat grub na particijo z linuxom, ne pa na mbr, če še hoče kdaj priti v windows. To velja za vse win nt/2k/xp naprej. Ker če ne se mu to zgodi, kar se je men...
A mi lahko kdo pove, če se da z STL2 kako popravit boot sektor (kot fixmbr), da bom lahko prišel v win nazaj, sicer moram čakat en dan, da dobim xp cd. Zdej mam samo net in STL2 na voljo. Sem pregledal po netu, pa ni videt rešitve...
Torej, če še kdo ne ve, mora dat grub na particijo z linuxom, ne pa na mbr, če še hoče kdaj priti v windows. To velja za vse win nt/2k/xp naprej. Ker če ne se mu to zgodi, kar se je men...
End transmission.
MasterMind ::
Ej. Če hočš v winse morš v fajl /boot/grub/grub.conf (za STL vem d je drgač samo je v /boot/grub in ma končnico .lst) Morš dodat tole stvar...
#winXP
title=Windows XP
root (hd0,2)
chainloader (hd0,2)+1
Un (hd0,2) morš dat tja kamor je win posnet. (vedi da je hd0,0 prva particija na prvem disku!)
Shranš in rebootaš... (In grub NAJ bo v MBR, ker boš samo tko lahko šel v Linux in WinXP)
#winXP
title=Windows XP
root (hd0,2)
chainloader (hd0,2)+1
Un (hd0,2) morš dat tja kamor je win posnet. (vedi da je hd0,0 prva particija na prvem disku!)
Shranš in rebootaš... (In grub NAJ bo v MBR, ker boš samo tko lahko šel v Linux in WinXP)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MasterMind ()
kako namestis grub na mbr si malo poglej tu, sam sem ze nekoliko iz vaje.
GNU GRUB Manual 2.12
GNU GRUB Manual 2.12
Problem, je da sem inštaliral grub v mbr in da SE zažene, vendar ne vem kaj napisat, da bom bootal winxp in kaj za linux. Ni menija naredu. Še prebiram un manual, ampak je solata, tak da ko bom prebral, bom že itak dobil tist cd...
V /boot/grub pa ni nobene textovne datoteke, kot je sicer za menu. Edino device.map .
EDIT: sem prišel v win, ko sem sprobal nekaj ukazov, root (hd0,1) , makeactive, chainloader +1, boot
Kako naj zdaj naredim boot _menu_, ne pa da to pišem... Ali je kak ukaz za grub, da se sam sestavi :)
V /boot/grub pa ni nobene textovne datoteke, kot je sicer za menu. Edino device.map .
EDIT: sem prišel v win, ko sem sprobal nekaj ukazov, root (hd0,1) , makeactive, chainloader +1, boot
Kako naj zdaj naredim boot _menu_, ne pa da to pišem... Ali je kak ukaz za grub, da se sam sestavi :)
End transmission.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Paramedic ()
MasterMind ::
Probi odpret tole... Aja ko boš not probi dopisat čisto na vrhu tole:
default 0
To pomen, d ti bo označu prvo opcijo. (in tudi dodaj une winxp k sm ti povedu...)
Pa dopiši tudi
timeout 30
default 0
To pomen, d ti bo označu prvo opcijo. (in tudi dodaj une winxp k sm ti povedu...)
Pa dopiši tudi
timeout 30
na prejšnji strani sem že opisal kako se tega resis, moj post je dobro viden, ker je pisano z drugačnim fontom.
p.s.: Poslano: 14.04.2004 21:34:25
p.s.: Poslano: 14.04.2004 21:34:25
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hruske ()
CaqKa ::
nekomu ki ima drugačno število postov na stran se ne odpre prav link...
rajši povej datum in uro.
rajši povej datum in uro.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux in popolni zacentik...Oddelek: Operacijski sistemi | 2026 (1516) | cbelica |
» | moje potovanje v linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1843 (1611) | CCfly |
» | Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3684 (3065) | TICKO |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5703 (4929) | marsovec gugu |
» | prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5983 (4578) | TICKO |