» »

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]

««
32 / 39
»»

Jester ::

a kk drgač pa ne gre k sm poskusu sm mi je računalnik mlev in mlev ker je 486:\
HP notebook, AMD Turion 64 1,6 GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon X300 128 MB

moj_nick ::

uporcek, lahko še enkrat poveš, kaj bi ti rad. Moji algoritmi za dešifriranje niso tako močni, da bi iz tvojega posta izluščili kaj razumljivega.

uporcek ::

:D :D :D moj_nick, dej povej kerga dela ne razumeš :D :D :D

moj_nick ::

Tam nekje med prvim smajlijem in zadnjim vprašajem.
110111001001010001010000

Gracija ::

Ok, ne se smejat k sem totaln n00by na tem področju, sploh še nism nikol smaa inštalirala os sistem, do sedaj sem tega slo-tech linux zaganjala sam s cd-jke, zdej bi ga pa rada na disk inštalirala. Pa mam dve particije c in d, na c-ju mam os win xp pro, ki bi ga morm zarad tastarih obdržat na d bi pa rada inštalirala linux. No in tako sem na d-ju ustvarla še dve particiji 300mb in 3gb, no in kar se navodil tiče recimo da razumem... ampak predno kaj zaserjem bi vprašala še kako se zrihta da lahko pred zagonom kompa se odločm a bom zagnala v winsih al v linux, ker te fore z GRUB in MBR so mi pa totalna španska vas.

Najlepša hvala, če se komu da odgovarjat.

moj_nick ::

V bistvu veš vse, kar rabiš ;)

Particije so okej, če hočeš izbirati, kateri os boš bootala pa moraš inštalirati grub v mbr.
110111001001010001010000

Gracija ::

zdej sem inštalirala in se mi avtomatsko za
žaženejo xp-ji.
Domnevno sem inštalirala grub v mbr, ampak zdej nimam pojma kako prpravt komp da se mi zažene v linuxu?
In pomagal bi mi tud (mogoče) če bi sploh vedla kaj je to gurb in kako se pride do mbr?

Skrat ::

Ce se ti avtomatsko zazene Windows, potem si upam predvidevati, da Gruba nisi namestila v MBR. MBR (Master Boot Record) je prvi del zapisa na disku, kjer je zapisano, kaj in kako se pride do operacijskega sistema in kje se le ta nahaja. Najlazje bo, ce se enkrat poskusis namestiti STL. Sicer se da zadevo tudi popravit drugace, ampak zahteva malo vec dela/znanja.

V teoriji zbootas se enkrat STL, mountas particijo kjer imas namescen STL (mount -t ext 3 /dev/hd** /moj/stari/sistem) in se chrootas vanjo (chroot /moj/stari/sistem), ponovno instaliras grub v MBR (grub-install /dev/hda in update-grub) in ponovno zazenes racunalnik).
Free software is a matter of liberty, not price.

uporcek ::

Mene osebno moti pri stl, da se takoj zažene iz cedeja in pol skos dela v temn načinu... Če pa bi rt linux spravu na hdd ga pa šele v pol presnameš k se je že naložu na rame.

Enostavno problem je v tem če niso v stl niso pravi gonilniki kot so za gforce fx5600 nimaš kej praskat ane! ;( če pa bi se linux inštalirov po takmu sistemu kot windows bi bla zadeva bolša! Se pravi če bi se najprej linux na disk prekopirov. Se zalaufov po takih takih nastavitvah, katere podpira vsaka strojna oprema in pol v namizju s potrditvijo naloži gonilnik je večja možnost da stvar vsakemu uporabniku dela pa čeprov so sma standardni gonilniki za grafično kartico. Bistvo je to da stvar dela v vsakem primeru ne pa če pa pod pogojem če use klapa! :d

Če se logično pogleda je lahko verzija stl sam zarat gonilnikov ne pa zarat recimo uspešnega popravljanja varnostnih napak...

