» »

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]

««
26 / 39
»»

CaqKa ::

če je iso gor potem ga speči z nerom z opcijo recorder > burn image > pokaži na iso

Double_J ::

No a kdo zna povedat, zakaj zvok ne dela, ozitroama kako usposobit. Na soundblaster live.

Ko zaženeš mp3 se samo neka grafika predvaja, tako kot v fillmih. Je pa vse tiho.
Dve šivanki...

moj_nick ::

Unmute-aš kanala Master in PCM v poljubnem sound mixerju
110111001001010001010000

Hja pcm imam umutan. Master pa nisem najdu. To v KMix.

Aja najbrz mislis na taprvega, glasnost. To tud mam...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Skrat ::

Zazeni v konzoli (kot navaden user) alsamixer ali aumix in poglej se enkrat...

Ce ti xmms ne vrne nobene druge napake, je verjetno problem v nastavitvi glasnosti :\
Free software is a matter of liberty, not price.

Ni napake in se predvaja. Zvoka pa ni, čeprav nimam nobene zadeve na mute.
Dve šivanki...

Hm zdej pa dela. Čudno...:D
Dve šivanki...

McClane ::

mene pa zanima kako je z inštalacijo openGL gonilnikov v Slo-Tech distribucijo. Imam program ki pravi da gonilniki niso inštalirani, če pa grem z synapticom inštalirat pa ne vem katere vse nvidia pakete je treba pobrati..

Sistem je osnovni Slo-tech Linux 2.0, Geforce3...
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

bbearMD ::

Oombre, imel sem isti problem z isto mamaplato. Rešitev je bila karseda preprosta! Marvell Yukon je podprt! Greš v konzolo kot root, tam napišeš "modprobe sk98lin" Potem vpišeš "ls /proc/net/sk98lin" in ti mora vreči ven eth0 . Lahko še preveriš, če je vse ok nastavljeno z ifconfig eth0 Potem greš v nadzorno središče , ikonca ADSL - PPPoE configuration in ko te kaj vpraša samo yes klikaj in vpiši (ko zahteva) svoj username in password.
Meni je zadeva delovala, samo naj pripišem da sem tudi jaz popoln začetnik v Linuxu ... Upam, da sem ti kaj pomagal...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bbearMD ()

Gandalfar ::

McClane: malo vec podatkov ne bi skodilo. Ce bi vedel za ime aplikacije in bolj natancne error msgje bi lahko celo pri sebi sprobal kaj. Tako ti pa lahko samo recem,da je opengl za nvidio ze vkljucen v zadnji release in dobro deluje.

Chip ::

Hi!
Jaz mam eno težavco z vašim linuxom.Sem čisto nov v tem in mogoče si nisem prebral kaiih navodil ali kaj in zato prosim da mi pomagate.Težava pa je takšna....
Linux sem si dol potegnil ga odpakiral in potem sem poskušač odpreti datoteko autorun.bat in mi je odprlo MS-Dos okno.Tam mi je pisalo:

Datoteke >>Docs\index.html
@exit
>> (ali enega njenih delov)ni
mogoče najti.Preverite, ali ste pravilno vnesli pot in ime
datoteke in ali so na voljo potrebne knjižice.

Potem sem šel pogledati v mapo docs in fajla index.html res ni bilo tam.Kaj sem naredil narobe ali kaj bi še moral narediti?

CCfly ::

Pusti CD v pogonu in ponovno zaženi računalnik. Če so nastavitve v BIOS-u ustrezne, bi to moralo imeti učinek, ki ga želiš.

Naredil sem tako kot si mi rekel pa je še vedno vse po starem.Se da kako ročno nasaviti nastavitve v Biosu?Ker jaz sploh ne najdem indeh.html datoteke v mapi docs.Mogoče nisem kaj prav naredil?
Ko sem si dol potegnil sem odprakiral na C disk in potem spekel na cd.Ko sem cd pognal mi je napisalo tisto kar sem napisal v prejšnjem postu.Potem sem naredil tako kot si mi ti rekel in bilo je isto.TO je vse kar sem naredil.

Pusti tisti index.html. V BIOSU mora biti nastavljen boot sequence tako, da je na prvem mestu CDROM potem pa šele C. Ko zaženeš računalnik se ti pokaže boot menu naprej pa boš verjetno znal sam.

Ne vem kateri BIOS imaš ampak če boš malo pobrskal boš hitro našel pravo stvar.

Daedalus ::

Jao. ISO formata se NE RAZPAKIRA ampak se ga zapeče po naslednjem postopku - velja za nero: zaženeš program (nero), File --> burn CD image --> pokažeš pot do ISO image, izbereš, potrdiš, klikneš Burn in počakaš, da ga zapeče na CD. CD pustiš v pogonu in reštartaš mašino. V biosu moraš meti izbrano opcijo, da najprej poskusi zagnati računalnik s CD-ROM-a. In potem bo zadeva delala...

In zakaj ne razpakirat in potem pečt? Zato, ker se z razpakiranjem ISO slike CD-ja zgubijo podatki za zagon sistema s CD-ja oziroma jih potem ne zapeče pravilno...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ko sem si dol potegnil sem odprakiral na C disk in potem spekel na cd.

Hehe še celo to si naredil. Naredi kot ti je Daedalus svetoval.

pomojem bo imel naslednji release koncnico .foo da ne bo winrar prevec pameten :>

Daedalus ::

Ah, pomojem bi lahko samo dodali kakšna navodila v stilu - Kako pravilno zapečti slo-tech linux iso fajl na CD:)

Če se weliki bwana strinja, jih lahko napišem;)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Še najboljša ideja je da razdelimo kakšnih 1000 CD-jev, ki jih sami zapečemo. Skorajda fool-proof.
Aja Gandalfar vidim da si se že vrnil z dopusta. Nisi prenesel misli da bi STL zastarel :).

McClane ::

Gandalfar: Zafrkava Maya, sicer se relativno enostavno inštalira, samo pri zagonu izpiše "no OpenGL depth buffer found, trying without" in nato laufa, samo osveževanje in premikanje po sceni pa je občutno počasneje kot ista kombinacija npr. pod Redhatom z inštaliranimi uradnimi NVIDIA gonilniki (deluje brez warningow in iz prve).
Če greš pa z synapticom inštalirat driverje ti pa pokvarijo zagon KDEja tako da vedno padeš nazaj v text mode...pokvari XF86config-4 skratka.

Sistem je Slo-tech linux, inštaliran iz Monitorjevega DVDja.
Aja, zakaj je tale DVD tako hm,..prazen? - nikjer se ne da pogledati distibucije,paketov ter ostalih zadev?
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

Maya je zelo kompleksen program, ki je pisan bolj ali manj na kozo red hatu. Par mesecev nazaj smo jo ze namescali na enega Debiana in stvar sploh ni sla tekoce.

Bom poskusil raziskati problem. Kmalu pride nova razlicica s cisto novimi nvidia gonilniki pa lahko se s tem probas. Do takrat je pa morda najboljse, da poganjas red hat, ce je maya tista stvar, ki jo nujno rabis :)

Vesoljc ::

mogoce ze vprasano in razlozeno, ampak ni zame :8)

root pass je?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

ni root passa...

'sudo su' :)

ddeben ::

Em ja. En majhen problemcek ki ga boste znali resit. Ne znam nastimat mreze med vasim linux-om in win xp. Prosim za vaso pomoc!:8)

"Mreža" v kakšnem pomenu besede? Povezat kable, pingat drug druzga, filesharing, print sharing, internet sharing, kaj čist tretjega?
110111001001010001010000

En je prej omenil da bi napisal navodila za namestitev Slo-Tech Linuxa.Meni se nezdi slaba idejo ker nekateri ne razumejo tega tako kot jaz nisem.Torej boste naredili kaj?

Vse, kar potrebuješ, je razloženo tekom inštalacije.
110111001001010001010000

Povezat kot file sharing - de bi si lahk kopiral z enega diska na drug disk.