In če človek ina računalnik.. In zamenja osnovno ploščno ram in procesor more pol obvezno ponovno naložit sistem če pa bi stl podpirov da se v namizju zamenja gonilnike pa ponovnega nalaganje stl bi potrebno! :d

Pol je pa še manši problem ki ga izražamo tisti, ki smo nepoznavalci linuxa: operaciski sistem linux je supr je zaston ma velik že serisko vključenih dodatnih programov. Sam problem je ta, da so nekateri deli kot so nastavitve strojne opreme. Preveč zakomplicirano zravn tega pa so še dovga imena ki si jih človk kr tko ne zapomne... Najdejo se pa tudi takorečeni dvojni programi, ki z enim nastavljaš z drugim pa samo ogleduješ strojno opremo.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: moj_nick ()

CaqKa ::

daj prst odlepi od pike na tipkovnici.

PrimozR ::

Uporček a si mal hyper?
Uglavnem kr sm hotu povedat je, da če lepo vsak dan uporablaš linux, da se komotzapomneš imena programov k jih uporablaš. Kuko se pa loh zapomneš imen vseh špilov, programov za w winse? Uporablaš ane pa ti pride že v podzavest.

moj_nick ::

uporcek, ne bluzi

Mene osebno moti pri stl, da se takoj zažene iz cedeja in pol skos dela v temn načinu... Če pa bi rt linux spravu na hdd ga pa šele v pol presnameš k se je že naložu na rame.

In kaj je s tem narobe? Najprej si ga ogledaš, kako izgleda in ga pote, če ti je všeč, tudi inštaliraš. Seveda imaš tudi distribucije s klasičnim installerjem, ki ti takoj začno inštalirati, ko bootneš cd.

Enostavno problem je v tem če niso v stl niso pravi gonilniki kot so za gforce fx5600 nimaš kej praskat ane! [;(] če pa bi se linux inštalirov po takmu sistemu kot windows bi bla zadeva bolša! Se pravi če bi se najprej linux na disk prekopirov. Se zalaufov po takih takih nastavitvah, katere podpira vsaka strojna oprema in pol v namizju s potrditvijo naloži gonilnik je večja možnost da stvar vsakemu uporabniku dela pa čeprov so sma standardni gonilniki za grafično kartico. Bistvo je to da stvar dela v vsakem primeru ne pa če pa pod pogojem če use klapa! [:d]

Ko zaženeš s cd-ja vse dela, ko inštaliraš na disk vse dela. Kaj je tu narobe?
Če se logično pogleda je lahko verzija stl sam zarat gonilnikov ne pa zarat recimo uspešnega popravljanja varnostnih napak...

Zakaj ne? Nova verzija STGL-ja vključuje nove verzije programov, ki imajo nove fićre in varnostne popravke. Poleg tega je tu še jedro, ki tudi ima nove fićre in popravke in še marsikatera stvar, ki trenutno ni pomembna.

In če človek ina računalnik.. In zamenja osnovno ploščno ram in procesor more pol obvezno ponovno naložit sistem če pa bi stl podpirov da se v namizju zamenja gonilnike pa ponovnega nalaganje stl bi potrebno! [:d]

Ne seri. V Linuxu lahko VSE driverje zamenjaš brez da bi sploh rebootal sistem.

Kar se tiče dolgih imen se pa strinjam s P|P|-jem. Če začneš aktivno uporabljati Linux, si vse zapomneš.
110111001001010001010000

Vlady ::

"Enostavno problem je v tem če niso v stl niso pravi gonilniki kot so za gforce fx5600 nimaš kej praskat ane! ;( če pa bi se linux inštalirov po takmu sistemu kot windows bi bla zadeva bolša! Se pravi če bi se najprej linux na disk prekopirov. Se zalaufov po takih takih nastavitvah, katere podpira vsaka strojna oprema in pol v namizju s potrditvijo naloži gonilnik je večja možnost da stvar vsakemu uporabniku dela pa čeprov so sma standardni gonilniki za grafično kartico. Bistvo je to da stvar dela v vsakem primeru ne pa če pa pod pogojem če use klapa! :d"

"Ko zaženeš s cd-ja vse dela, ko inštaliraš na disk vse dela. Kaj je tu narobe?"