Precej natancna navodila za namestitev na disk so ze bila napisana v tej temi. Malo pobrskajte. Bodo pa vsekakor tudi v naslednji izdaji, upajmo da se lepsa in se bolj natancna 8-)

Očitno je potrebno spisati step by step vodič, da se ljudje bolje počutijo. Je že kdo razmišljal da bi malo razširili linux.slo-tech.com s kakšnim FAQ-jem ali pa morda celo z Wiki-jem.

Pa jst ne rabim navodila za namestitev, to itak znam! Kok nastimat mrezo - filesharing????

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ddeben ()

110111001001010001010000

V Slo-Tech Linuxu imas orodje lisa v KDEju.

Mislil sem na splošno.

Kar se tiče Sambe je bilo tukaj povedanega nekaj malega: http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=110562#neprebrano

tha_man ::

Meni ne deluje zvok. Zvočno najde (Terratec 6fire), in playerji kao špilajo, ampak slišat ni nič. Igral sem se z mikserji in vsem mogočim, ampak mi ni nič uspelo zrihtat. So lahko kaki problemi ker imam dve zvočne v raunalu? Poleg Terrateca je noter še SB Live, katerega izhod je vštekan na line-in od terrateca.

Btw., potegnu sem si še eno drugo distribucijo, ki je prav namenjena ukvarjanju z zvokom (ustvarjanju muzike) in je ravno tako bazirana na knoppixu kot STL (vsaj mislim, nekje sem to prebral), in tud tam je vse tiho. Vglavnem, prav tako uporablja ALSA, poleg tega pa še kup ostalih bolj specializiranih glasbenih standardov za zvok, pa noben ne deluje. Se komu kaj sanja kaj bi lahko bil problem? Tej distribuciji se drgač reče Agnula, in je tukaj: http://www.agnula.org/

Ob tem bi še predlagal da dajte v naslednjo verzijo STL še kak glasbeni program zraven, če so že za risat pa vse. Ne tud vi zapostavljat glasbenikov kot to počne večina ostalih... Jaz sem bil kar presenečen nad tem kolk tega obstaja za linux, sm na žalost trenutno ne morem nobenega sprobat :(
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tha_man ()

tha_man: v konzoli pozeni alsamixer in poglej ce imas slucajno zvok mute.

Vlady ::

Pomoje je pa problem v SB Live, kerjz mam SB audigy platinum pa mi do RH 8.0 ni delala. Pa še tam zelo slabo. Pač SB-ji niso za linux... :\ Vsaj ne taboljši. Slabši že delujejo nekak oz. njih lastniki nebi opazili razlike med delovanjem v winsih in linux-u. Recimo SB Audigy platinum ma 100dB SNR in proti pokom. V winsih zadeva deluje, čeprav ne čisto idealno. V linux-u si lahko vesel če ti kartica sploh dela. Če pa ti, pa z kvaliteto 56kbps MP3-ja. :\
Zato pa so krivi sami proizvajalci ker ne dajo specifikacij ven za driverje. ;(
Drgač pa v linux-u še najbol alsa dela na SB-jih.
Oz. se še popravljam. Ne SB-ji ampak creativove kartice. SB ime se je potem prijelo še nekaterih ne-Creativovih kartic.

tha_man ::

Hvala za nasvete, bom probal zrihtat pa poročam o uspehu.

Glede SB Live se mi pa zelo čudno zdi da ne bi bil podprt, ker je zadeva delala celo na enem starem QNX-u in mislim da celo Beosu, pa sigurno ni Creative naredu driverjev zanje. Poleg tega maš kX driverje, ki so sicer za windows ampak jih delajo neodvisni ljudje in so kompatibilni z vsemi karticami od Creativa od SB Live naprej. Ne vem kako jim je uspelo, mogoče so specifikacije čipa znane al kaj... ampak očitno se da.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

emu10k cip cisto fajn deluje. Ene par cudnih mitov je bilo omenjenih tu itd.

Dejstvo je, da ima STL bug in vzame prvo zvocno kartico, ki jo najde in se ne meni za ostale. Pomagalo bi samo rocno tweakanje. Predlagam namestitev sistema na disk in potem rocno nastavljanje alse saj livecdji zal ne morejo pokriti vse robnih situacij.

Sahel ::

Jst do zdej nism mel problemov s Creativovimi SB-ji. Das not... in dela... :P
katerokoli... magari ISA SBji varianta AWE 32, vibre ipd...
Sm pa mel probleme z ESSji ... se je arts konstantno sesuval... :P
pol sm dal not ensonique-a in leti...
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

Vlady ::

Ja emu10k čip je že vredu, in ma velik dobrih funkcij in vse. Fora je v tem, da ma v winsih veliko več funkcij kot v linux-u. Mogoče že zaradi pomanjkanja software-a za obdelovanje zvoka in podobnih reči... :\

No bolj kot tole me pa zanima kako je z dodatnimi stvarmi v linux-u. Recimo za daljinca sm najdu na netu nekje driver pa mi nekako niso delovali vsi gumbi na dalincu. Fora je v tem, ker ima creative dve vrsti dalinca. Torej model Platinum ma enga in platinum ex svojga. Tisti driver naj bi podpiral oba, vendar je RM-900 nekako "oskubljen". Potem pa še SB1394. Driverji so, vendar se ne da ničesar prenašat preko teh vrat. Recimo iz digitalca al pa kamere.

drola ::

Sem šov na krnel.org, pa sem vidu, da je datoteka z jedrom od tega Linuxa dolga 29 MB, ker pa imam povezavo Volja (14400 bps), me zanima če se da dobit kako različico, ki je dolga manj od 2 MB
--------
Pa v katerem meniju v live različici je program Partition Morpher, ker sem se končno odločil, da si bom Linux namestil na disk, in kar bo pa bo. (Žal nimam nobenega programa za razdeljevanje diska. No, imel sem demo različico Partition Magica, pa sem že vse razdelil, potem pa sem kliknil gumb Apply in napisalo je da je to demo različica itd...)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drola ()

kaj tocno hoces pocet z jedrom?

Sem šov na krnel.org, pa sem vidu, da je datoteka z jedrom od tega Linuxa dolga 29 MB, ker pa imam povezavo Volja (14400 bps), me zanima če se da dobit kako različico, ki je dolga manj od 2 MB

Lahko dobiš že prevedno jedro in module, ki bi jih bilo nekako za 2MB ali manj.
Če pa želiš izvorno kodo mi lahko pošlješ ZS in ti jo bom na en CD spekel.
14400 bps ? Imaš star modem ali so telefonske povezave slabe ?

Telefonske povezave so slabe, modem pa je 56 Kbps, rabim izvorno kodo jedra. Pa še prosim za odgovor na prejšnje vprašanje.

PrimozR ::

Partition Morpher loh uporabš med samo inštalacijo (mislm da je en gumbk za kliknt k izbiraš particijo za inštal)

Poglej če je qtparted notri. Pritisni Alt+F2, napiši qtparted in pritisni Enter.

Drugače pa lahko poveš malo več o tem, kako imaš trenutno particioniran disk.

Bom pogledu za qt parted, drgač pa pri inštalu sta bla tam na izbiro samo dva v tekstovnem nainu, mogoče je še kak drug gumb, bom pogledu.
-------
Trenutni razdelki:
1 Particija C: (Hda1) 9,49 GB
2 Particija D: (Hda5) 9,49 GB
...
Sam ne nameravam celga D-ja dat za Linux, samo 2100 MB za root in 400 MB za swap.

Če želiš sparticionirat tole na novo lahko tudi fdisk v Linuxu uporabiš ali pa mogoče cfdisk (ta je pravzaprav precej preprost poglej če je gor). Če si hotel pa resizati particije ne da bi jih brisal, boš moral pa res kakšen qtparted uporabiti.
««
26 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux in popolni zacentik...

Oddelek: Operacijski sistemi
352014 (1504) cbelica
»

moje potovanje v linux

131827 (1595) CCfly
»

Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )

533605 (2986) TICKO
»

PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )

795654 (4880) marsovec gugu
»

prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )

1395944 (4539) TICKO

Več podobnih tem