Ravno to kar ti tu piše. FX5600 NE dela. Oz. dela brez pospeševanja... a kaj ti potem nuca pospeševalec brez pospeševanja? >:D Zvočna SB Audigy Serija NE dela.... Kaj češ potem delat z mp3-ji, ki jih ne moreš poslušati in gledat mimične filme??? >:D Driverji za te zadeve sicer so noter, samo ni mi jasno zakaj potem NE delajo zadeve:\ Pa to ni samo STl. Povsod pravjo da te zadeve laufajo v Linux-u. No mislm da nism edini primer, ki mi ne delajo te zadeve. In tisti k pravjo lohk pridejo k men pogledat da to NE dela :) >:D
Sam sem se pa na srečo že navadil, da v Linux-u igrce odpadejo in da poslušam muzko brez zvoka >:D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

CCfly ::

V grubu (tisto okno ki ga hitro preskočite) imate možnost nastavljanja cele gore parametrov, med drugim tudi da naj zažene X strežnik z vesa gonilnikom.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

stekar ::

:)) ok doky sem nov tu in imam naslednji problemčič

Na masino 133 MHz 49 RAM-a, 1.6 GB HD želim namestiti STL. Disk sem sformatiru, pognal linux s Cd-ja v varnem načinu, naredil swap file na disku (zaradi pomanjkanja RAMa), zagnal control panel, dal install to hard disk, naredil linux particijo (z ali tudi brez swapa) nakar se mi instalacija pri "copying files to hard disk" prekine. Le ta ne pride niti na 1%:O

Je kriv za to premajhen disk? install neki omenja da je minimum 2 GB ali kej druga?

any suggestions, all of them would be apreciated :)

CCfly ::

Priporočam ti da namesto STL vzameš kakšen Vector Linux, ki naj bi dobro deloval tuki na računalnikih častitljive starosti.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

moj_nick ::

Vlady:

  • nVidia 1

  • nVidia 2

  • Audigy 1

  • Za 2.6 kernel in also sem pa trenutno našel samo to:
    For Debian Sarge ("testing" as of March 2004) just install
    the package alsa-base and it will set up everything in the
    modules.conf and related files. If you are also running one of the
    kernel-image-2.6.* packages there's nothing else you need to do.

    Fora 2.6 jedra je v tem, da ima alsa-driver že v jedru.


Ko inštaliraš STGL na disk je pač navaden Debian. Lahko pa, ko inštaliraš STGL na disk, ga znova bootneš s CD-ja in kopiraš config file, ki ti delajo preglavice, na disk.
110111001001010001010000

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moj_nick ()

Vlady ::

Ja sej vem da obstajajo driverji, ampak NE delajo! Kerga dela stavka tu ne razumeš?
Vse se zinštalira, ponovno zaženeš in ti začne samo napake ven metat. To velja predvsem za zvočno. ALSA na audigy ne deluje. 1x mi jo je uspel do te mere naštimat, da sm mel zvok, pa še to je vse neki skoz prekinjal pa pokal... (bogi zvočniki pr taki zvočni >:D ) Potem pa ma audigy serija še tist "5" drive", ki rabi svoj driver, pa potem še driver za IRda pa bla bla bla... Tm nekje pr Modprobe se vse skup zatakne pr inštalaciji in potem niti zvočne ne zazna prav ali pa je sploh ne.
Pr grafični pa skor isti hec. Inštaliraš zadevo vse lepo in prav, potem ti zamori da morš reštartat sejo, to veselo nardiš in potem PUF ---- črn zaslon :\ Ne mu ne bu, monitor celo izklop in to je to. Pri STL linuxu, pa ti sploh noče prešaltat na nv driver, ker mi javi da sploh nimam nvidia grafične. No ne vem jz sm kupu grafično u škatli FX5600 256MB DDR in to original zapakirano in dvomim da nebi bla FX 5600 >:D Razn če so pr Inno3D začel goljufat kupce. :\
Zelo dobri driverji morm rečt... :\ Obstajajo ampak ne delajo. Drugače pa na www.soundblaster ne najdeš driverja za linux in tam sem nekje v knowlege base celo prebral, da s strani creativa audigy in bolše kartice sploh niso podprte in da je ALSA ni za te kartice ampak je samo nadomestilo, ki pa dela al pa ne. Odvisno kater model imaš.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

moj_nick ::

Za Creative ti nimam kaj reči, ker nimam take kartice, lahko ti pa povem, da ima nvidia svoje driverje, ki podpirajo vse kartice (pa poglej si še, kdaj je bil ta driver update-an).
Fora je samo v tem, da jih ne dovolijo direktno vključit v distribucijo, ampak jih mora user sam inštalirat.

pebkac
110111001001010001010000

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moj_nick ()

Skrat ::

Vlady: mocno upam, da si prebpral navodila za instalacijo driverjev in ustrezno popravil konfiguracijsko datoteko za X (/etc/X11/XF86Config-4) po instalaciji driverjev >:D.
Free software is a matter of liberty, not price.

Vlady ::

Zadevo sem delal v REDHAT8.0 in 9.0 in nobakrat mi ni delal. Šel sem na nvidiino stran in poiskal driver in si stiskal navodila. Potem pa sem šel lepo po korakih kot piše tam. Vse datoteke sem naštimal tako kot je treba. Potem pa tam piše da moraš reštartat X-server in to lohk nardiš tko da enostavno reštartaš sejo al pa cel sistem. In to sm tud naredu. Ampak potem se mi zgleda X-strežnik sesuje. Ne vem zakaj ampak se. Če grem v tekstovni način mi linux požene, vendar mi že med zagonom meče ven napake.
Kar se pa tiče ST - Linux-a. Tam noter naj bi imel že vse "pripravljeno". Samo izbereš driver in reštartaš sejo pa bi moral delat. Vse lepo in prav. Izberem nv driver in mi odpre okno, kjer me vpraša če hočem nastavitve testirat ali pa kar uveljavit. Če dam da uveljavi, mi javi da moram najprej testirat pa šele potem uveljavit. Pa dam TEST pa mi javi da ne najde nvidia grafične kartice v mojem računalniku. Super ne? :)
Pri zvočni v ST-lniuxu, mi pa že med zagonom javlja ene modprobe napake in potem ko pridem v sistem mi ALSA javi da ne zazna nobene zvočne kartice v sistemu in mi disable-a driver. Podobna fora je v SLIX-u 2.0.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

moj_nick ::

nv driver ni driver od nVidie, ampak je XFree dummy driver brez pospeševanja.


Moj /etc/X11/xorg.conf

...
Section "Device"
    Identifier  "nVidia"
    Driver      "nvidia"
    #VideoRam    65536
    # Insert Clocks lines here if appropriate
EndSection
...
110111001001010001010000

Gandalfar ::

Vlady: daj, preberi si kaksen howto in poskusi razumeti ozadje. Izkusnje iz RH8.0 so pac passe. Ce pa se zmeraj mislis, da je to aktualna distribucija pa ti zelim lepo zivljenje v par let starem svetu...

Vlady ::

Ja sej berem howto-je k blentav in mi je v večini jasno kaj tm notr piše. Sam če zadeva ni podprta nimam kej nardit...
RH-ja maš na 3 cd-jih, Debian pa kr 7 8-O Je tm fora, da downloadaš posamezne paketke in potem vse skupaj spraviš na DVD. Sam predno najdeš taprave paketke traja. Obstaja kje DVD verzija za download z bitorrentom? :)
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

hruske ::

Red hat je ZGODOVINA. Vzemi rejš fedoro, če že moraš red hatat.
Rad imam tole državico. <3

Skrat ::

Najmanjsa instalacija Debiana je tocno za 4 diskete, Najmanjsi CD Businesscard ISO je velik 34.2 MB, Netinst ISO, ki se ga obicajno upoirablja je velik 113 MB.

Toliko o velikosti Debiana >:D Seveda je pri manjsih instalacijah podpora HW omejena. Ob instalaciji namestis z medija zgolj osnovni sistem, potem pa nadaljujes z instalacijo programja prek interneta. To ti omogoca tudi, da nisi omejen na izdaje oz. datume, ko se neka distribucija odloci, da je zrela za novo izdajo, ampak imas lahko ob instalaciji najnovejse verzije programja. (OK, pri Debianu zaradi striktne politike izdelave paketov nikoli nisi on-the-edge}.

Vec informacij najdes tukaj: Debian -- Debian-Installer
Free software is a matter of liberty, not price.

Gandalfar ::

Vlady: mas jigdo slike

Vlady ::

Ja sem opazu tole jigdo skripto. Samo kljub temu, moraš kake posamezne paketke poiskat sam.
Net inštalacija je mal bedna. Enkrat potegneš dol, čakaš kake 2-3 urce da ti pri maksimalni možni hitrosti potegne dol vse, kar potrebuješ. Do tukaj vse lepo. Kaj pa če se ti potem sistem sesuje? Čeprav ga je težko sesut, se rado sesuje pri kakih novih driverjih. Right? Tud winsi se radi sesujejo pr tem... In jovo na novo vlečt dol vse to? Mislm da je bolš met na CD-ju vse zadeve pa ga maš skoz pri roki. Al pa takrat ko rabiš kak program crkne Siol? >:D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Gandalfar ::

Vlady: bluzis. Driverji ti ne morejo sesuti sistema do te mere, da bi rabil delat full reinstall.

moj_nick ::

Vlady, najprej se ti s tistega cd-ja požene en mini Linux. Če ma kaj za štekat, bo štekalo tam. Potem pa lepo konfiguriraš povezavo in potegneš vse dol z neta. Ko je končano in razpakirano, še inštaliraš boot loader in rebootaš v nov sistem.

Po tem, ko ti uspešno naloži jedro z netinstall cd-ja ti zagotovo ne bo nič zaštekalo.
110111001001010001010000

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moj_nick ()

Vlady ::

Heh sm potegnu dol Fedoro DVD in mi celo dela zvočna. No zvok se sliš, ostale stvari pa bomo probal še zintštalirat jutri.
Grafično sem pa potegnu dol in inštaliral in mi je zalaufu sistem. Igrce mi ne štekajo več, samo mi pod nastavitvami še vedno vseeno piše Geforce FX Generic. Sam sedaj mi OpenGL dela. :D Prva distribucija kjer mi je celo zalaufal.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

CCfly ::

Če pa predpotopne distribucije preizkušaš.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Vlady ::

Hja in sedaj še lepši primerek:
Mam disk 160GB. V winsih mi ga zazna samo 130GB torej mam ostalih 30GB za linux. Ampak glej ga zlomka, linux mi je zbrisu particije od winsov. Potem v winsih nanovo particije nardim, mi pa winsi zbtrišejo particije od lnix-a. :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Gandalfar ::

operacijski sistemi ne brisejo particij. Uporabniki klikajo delete/create partition ..

CaqKa ::

lol vlady.. daj nehaj že no... kot windows user te imam tak čez glavo da kr peče.
nauči se particije delat.

Vlady ::

Fora je v tem, ker nism kliknu na delete. :\
Ko sm inštaliru fedoro, mi je kazu 163GB placa in od tega je blo 128GB zasedenga z NTFS particijo. Ostalo sem dal 1GB na swap in preostanek na / ext3 particijo. No dons zjutri grem u winse in so mi zginl vsi podatki na unih 128GB in particija tud. Pa grem pa nardim na novo particijo in ponovno zaženem kompjuter pa mi sesuje GRUB. In sm mogu pol prepisat MBR na novo da sm sploh še pršu u winse.
Fora je v tem, ker winsi ne prepoznajo več kot 128GB diska in ko delaš particije se obnašajo tko, kot da so celoten disk napisal samo z NTFS particijo in preostanka sploh ne "vidjo".
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Gandalfar ::

Dobi si driverje za winse, ane..

Vlady ::

Ok zrihtu. Dela ok.
Kam ti linux pripne "sda" USB naprave??? 8-O
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

CCfly ::

Kamor hočeš seveda. Ko vtakneš USB napravo noter se pojavi naprava pod /dev/usb/... (ponavadi tts/0 in naprej). Če imaš naložen modul usb-storage se pojavita tudi napravi /dev/sda (recimo da je a) in /dev/sda1. No in če imaš vklopljen automounter oz. če to napravo pripneš ročno je to to.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Vlady ::

Nekak ga ni tam pod /dev/sda... :\
Gre u bistvu za digitalca, ki ga uporabljam kot USB ključ ali pa kot kamero.
Če grem v nadzorno središče za KDE, mi sicer najde kamero oz. storage device na USB-ju, sam med napravami ga ne najdem niti v nobenem direktoriju... :\ V slix-u vem, da mi je ko sem ga priklopil na USB praktično tudi odprl mapo(vsebino) spominske kartice in sem lahko dostopal do kamere kar preko domačega imenika.
USB-ji mi delajo normalno u FC2, ker mi tudi zazna vse (tudi IEEE1394 od zvočne kartice). Kakih posebnih driverjev verjetno ne rabi ali pač?
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

hruske ::

vlady, napiš "dmesg | grep sd" pa glej ka vse maš al pa "sfdisk -l" pa glej kaj vse maš.
Rad imam tole državico. <3

Vlady ::

SCSI device sda: 494080 512-byte hdwr sectors (253 MB)
sda: assuming Write Enabled
sda: assuming drive cache: write through
sda: sda1
Attached scsi removable disk sda at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
hm.. tole dobim. Zakaj je sda na SCSI? 8-O
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Vlady ::

Em pa še vedno se mi ne pojav tm pod /dev/usb :\ niti pod naprave ne nikjer... samo zazna ga pravilno.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Gandalfar ::

/dev/sda

tm bo. ne v usb

CCfly ::

Če je usbfs porihtan se mora tudi v /dev/usb pokazat.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

hruske ::

ampak ne moreš pa /dev/usb zmountat.
Rad imam tole državico. <3

Vlady ::

Gandalf tud tam ni... :\ Kak drug programček, ki ti pokaže, kje so pripete posamezne enote in prek katerih imenikov lahko dostopaš do njih?
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Skrat ::

V dev so naprave in ne priklopne tocke. Naredi rocno.

mount -t vfat /dev/sda1 /tvoja/najljubsa/priklopna/tocka/

Direktorij /tvoja/najljubsa/priklopna/tocka/ mora obstajati. Ce ne bo slo kot navaden uporabnik, poskusi dodat pred mount sudo.
Free software is a matter of liberty, not price.

Gekobla ::

Pozdravljeni državljani GNU unije

Zanimivo je kako se pagi z distribucijami Linuxa vsi začenjajo takole: free, easy, simple....no comment

Prosim za pomoč. Nimam pojma o linuxu
Experimentiram z PII400, 128 M, 10GB Seagate

1.Prenesel sem si 2.4 verzijo, pa se ne zboota nikakor in nikoli...naredil vse kot je treba (večkrat pekel s 4x hitrostjo image)

2. Zinštaliral sem si tako potem uradno verzijo linuxa iz ST strani in se vse lepo naredi in naštima - zgleda izredno fajn...parkat znova zaženem, potem pa se vedno zgodi tole in je konec :

(kakor sem ujel na začetku)...

"Insmod: modprobe cannot create /var/log....Read-only file system"

(in na koncu)....

"starting PCMCIA services /lib/modules/2.4.26-lck1/kernel/drivers/pcmcia/i82365.o: init_module: No such device
Error: Failed to load i82365
Starting Samba daemons: nmbd smbd"

ALi zadevo še lahko spravim v življenje? Kako se pravilno naredi particijo pri inštalaciji..morda sem pogrešil tam? Naredil sem kar cel disk, linux type in na koncu 'write'...

Hvala!

LP
gekobla

Gandalfar ::

torej ti je ene parkrat delal?

si kaj posebnega pocel?
««
32 / 39
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux in popolni zacentik...

Oddelek: Operacijski sistemi
351956 (1446) cbelica
»

moje potovanje v linux

Oddelek: Operacijski sistemi
131772 (1540) CCfly
»

Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
533349 (2730) TICKO
»

PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
795396 (4622) marsovec gugu
»

prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1395637 (4232) TICKO

Več podobnih tem